Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire működne jól egy...

Mennyire működne jól egy ilyen családmodell? (meleg kérdés)

Figyelt kérdés

Adott egy meleg pár és egy leszbikus pár, akik úgy döntenek, hogy összeköltöznek egy nagy, többszintes, több lakrésszel rendelkező családi házba. Az egyik meleg férfi teherbeejti az egyik leszbikus nőt, a másik a másikat és születik 2 gyerek. Ezzel megoldódik a gyerekvállalás és a láthatás kérdése, hiszen törvényes úton jutnak vér szerinti gyerekhez és a saját szüleik nevelik a gyerekeket.

Szerintetek jól működne ez a gyakorlatban vagy lennének problémák?

2013. dec. 26. 12:50
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
12%

Ez nem családmodell, hanem egy beteges társaság keresztbe-kasul való aberrációja.

" Ezzel megoldódik a gyerekvállalás"

Nem, oldódik meg!

A gyerek nem kísérleti tárgy!!!!!!

2014. jan. 5. 00:05
 32/39 anonim ***** válasza:
34%
Nekem semmi gondom a melegekkel, de ez így annyira természetellenesnek tűnik... És ez szerintem is összezavar egy gyereket. Van anya meg apa, de ők nem szeretik egymás, anya egy másik nénit szeret, aki velünk lakik, apa egy másik bácsit és nekik is van egy gyerekük, aki a testvérem?? Vagy mi ez így? Szóval ez így olyan, hogy neked is lesz egy gyereked egy nővel, akit szeretni fogsz meg a párodnak is, de egy családban ez nem így néz ki, hanem mindkét szülő ugyanazt a gyereket szereti. És ne mondd, hogy mindkettőt ugyanúgy fogod szeretni, mert egy idő után beférkőzik a rivalizálás (az én gyerekem okosabb, szebb, szófogadóbb) még kimondatlanul is!
2014. jan. 5. 00:23
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Testvérek között is van rivalizálás, akiknek ugyanaz az anyjuk és az apjuk.
2014. jan. 5. 10:53
 34/39 anonim ***** válasza:
37%
És ide is ideírom a kérdést: akkor a többnejűség is játszik? Ha nem miért nem, és miért igen a vázolt "családmodell"?
2014. jan. 5. 11:27
 35/39 anonim ***** válasza:
95%

Teljesen jó ötlet, csak így szabad, ha valaki homoszexuális!

A gyerekeknek meg lehet magyarázni, hogy a másik felnőtt férfi vagy nő, olyan, mint egy rokon, mint egy nagybácsi.

Pontosan fogja tudni a gyerek, hogy ki az anyja, és ki az apja.

A leendő szülőknek meg nem is kell a másik gyerekével úgy foglalkozni, mint ha a sajátja lenne. Csak mintha egy rokon gyerek lenne.

2014. jan. 5. 15:22
 36/39 anonim ***** válasza:
A rivalizálást nem testvérek között értettem, hanem a két pasi (és a két nő) között.
2014. jan. 5. 17:17
 37/39 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ebben több buktató is van:

Egy leszbikus nem fekszik le pasival (én biztosan nem, még gyerek csinálás miatt sem), egy meleg pasi meg lánnyal.

Aztán ott van a 4 ember személyisége. Négy emberrel önmagában is nehéz együtt élni, és alkalmazkodni. Plusz két kisbaba.

Aztán, ha valaki kilép a kapcsolatból, vagy jön egy másik...az tovább bonyolítja a dolgokat.

Ennek az egésznek plusz jogi következményei is vannak:

apuka mindig "visszaperelheti" a gyermek felügyeleti jogát pl...

De ez csak az én véleményem.

Leszbikusok párok szülhetnek úgy is, hogy donor spermát vásárolnak, és inszemináción vesznek részt.

Meleg pasiknál nehezebb a helyzet, nekik szükségük van egy nőre, aki vállalja, hogy gyereket szül Nekik.

Kérdés, hogy utána milyen leosztásban gondoskodnak a babáról...

2015. jún. 10. 12:10
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Meleg vagyok, de én inkább örökbefogadnék. Csak mert biológiailag nem az enyém, attól még szeretném és szeretetben nevelném.

Meg nem tudom ti/mások hogy vagytok/vannak ezzel, de én nem akarnék összeköltözni egy leszbikus párral. Egy csomó macerával és nyűggel jár az, ha olyan emberekhez kell igazodnod, akikhez érzelmileg nem olyan szinten kötődsz mint mondjuk a párodhoz, gyerekedhez és adott esetben az értékrendjük is eltérő. Nyilván ez a másik oldalról is igaz.

2015. jún. 10. 12:33
 39/39 anonim ***** válasza:

Abszolút egyetértek az utolsóval leszbikusként. Nekem is ez lenne a problémám. Plusz bármikor elmérgesedhet a helyzet és perelhet egyik vagy másik fél a teljes felügyeleti jogért...

21/L

2015. jún. 11. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!