Nagy divat lett most ez a szülj 4-5-6 gyereket, hogy gyarapítsd a nemzetet, de lehet-e ennyi gyereknek megadni azt a törődést, mély szülő-gyermek kapcsolatot, mint 2, max 3 gyerek esetén?
Ez annyira hülyeség nem is divat a 4-5-6 gyerek. Én egyetlen egy párt sem ismerek ahol ennyi gyerek van.
Második: ne ítélkezik, lehet dolgozott már egy csomó évet a gyerekek ellőtt, és a fizetése 1/3-át elvivő adóknál nem kérdezed meg az állam bácsit, hogy az adóm nélkül mit tenne.
"Nagy divat lett most ez a szülj 4-5-6 gyereket, hogy gyarapítsd a nemzetet"
Dehogy lett divat... csak beszédtéma lett, mert sokaknál kiveri a biztosítékot.
Én úgy gondolom, hogy sok szülő még egyre sem tud/hajlandó annyi figyelmet fordítani, amennyire a gyereknek szüksége lenne, nemhogy 5-re. Ez nem csak azon múlik, hogy anya sz.r ember vagy sem, hanem azon is, hogy mennyi idő megy el a munkával, a háztartással, azzal a sok minden mással, amivel egy nőnek még foglalkoznia kell. Alap dolog, hogy a gyerekek számával fordítottan arányos a gyerekekre fordítható idő, energia és türelem, és legyen az ember bármilyen hiper-szuper anyuka, az ő napja is csak 24 órából áll, az ő türelme és terhelhetősége is véges. Persze, a kölykök figyelem nélkül is felnőnek, de milyen felnőttek válnak belőlük? Nem akarok gonosz lenni, de mi lenne, ha a magyarok a mennyiség helyett a minőségre mennének? (lakosságszámban, szexben, párkapcsolatban, barátokban, sorolhatnám...)
mi négyen vagyunk testvérek, és azt tapasztalom, hogy egyáltalán nem foglalkoznak mindnyájunkkal a szüleink, leg csak panaszkodnak (pont hogy így év eleje van) hogy ennek ez kell ennek az, mindenhova mindent be kell fizetni, én idén érettségizek, és nem hogy tanácsot adnának a továbbtanulásomhoz, de ha elkezdek beszélni róla, kikérem a véleményüket velem ordibálnak hogy van elég dolguk és nézzem meg a neten :/ És sajnos ez volt egész gyerekkoromban. Pl a táncvizsgámra nem jött el anyukám, azzal a kifogással, hogy a tánc nem az ő világa és még sorolhatnám.
Egy nagyon jó barátnőmnek2 éve született a legkisebb testvére, így már 5-en vannak testvérek, és amiket mesél, náluk is hasonló a helyzet. Drága ennyi embernek elmenni akár hova, így nem csinálnak együtt semmit, csak a veszekedések és a problémák maradnak.
Ezzel nem arra célzok hogy lehetetlen megadni 4+ gyereknek a törődést, ezek csak az én tapasztalataim, amiket kevésbé látok keesebb gyerekes családokban. Én pl eldöntöttem hogy max 2 gyereket szeretnék, akikkel törődni is fogok majd, nem csak úgy egy házban lakok velük és annyi...
jó, a divat szót ne abban az értelemben vegyétek most, hogy versengés lett abból, ki szül 5-6 gyereket.
csak furcsának találom, hogy pont a konzervatív oldal erőlteti ezt a meghitt családdal együtt, miközben nekem már ez is furcsa, hogy miképp lehet ennyi gyermekkel olyan mély, meghitt, bizalmas kapcsolatot ápolni, mintha csak pl. ketten lennének. egyszerűen maga az idő korlátozza ezt, hiszen egy nap csak 24 órából áll...
kettesnek: mi bajod azzal, aki bár állami segítséggel, de fel tudja tisztességesen nevelni a gyermekét? Vajon a te nyugdíjadért ki fog dolgozni?
Azért tessék belegondolni, hogy mennyit kell majd dolgoznia 30-40 év múlva a munkaképeseknek, hogy a nyugdíjasokat eltartsák- azokat, akiknek legtöbbjüknek nincs, vagy csak 1 gyermekük van.
Off: Ha ügyes vagy, és tényleg akarod, hogy megkapják az elegendő törődést, megfogják. Sok pozitív példák láttam. És annál több egykét, kivel alig foglalkoztak. A fontos, hogy tartalmasan töltsétek el az időt..Amúgy én is nagy családban nőttem fel és büszke vagyok a szüleimre, hogy bevállalták. Voltak nehéz helyzetek, de elvileg annál több örömük..Nekik nincs ilyen "gyarapítsd a nemzetet" elvük, csak nagy családot akartak- úgy ahogy én is.
én ismerek olyan családot,ahol öten vannak testvérek,és igen,az összes gyerek megkapta a szeretetet,törődést,útnak indítást az életbe...
Náluk is vannak problémák,de nálunk is voltak,úgy,hogy mi csak ketten vagyunk testvérek...Szóval szerintem ez maximálisan szülő függő...aki ordibál,az valószínűleg eggyel is ordítana,és van,aki 5-tel is elbír és szépen felneveli őket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!