Egy "majdnem orvosnak" ciki sziával köszönni?
Az a ciki, hogy ez neked kérdés. Mennyi évvel idősebb nálad? Mert a kérdésed tartalma miatt nem hinném, hogy több vagy 15-nél...
Most akkor én ilyen alapon a volt gimnáziumi osztálytársamat magázzam, mert orvostanhallgató...
Nem azon van itt a hangsúly, hogy orvostanhallgató, hanem hogy mégiscsak egy asszisztens. Pl. ha bemegyek egy hivatalba, ott sem tegezem le a dolgozókat azért, mert fiatalok. Boltban talán, de orvosnál, hivatalban nem.
Szóval jó a kérdés, én lehet, hogy nem tegeztem volna, de az sem gáz, hogy te igen.
Igen, én értem a problémát, hogy asszisztens, de ha tudod, hogy az orvosod fia, feltételezem, ismered szegről-végről, és még azt is tudod, hogy csak pár évvel idősebb nálad, szerintem nem kérdés, hogy tegezheted-e.
Ilyen problémám (26 vagyok) nekem az OTP-ben szokott lenni pl., ahol az ügyintézők kb. velem korúak, ott mondjuk magázni szoktam őket, mert az valahogy tényleg hivatalosabb.
De mondom, szerintem egyáltalán nem volt gáz lesziáznod a srácot.
26/N
Sztem nem gáz:)
Nálam mondjuk elég ciki volt, mikor szalagszakadásom volt, és úgy mentem be a 40 körüli dokihoz, hogy Hello, én meg 18 vagyok:S:D
De akkor úgy fájt a lábam, hogy ez érdekelt a legkevésbé:)
21 vagyok.
Igazán azért kérdeztem, mert említettem itthon hogy valamit tegezve kérdeztem tőle, erre teljesen kiakadtak a szüleim, hogy "Letegeztél egy orvos jelöltet?"
Mondjuk így jobban belegondolva tényleg csak egy orvostanhallgató. De másik dolog meg, hogy hivatalos hely tényleg...Amúgy kicsit meglepett arcot vágott és sziával köszönt vissza, meg kicsit mintha zavarba jött volna. Az apja meg mosolygott mikor köszöntem...
De az apja (60 év körüli) magáz engem, szóval lehet ez ilyen kötelesség, hogy magázzák a betegeket akármilyen korú. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!