Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan illik köszönni a párom...

Hogyan illik köszönni a párom szüleinek?

Figyelt kérdés

Nemrég ismertem meg a párom szüleit, mindketten 60 év körüliek. Vacsorára mentünk el hozzájuk, úgy köszöntem, hogy jó estét kívánok, elköszönéskor viszont látásra. Azóta már párszor összefutottunk, és ez a köszönési forma olyan nagyon hivatalosnak tűnik nekem. De csókolomot köszönni meg nem illetlenség? Mit gondoltok erről? Lehet, hogy buta kérdés, de ezen agyalok. Ti hogyan köszöntök a párotok / férjetek szüleinek? Hogyan az apukának és hogyan az anyukának?

25/N

2011. okt. 12. 17:47
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjemnek "csak"anyukája van.Én úgy köszönök,hogy "csókolom"
2011. okt. 12. 17:53
 2/33 anonim ***** válasza:
94%

Én is így köszöntem, hogy: Jó napot kívánok!

Aztán megkért anyósom, hogy inkább tegeződjünk. :) Hál'Isten!

2011. okt. 12. 17:54
 3/33 A kérdező kommentje:
Értem... és szerinted mi a helyzet az apukával? Nem illetlenség egy 25 éves nőnek "lecsókolomozni" egy 58 éves férfit? Vagy így inkább csak anyukának köszönjek?
2011. okt. 12. 17:55
 4/33 anonim ***** válasza:
86%
Én tegezem őket, 23 vagyok, ők 60 körül, de előtte csókolom volt a köszönés. Nekik ez nem illetlen szerintem, de az tényleg túl hivatalos, ahogy most köszönsz szerintem. Inkább a csókolom
2011. okt. 12. 17:55
 5/33 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk első alkalommal mondták, hogy tegezzem őket, mondjuk ők 50körüliek, és ettől függetlenül is nagyon fiatalosak.

Szerintem amúgy azok a köszönések jók, max tedd kedvesebbé a hanglejtéssel és kedves mosollyal (már ha amúgy is jóban vagytok persze). :)

28N

2011. okt. 12. 17:56
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

"Nem illetlenség egy 25 éves nőnek "lecsókolomozni" egy 58 éves férfit"

Te ott nem, mint nő leszel, hanem mint a gyerekük barátnője. Az apja sem mint férfi, hanem, mint a barátod apja. Tehát azt nézd, hogy mivel a fiuk mindig is a gyerekük marad, így te is "gyerekszámba" vagy véve, ami a korodat illeti.

Csókolomozd le.

2011. okt. 12. 17:58
 7/33 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is inkább a csókolom, aztán majd csak szólnak, ha azt szeretnék, hogy tegezd őket. Vagy esetleg kérdezd meg a párod, ő jobban ismeri őket, tudja, hogy hogyan szoktak neki köszönni a veletek hasonló korú ismerőseik. Én szerencsére ezt megúsztam, mert ismertem őket már régről, mielőtt jártunk volna, így rögtön ment a tegezés. :D Ha még most kellemetlen lenne neked a csókolom, akkor maradj a jónapotnál, aztán ha jobban ismered őket, akkor lazíthatsz.
2011. okt. 12. 18:00
 8/33 anonim ***** válasza:
68%

Ha nem akarod csókolomozni akkor Jónapotot jó lesz /napszaknak megfelelően/

volt nekem is ilyen problémám

bár nekem annyival sz*rabb volt a helyzet hogy az apját régebbről ismertem /egy se-ből/ és vele ugy tegeződtünk már és nekem az volt kinos hogy az anyját meg nem birtam le sziázni mikor az embert igen

és gondolhatod am. meg ha az öreget tegezem akkor meg a nőnek esett volna sz*rul és az igy furi volt hogy ha nem volt ott akkor hello-szia

9/33 A kérdező kommentje:
Értelek. Rendben, akkor nyugodt szívvel köszönök majd csókolomot. Egyébként nekem is inkább ez jönne a számra, nem pedig a napszaknak megfelelő köszönés.
 10/33 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a csókolom semmiképpen nem illetlenség. Én így köszöntem mindvégig a férjem szüleinek 20 éves koromtól 45-ig.
2011. okt. 12. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!