Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan illik köszönni a párom...

Hogyan illik köszönni a párom szüleinek?

Figyelt kérdés

Nemrég ismertem meg a párom szüleit, mindketten 60 év körüliek. Vacsorára mentünk el hozzájuk, úgy köszöntem, hogy jó estét kívánok, elköszönéskor viszont látásra. Azóta már párszor összefutottunk, és ez a köszönési forma olyan nagyon hivatalosnak tűnik nekem. De csókolomot köszönni meg nem illetlenség? Mit gondoltok erről? Lehet, hogy buta kérdés, de ezen agyalok. Ti hogyan köszöntök a párotok / férjetek szüleinek? Hogyan az apukának és hogyan az anyukának?

25/N

2011. okt. 12. 17:47
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Egyik nővérem férje csókolomozott, majd megkérték a tegezésre, de ő nem ment bele, nem áll a szájára. Mai napig csókolommal köszön a szüleimnek. Másik nővérem férje szintén, de ő belement a tegezésbe, ma már tegeződnek. A bátyám barátnője szintén csókolomozik, csak pár hónapos kapcsolat, még nem került szóba a tegeződés.

Az én párom anyámnak csókolommal köszön, apámnak jó reggelt/napot/estét (nő vagyok).

Párom édesapját nem ismertem, meghalt már, az anyukájának csókolommal köszönök. Nyugodtan tedd te is :)

2011. okt. 12. 18:07
 12/33 anonim ***** válasza:

Csókolom.

És semmi bajuk látszólag vele.

Én anyukám nagyon nem szereti, ha Jó napotozzák. Főleg ha kívánok nélkül csinálják.

A barátnőm is ezt csinálja, pedig már sokszor mondtam neki, hogy ne. Pedig mikor tinik voltunk csókolomozta.

Anyukámnak az szimpibb.

Én is volt osztálytársaim szüleit (általános) csókolomozom. Elvégre a kor köztünk ugyanannyi maradt. Hacsak valamelyik nagyon fiatalnak érzi magát, és megkér, hogy tegezzem.

Nekem meghittebb valahogy a csókolomozás, a többi idegenes valahogy.

Kérdezd meg a párod, hátha van sejtése. De látszik az rajtuk szerintem, hogy mit szólnak.

2011. okt. 12. 18:12
 13/33 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy ez fura,de én nagyon kevés embernek szoktam csókolomot köszönni!Tényleg csak azoknak az idős személyeknek,akik közel állnak hozzám,pl szomszédasszony,akit kiskorom úta ismerek,meg 1-2 idős rokon.

A párom szüleinek én Jó napottal köszöntem eleinte.Az anyukája rögtön megkért,hogy inkább tegezzem,az apjának meg most is úgy köszönök,mint először,mondjuk vele nem is túl bensőséges a viszonyunk,mert a párom szülei külön élnek és az apukájával ritkán találkozunk.

Egyébként szerintem biztos,hogy nem vennék sértésnek ha csókolomot köszönnél!

2011. okt. 12. 18:14
 14/33 anonim ***** válasza:

Az én férjem szülei is 60 körüliek voltak, mikor megismertem őket (bár egy településen élünk, szóval előtte is nagyjából tudtuk, ki kicsoda).

Csókolommal köszöntem és azóta is így köszönök. A sógornőm, aki teljesen más városból, messzebbről jött, ő is csókolommal köszön azóta is.

2011. okt. 12. 18:16
 15/33 anonim ***** válasza:
Amúgy csókolomot én csak annak köszönök, akit gyerekkorom óta ismerek, és azóta maradt meg ez a forma.. akit már felnőttként, nekik a szokásos "jóestét,jónapot,üdvözlöm" köszönéseket használom. :)
2011. okt. 12. 18:17
 16/33 anonim ***** válasza:

Mikor találkozok párom szüleivel csókolomot köszönök nekik. Nekem túl hivatalos a jó napot, jó estét.

Szerintem ez nem illetlenség ha így köszönünk nekik. Főleg ha nagy a korkülönbség. Persze más ha megkérnek, hogy tegezd őket.

2011. okt. 12. 18:22
 17/33 A kérdező kommentje:
Elég vegyesek a válaszok, de úgy látom, azért nagyrészt elfogadott a csókolommal való köszönés, úgyhogy megpróbálkozok vele, legfeljebb azt mondják, hogy ne. Egyébként én is csak idős embereknek köszönök csókolomot, akiket már régóta, gyerekkorom óta ismerek, de "apóséknak" valahogy mégis olyan furcsa úgy köszönni, hogy jó napot stb. Szóval legközelebb csókolom lesz.
2011. okt. 12. 18:22
 18/33 A kérdező kommentje:

Ó, és köszönöm a válaszokat! :)

További szép estét mindenkinek!

2011. okt. 12. 18:31
 19/33 anonim ***** válasza:
Volt az utcánkban egy fiatal pár, akik úgy nevelték a gyerekeiket (jóval 10év alattiak voltak), hogy jónapotot köszönjenek minden felnőttnek. Nekem - és mások - fülének is nagyon - hogy is mondjam - durván hangzott a szájukból, különösen a kívánok szó nélkül. Gondolom okosan és másként akarták nevelni őket, mint az általában elfogadott, de valahogy nagyon az ellenkező hatást váltotta ki az emberekből. Más a helyzet persze a már felnőtt, nagykorú fiatalok szájából, de a "kívánok" szócskát nem szabadna elhagyni, mert úgy nagyon rosszul hangzik a simán "jónapot" köszönés.
2011. okt. 12. 18:35
 20/33 anonim ***** válasza:

Párod amúgy mit mond minderre? :)

Neked is további szép estét!

2011. okt. 12. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!