Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki nem tud annyit költeni...

Aki nem tud annyit költeni idén karácsonyra, mint amennyit szeretne, miről kellett lemondania?

Figyelt kérdés
Mi az, amit nem tudtál beszerezni, pedig fontos lett volna ahhoz, hogy jol sikerüljön a karácsonyod? Ajándék, étel, bármi... Mi a hiteltartozásaink miatt ott tartunk, hogy szinte csak a klasszikus piros alma mogyoro lesz az ajándékozás tárgya:(
2013. dec. 20. 18:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Mi már 3-4 éve nem visszük túlzásba az ajándékozást.

Jó valamit azért adunk, de inkább jelképeset, amire minimálisat költünk és ennyi, de javarészt csak alapanyagokra és saját magunk rakjuk össze tehát félig meddig kézzel készült ajándékokat adunk egymásnak.

Nálunk a karácsonyfa az amire mindenképp költeni kell, mert apámnak elég rossz gyerekkora volt és ő megfogadta hogy ha kell akkor kivág egyet de mindig lesz legalább 1,5 méter magas karácsonyfánk. Igazi fa, nem mű.

Díszeket már legalább 2 éve nem vásároltunk a régi égősorokat használjuk fel a ház kidekorálására, de hogy ne fogyjon annyit a villany így mindig 22-23 án díszítünk és január 6-án meg egyből leszedünk mindent, vagy nem kapcsoljuk fel ha nincs idő rá. De ez a kis időszak legalább legyen hangulatos mi úgy vagyunk vele.

A fiam most 1 hónapja kezdett el dolgozni, és fél éve van barátnője, ő neki mondtam hogy most ne adja ide a rezsi pénzt mert ha azt nézzük eddig is megvoltunk anélkül így mondtuk hogy vegyen valami szépet a barátnőjének karácsonyra, aki igaz nem a pénze miatt szereti, egyszerűen bejönnek egymásnak, és mivel a fiam közel 20 évesen eléggé nehezen ismerkedik, nem nagyon jár el itthonról sem így legalább ezt az örömöt megadjuk neki hogy a barátnőjének tudjon kedveskedni ha már így szeretik egymást, legalább ő érezze magát nagyon jól az ünnepek alatt, mert ha azt vesszük megérdemli, mert sok mindenről lemondott amikor a családunk hirtelen nehéz helyzetbe került.

Szerencsére nem halunk éhen és mindent tudunk fizetni, de plusz dolgokra már 4-5 éve nem telik. Családi nyaralás az elmúlt 4 évben idén volt először az is csak szűk 3 éjszakás kiruccanás volt, de jól éreztük magunkat és ez a fontos. A lányomra is büszke vagyok mert 15 évesen ő is megérti hogy mi a helyzet, hitelünk van de szerencsére már a végét járja a dolog tehát jövő ilyenkor ha minden jól megy már végre megszabadulunk tőle.

Az egészségünk rendben van, a családunk boldog, főleg a fiam, aki élete első barátnőjét kapta meg az élettől akinek nagyon nagyon örül mert olyan szinten depressziós volt idén húsvétkor hogy már a lány haverjaihoz sem volt kedve elmenni locsolni, mert nem volt barátnője.

Végre boldognak látjuk őt a férjemmel, és nekünk ez a legnagyobb ajándék. A lányunknak is van barátja, ők is boldogok, de még nagyon fiatalok de elfogadtuk a helyzetet, én is 14 évesen már fiúztam, a férjem is ilyen tájt kezdte a csajozást. Egyedül a fiam nem, persze próbálkozott de fele sikerrel, de most végre összejött neki, mert végre boldognak látom, végre hajlandó kimozdulni itthonról, egyből jobban ment az álláskeresés is. Büszke vagyok rá, a családdal együtt, és nekünk ez a legszebb ajándék. A többi már csak jelképesség hogy mégis legyen valami apróság a fa alatt.

Az ünnepi ebédünk sem lesz nagy durranás, de mi ezt sosem vittük túlzásba még akkor sem amikor megtehettük volna a hatalmas dőzsölést. Sütik lesznek 3-4 féle, meg még kapunk is, és mi is adunk olyannak akinek egyáltalán nem telik még erre sem. Tehát mi azért adunk is mer valóban jó érzés adni, segíteni másokon.

2013. dec. 20. 20:11
 12/20 anonim ***** válasza:
72%
fa van, kaja van, társaság van... más nem is kell.
2013. dec. 20. 20:13
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi jópár éve nem költünk direkt sokat. Ajándékozás szinte semmi, illetve részemről egy torta az ajándék meg a vacsora. A férjem részéről a terítés, takarítás. Gyerek szokott csak ajándékot kapni, de direkt nem nagy dolgot, hogy ne ezen legyen a hangsúly. Ellenzem a fogyasztói karácsonyt, inkább meghívjuk a nagyszülőket, egyéb rokonokat (2 fő, nagymamám testvére, egyedül él és az egyik testvérének a feleségét, a férje sajnos meghalt már de rajtunk kívül neki sincs senkije sem), meg a szomszéd idős nénit és eszünk egy jót. Mindenki hoz magával valamit (saláta, sütemény, anyám főzi a töltött káposztát stb.).
2013. dec. 20. 20:50
 14/20 anonim ***** válasza:
75%
Én egy új matracot szerettem VOLNA egyik fiamnak...
2013. dec. 20. 21:27
 15/20 anonim ***** válasza:
50%
Hangulat abszolút nincsen. Én sajnos utálom a karácsonyt... herótom van az áruházakban újra és újra játszodó karácsonyi zenékből, a villogó, csillogó égő sorokból amit elsőkènt látok meg ha felébredek - hála a szembe szomszédnak. Karácsonyfát sem állítanék ha nem lenne egy kisfiam, akinek egy darab utálatot sem akarok mutatni. Csak neki vettünk ajándékot, senki másnak. Én sutyiba vettem a férjemnek kb 2000 forint értékben. Egyedül ez tartja bennem a lelket. Hogy láthatom a kisfiam és férjem ragyogó arcát. (Utóbbinak inkább meglepődött arca lesz. :D) Nem tudja hogy kap bármit is. Ha a kisfiam nagyobb lesz, máshogy állok majd én is hozzá, de amíg a december 24-e neki megfelel egy átlagos február 12ének, addig én sem állok neki mézeskalácsot sütögetni. De vele majd jó lesz. :)
2013. dec. 20. 21:41
 16/20 anonim ***** válasza:
Mi sem ajándékozunk már 3-4 éve, csak a gyerekek kapnak, felnőttek egymásnak nem. Finom, ünnepi vacsi, családi ebédek és éjféli mise lesz, díszítés is, meg angyalkák és mécsesek. Mióta így csináljuk sokkal szebbek és nyugodtabbak az ünnepek.
2013. dec. 20. 21:59
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sosem lesz olyan a karácsonyom amilyennek igazán örülnék. Nem anyagiak miatt, mert azzal hál' Isten idén nem volt gond, de hát a többi... Az egész egy rohanás. 22-én megyünk egyik mamához, 24-én reggel érünk haza, megyünk párom anyukájához este, 25-én anyukámhoz, 26-án apukámhoz és csak 27-28-án érünk haza. fát sem állítok, mert minek??? Mindennek a tetejébe a párom utálja a karácsonyt egyetlen díszt nem akar látni, és semmit, nyűg neki az egész.

Milyen lenne az ideális karácsony? Mindenki egy helyen akikhez rohangálni kell, MINDENKI. Persze ez a mi családunkban olyan lenne mint egy komplett lagzi, ráadásul anyám nem hajlandó egy helységben lenni apámmal, párom anyja sem hajlandó az ő apjával, úh... bukta az egész ahogy van. Pedig egy ilyen karácsonyért elcserélném az összes ajándékot.

én sem vagyok egy nagy karácsony fan, de szerettem fát állítani és nevetni azon, hogy mindenki összeveszik mindenkivel valamin, de ez is csak szűk család volt anyáékkal, akkoriban még mindig menni kellett apához, mamákhoz, most meg, hogy külön élek... rémálom!

2013. dec. 20. 22:40
 18/20 anonim ***** válasza:
77%
Nos, nálunk se fa, se díszek, se ajándékok nincsenek és nem is lesznek. PEdig én mind a hármat szeretném, mert egészen eddig az évig a karácsony volt a kedvenc ünnepem. De most pont be tudtam fizetni a számlákat, így mindenről lemondtunk.
2013. dec. 20. 22:45
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én még tanulok és otthon élek, az ösztöndíjból veszem az ajándékokat. Sajnos nem tudtam kisakkozni annyi pénzt, hogy olyan ajándékokat vegyek, amiket szerettem volna, és a nagyszülőket nem tudom megajándékozni, ezt is bánom. De nekik sütök sütit:)
2013. dec. 21. 07:18
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi nem ajandekozunk, mert feleslegesnek tartjuk. Fa se lesz, mert en kornyezetvedo vagyok, a macskam meg orult. Ettol fuggetlenul emiatt en nem vagyok se duhos, se banatos. A baj a hozzaallasoddal van, nem az ajandekok hianyaval. Azzal ajandekozd meg a csaladod, hogy 100%-an veluk vagy, rajuk figyelsz, a penz hajkuraszas helyett, ami a hagyomanyos napokat jellemzi, sajnos mindenkinel. Aldott karacsonyt neked!
2013. dec. 21. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!