Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi jut eszetekbe a MARCI név...

Mi jut eszetekbe a MARCI név hallatán?

Figyelt kérdés
Ezt a nevet, vagyis a Martint választottuk születendő gyermekünknek. De mostanában ha valakinek elmondjuk, kinevetnek bennünket, az ismerősök azt mondják rá, hogy ez macskanév, ne csináljunk bolondot a gyerekünkből. Tényleg zavarbaejtő ez a név?
2009. nov. 21. 23:38
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%

A Marci az a Márton név becézése, nem a Martin-é.

A Martin amúgy szép szerintem.

2009. nov. 22. 09:13
 32/55 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok színes véleményt. Alaposan elbizonytalanítottatok! :-) De nem baj.
2009. nov. 22. 09:21
 33/55 anonim ***** válasza:
100%
szerintem se a Martin becézése a Marci. De a kérdésedre a válasz: a marcipán jut az eszembe :D De szerintem ez aranyos. Nem rossz név. Bár nálam a Marcell a favorit (L)
2009. nov. 22. 11:18
 34/55 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a merci csoki jut eszembe:) Viszont szerintem nagyon szép ez a név:)
2009. nov. 22. 12:49
 35/55 anonim ***** válasza:
100%

Marci egy izgő-mozgó, eleven kisfiú :D

Martin viszont egy koravén, kényeskedő kis majom, akit csúfolnak az osztálytársai a neve miatt, mert olyan idegenül hangzik.

Pláne egy ilyen szép vezetéknév mellé. Ha rám hallgatsz, magyar nevet választasz, és most nem a szittya utónévkönyvre gondolok, hanem a rendes, magyar nevekre, mert van belőlük sok szerencsére. Nem pedig ez a kisebbségieknél divatba jött névadási szokást viszed tovább. A Márton sokkal jobban illik a Bálint vezetéknévhez - szépen rímel rá és nem kunkorodik felfelé az íve: Martin egy kérdés, míg Márton a válasz. :)

Egy életre választhatsz rosszul, aztán meg nem érted, miért használja inkább a becenevét, amit majd kap... én is így jártam.

2009. nov. 22. 12:54
 36/55 anonim ***** válasza:
100%

Tyúk1: "Az én Marcim!"

Tyúk2: "Nem, az ÉN Marcim!"

Tyúk3: "Na de Drágám. A MI Marcink!"

Szóval nekem a Vuk c. mese jut róla eszembe. Egyébként a Martin név nem tetszik, a Márton annál inkább. Márton, Marci... Szerintem nagyon jó név ^^ És a Mátyás is. Meg a Máté.

Ha gyerekem lesz, biztos, hogy Mártonnak fogják hívni.

2009. nov. 22. 13:47
 37/55 anonim ***** válasza:
100%
tényleg, jó szó az, hogy koravén, nekem is ez ugrik be a Martinról. szerintem nem is elegáns, inkább olyan félresikerült felvágásnak hat. mondjuk nekem a Márton se jön be, arról mindig a lúd ugrik be. de a Marcell nagyon jó és igazán ennek a becézése a Marci, ami viszont nagyon aranyos. Bálint Marcell, Bálint Máté, szerintem nagyon jól hangzanak.
2009. nov. 22. 14:28
 38/55 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Makk Marci...de sztem aranyos név.
2009. nov. 22. 14:45
 39/55 anonim ***** válasza:
100%

Az M betűsek közül a Marcell és a Márton szebb férfinevek, de

Márk, Martin, Milán ... eh, mintha eleve homoszexuálist akarnátok csinálni belőle.

Szerintem ideje lenne az "ódivatú" nevekhez visszatérni, olyan röhelyes neveket tudnak adni a gyerekeknek, hogy felnőttként az ember első gondolata, ha találkozik velük, hogy komolytalan, meg hogy hülyék a szülei.

2009. nov. 22. 19:44
 40/55 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem a Martin nev nem tetszik. Ausztriaban az osztrak fonokomet hivtak Martinnak, tehat nekem ez a nev nem magyar, hanem kulfoldi. Ezert egy magyar kisbabanak nem tetszene, hogy Martin.

A Marci viszont abszolut nem a Martin becezese! Ha Marcit akartok, akkor mas nevet kell valasztani, a Martont vagy a Marcellt amit tudok.

Hiaba van sok belole, ha nektek Marci tetszik, legyen az! Nyilvan azert van ennyi Marci, mert edes nev nagyon.

Az en kisfiam is Marcell amugy.

2009. nov. 22. 19:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!