Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan illik köszönni a párom...

Hogyan illik köszönni a párom szüleinek?

Figyelt kérdés

Nemrég ismertem meg a párom szüleit, mindketten 60 év körüliek. Vacsorára mentünk el hozzájuk, úgy köszöntem, hogy jó estét kívánok, elköszönéskor viszont látásra. Azóta már párszor összefutottunk, és ez a köszönési forma olyan nagyon hivatalosnak tűnik nekem. De csókolomot köszönni meg nem illetlenség? Mit gondoltok erről? Lehet, hogy buta kérdés, de ezen agyalok. Ti hogyan köszöntök a párotok / férjetek szüleinek? Hogyan az apukának és hogyan az anyukának?

25/N

2011. okt. 12. 17:47
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Első találkozáskor jó napot xyz vagyok, örülök, hogy megismerhettem, ezután úgyis mondják, hogy tegeződjünk :D
2011. okt. 12. 21:53
 32/33 A kérdező kommentje:

Jaj, köszönöm a sok választ, kedvesek vagytok. :)

Tegnap este megkérdeztem a páromat, és ő is a csókolomra szavazott. Valahogy ez természetesebben hangzik. Neki sokkal könnyebb dolga van, az én szüleim fiatalabbak, rögtön megkérték, hogy tegeződjenek.

Egyébként főleg az apukájának fura kicsit úgy köszönni, hogy csókolom, de azt hiszem, egy fokkal mégiscsak jobb, mint a jó napot kívánok vagy pláne elköszönéskor a viszont látásra (a viszláttól meg kiráz a hideg).

Még egyszer köszönöm a válaszokat! Szép napot kívánok!

2011. okt. 13. 06:20
 33/33 anonim ***** válasza:

Ez tök érdekes,mert nekem a csókolom nem jön a számra. Világéletemben utáltam így köszönni, 18 éves koromtól nem is köszönök így senkinek.

Anyóséknak is jó napotozok, a férjemmel 5 éve vagyunk együtt, már van egy közös gyerekünk is, erre most jól leszúrt a sógornőm, hogy milyen paraszt vagyok, mert nem csókolommal köszönök az anyjának.Merthogy szegény hogy ki van akadva, hogy ilyen közeli rokonnak...

Azóta is jónapottal köszönök, úgy gondolom, ha annyira közeli rokonok vagyunk, elmondhatná személyesen is, ha valami baja van velem.

Csak arra akartam kilyukadni, hogy vannak emberek, akiknek pont ez a köszönési forma a megfelelő. (mármint a csókolom):)

2011. okt. 13. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!