Terhes vagyok a páromtól, de még nem váltam el a férjemtől. Tényleg a férjem nevét fogja kapni a gyerek? Még ha szülés előtt el is válunk?
Úgy védi a törvény, hogy házasság alatt automatikusan a férj nevére kerül, nem az elsőre szembejövőére, akire az anyuka rámutat. Nem értem, hogy a jognak miért kellene feltételeznie, hogy NEM a férj az apa?
Pont erre az esetre van az apasági nyilatkozat, amivel később el lehet intézni a nevét. Nem a törvény a hülye azért, mert egyesek lusták elválni.
Egyébként valakinek nagyon igaza van, butaság a részedről, kérdező! Ha a "volt" férjed hitelt vesz fel ezidő alatt, az téged is ugyanúgy érint...megromlott, különélő kapcsolatban elég bátor dolog nem válni, mert úgy szúr ki veled, ahogy akar...
" Azt is magyarazd el, hogy ha egyszer egy gyereket egy adott orszagban mar anyakonyveztek, akkor Magyarorszag hogy jon ahhoz, hogy ezt felulirja? Ket szemelyazonossaga volt a lanyomnak. Erted? "
Gondolom tisztában vagy vele, hogy ezt te b*sztad el, de csúnyán. Külföldön is a férj nevére vették volna, ha bevallottad volna, hogy férjezett vagy.
Nem értem, a magyar jognak honnan kellett volna tudnia, hogy külföldön kivel henteregsz, és hogy ő-e az apa. Teljesen logikus, hogy amíg férjnél van az ember, addig automatikusan övé a gyerek papíron.
Kérdező ne legyél már ennyire hülye és makacs!
Oké, hogy átvert, de neked mit ér az, hogy kb. 7.000 ft-al több marad a zsebedben mert nem te adod be a válókeresetet, de cserébe egy halom sz*ron át kell menned ahhoz, hogy a gyereked a valódi apa nevére kerülhessen, és emellett még hülyét is csinálsz magadból azzal, hogy jogilag egy olyan emberrel vagy összekötve, aki téged átvágott.
Ebből tudod mi jön le egy kívülállónak? Hogy te ennyire ragaszkodsz hozzá, az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!