Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nagy divat lett most ez a...

Nagy divat lett most ez a szülj 4-5-6 gyereket, hogy gyarapítsd a nemzetet, de lehet-e ennyi gyereknek megadni azt a törődést, mély szülő-gyermek kapcsolatot, mint 2, max 3 gyerek esetén?

Figyelt kérdés

2012. szept. 11. 20:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem a "Miért nem tudnak a szülők elég időt fordítani az egy szál gyermekükre?" egy kicsit összetettebb kérdést. Nem olyan rég voltam én még tizenéves és persze, aláírom, sok szerető család van, ahol a szülőket a munka akadályozza abban, hogy sok időt legyenek együtt, de amennyit együtt vannak azt értékesen töltik el. De egyre inkább azt látom - és láttam 14 éves koromtól kezdve -, hogy mikor ment a gyerek pár családi percért, akkor apu/anyu nyomot egy tízezrest a zsebébe, hogy "jól van, eredjél, hagyjál békén, persze szeretlek, itt a pénz" vagy "most hagyjál, fáradt vagyok", aztán csodálkoznak, hogyha kiderül, hogy a fiúk 16 évesen szétdrogozza az agyát és a lányukat már 2 város is elhasználta. Ez azért szomorú. Szóval, ez a "mély szülő-gyermek kapcsolat" nagyon sok családban nincs meg és az ilyen emberek azért ne vállaljanak még egy gyereket se, mert ezt várják el tőlük, hát még ötöt.
2012. szept. 11. 21:22
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
11. az én gyerekkorom nagy része is így telt ahogyan leírtad, de tudom, hogy miért. Anyukám rengeteget dolgozott, hogy el tudjon tartani, mellette itthon a házimunkák, fáradt volt és életunt. De nem hibáztatom ezért, mert mellette felnevelt tisztességesen, anyagilag megadott mindent, persze e miatt nem kaptam annyi törődést, beszélgetést, figyelmet, de nem hibáztatom érte. Ebből tanulva, igyekszem majd e mellett a rohanó világ mellett nem elkövetni ezt a hibát az én gyerekemmel. Ezért is nem fogok 4 gyereket szülni!
2012. szept. 11. 21:30
 13/20 anonim ***** válasza:
Érdekes felvetés. Főleg, ha azt vesszük, mennyi a válás vagy az otthonról a "friss húsért" lelépő "apuka". Akkor mi lesz a 4-5 gyerekkel?
2012. szept. 11. 21:33
 14/20 anonim ***** válasza:
84%
Senkit nem érdekel, mert ők nem gyerekeket látnak, hanem jövőbeni adófizetőket.
2012. szept. 11. 21:35
 15/20 anonim ***** válasza:
69%

"lehet-e ennyi gyereknek megadni azt a törődést, mély szülő-gyermek kapcsolatot, mint 2, max 3 gyerek esetén?"

NEM!

És ami még lényeges, hogy a szükséges anyagiakat sem.

Egy gyerekünk van, nem élünk olyan hú de jól mi sem, de igyekszünk biztosítani neki a szükségleteit, (nem egy erőszakos gyerek, aki kiharcolja a boltban, ha kell neki valami, sőt. De ha szeretne valami apróságot, megkapja.)

Viszont közeli ismerős anyukának 3 gyereke van. Elég sokszor van, hogy nemet kell mondani a gyerekeknek valamire. Amit megértek, mert ugyanazokat a dolgokat, amiket megveszünk a gyereknek... mi sem tudnánk 3x annyit venni.

És csak 3-ról beszéltem, nem 6-ról. Belegondolni sem merek.

Törődés, figyelem: Idegileg, lelkileg úgy érzem, egyet még be tudnék vállalni. 3-nál már gondok lennének. 4-nél szerintem zárt osztály, rámennének az idegeim, 5-6ig el sem jutnék.

B@ssza meg a Varga Pista, nem tudok erre mit mondani...

2012. szept. 11. 21:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Most volt a hírekben szó a 3as ikrekről, összesen már 5en vannak testvérek. Pedig csak egy harmadik gyereket akartak. DE MÉGIS HOVA??? A fal nincs levakolva, padló sincs a házban, VÍZ sincs.

Inkább legyen 1 gyerek de annak az életszínvonala ne a béka segge alatt legyen. Tényleg jó 5 gyerekkel éhezni? Tudom, a szeretet meg minden, de az édeskevés ezekben a helyzetekben.

Szerintem nem lett divat, max beszélni róla divat. Remélem a többség még el tudja dönteni hogy hány gyereket tud vállalni arra a vagyonra amivel rendelkezik.

2012. szept. 11. 22:25
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
12-es: Én is így nőttem fel, egyke gyerek vagyok, egyedülálló anyám rengeteget gürcölt, hogy megéljünk. Sok van a sztoriban, lényeg, hogy nem hibáztatom érte, ő nevelt fel, még ha nagyon sok mindennel nem is értek egyet és ő is tudja, hogy nem volt szuperjó anya (és nem azért, mert tényleg alig láttam). Mélyen tisztelem, mert simán eldobhatott volna (volt rá példa a családban), de nem, ő végigcsinálta, de nem volt és már sosem lesz meg a az tipikus anya - lánya kapcsolat köztünk és ez nekem nagyon hiányzik. Mikor nekem lesz/lesznek gyerekem/gyerekeim én nagyon szeretnék arra törekedni, hogy együtt legyek velük lélekben is, ez szerintem nagyon fontos.
2012. szept. 11. 22:42
 18/20 anonim ***** válasza:

12 vagyok. Sejtettem, hogy saját tapasztalatból írtad. :)

Nekem is nagyon hiányzik ez a kapcsolat a mai napig, pedig már 25 vagyok, de nem ítélem el érte. Mindenesetre tanultunk ebből és én is úgy látom, hogy mindent megteszek, hogy ha lesz gyerekem, ez ne történjen majd meg!

2012. szept. 11. 23:26
 19/20 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés

Szerintem 4 már durva,maximum 3 és akkor mindenkire jut idő

De szerintem a legideálisabb ha 2-en vannak testvérek,mert 3 gyerek esetén a 2 összefoghat az 1 ellen stb

1 gyerek meg szerintem nem az igazi,egy testvér mindenféleképpen kell.Legalábbis az én gyerekkorom nagyon szürke lett volna testvér nélkül

2012. szept. 12. 01:07
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 21:58 vagyok.

Egyet még én is szeretnék, mert utolsóval egyet értek (csak az anyagi helyzetet előbb stabilizálni szeretnénk, gyesre nem vállalnék még egyet.)

Viszont én nem bántam volna, ha nincs testvérem (nem az osztozkodás megúszása meg a szülők kisajátítása stb miatt. Egyszerűen nagyon sz@r kapcsolatunk van, féltestvér csak, és nem 100%-os. Idegbeteg, agresszív, és ingyenélő.)

2012. szept. 12. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!