Mármint mit értesz "kiiskoláztatás" alatt? Milyen költségek tartoznak oda? Szerintem ha államin tanul a gyerek, akkor orvosin is majdnem annyi, mint más szakokon, pár extra költség lehet. Van olyan egyetem, ahol a könyvekre van támogatás, van, ahol nem. Az orvosi könyvek önmagukban nagyon drágák. Szerintem ha középiskolát is beleszámítod, akkor az milliós költség - attól függetlenül, hogy orvosira vagy más szakra megy.
2009. nov. 28. 17:28
2/43 anonim válasza:
Szia! Ez attól függ államilag támogatott lesz-e vagy sem. Ez a középiskolai eredményeitől függ. Egy félév kilencszáz valahány ezer az orvosin. A könyvek annyira nem vészesek, kivéve az atlaszt, az önmagában 40 000 ft. Viszont vannak egyetemi könyvtárak, ott gyakorlatilag szinte minden megtalálható.
2009. nov. 28. 17:35
3/43 anonim válasza:
Ahogy az előttem szólók írták, ha jól tanul, akkor ugyanannyiba mint más egyetemen. Ha nem tanul jól, akkor sokba.
2009. nov. 28. 17:43
4/43 anonim válasza:
Ha középiskolába adod az életben nem lesz belöle orvos!!!
Minimum a 2 nyelvű gimnázium, vagy az alapítványi iskola!
Ez változó összegű de kinyöghető az évek alatt: Sokmindent iugénybe lehet venni a hiteltől kezdve a tehetséggondozó alapítványon át a szociális támogatásokat plusz nem árt pár orvos ismerős is!
Az egyetem már nem vészes ha gimiben jól tanult mert akkor állami támogatásossal bejuthat és ösztöndíjakat is kaphat ha jól tanul !!
Mindennek az ára az alapos tervezés és az erőn felüli elhivatottság és tanulás plusz egy két benfentes a témában aki tanácsokkal szolgálhat!!
2009. nov. 28. 17:44
5/43 anonim válasza:
Kedves előző. Szerinted a gimnázium nem középiskola?
2009. nov. 28. 17:47
6/43 anonim válasza:
Ha teljesen költségtérítésesre megy mert a középsulit letudja egy hármas átlaggal akkor kb 10 - 12 millió ft amit 4-5 év alatt kell kinyögni.
De miután végzett kb 2-3 év alatt megtérül a befektetés magán rendelő esetében!!
2009. nov. 28. 17:48
7/43 anonim válasza:
Megint kedves előző.
Miután végzett (nem 4-5, hanem 6 év alatt) még csak rezidens. Orvos szakvizsga nélkül. Nem nyithat magánrendelőt, nem csinálhat semmit. Maximum elmehet orvoslátogatónak. A szakvizsga még 5 év. Utána lehet pénzt keresni.
2009. nov. 28. 17:50
8/43 anonim válasza:
Nem, a gimnázium az nem középiskola!!!!
Ég és föld a kettő! A Középiskolában fele annyit sem tanítanak irodalomból történelembül és matekból mint egy gimnáziumban!!
Plusz vannak kifejezetten matek vagy fizika avyg egyéb szakos gimnéziumok ahol már az egyetemi anyagba is belemennek elég rendesen felkészítve ezáltala diákota továbbtanulásra!!
Szerinted a szakközépiskola miért a szakmára készít fel? Meg miért szakmát ad? Azért hogy utánna elmenjél melózni, és termeld az államnak az adót!!
2009. nov. 28. 17:50
9/43 anonim válasza:
Istenem...még szakközépiskolából is mentek orvosira! Szóval elég nagy hülyeséget írtak itt előttem. Én speciel villanyszerelőt ismerek, aki szakma után ment orvosira, és kiváló ember, valamint remek orvos. Nem kell rengeteget költeni az iskolára. Ha valaki okos, az bárhol okos. Ha gond van a középiskolával, az már 9. osztályban fel fog tűnni és tudtok iskolát váltani, akkor még semmi nem veszett el. Másrészről a középiskola magában foglalja a gimnáziumot...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!