Mi jut eszetekbe a MARCI név hallatán?
A Marci az a Márton név becézése, nem a Martin-é.
A Martin amúgy szép szerintem.
Marci egy izgő-mozgó, eleven kisfiú :D
Martin viszont egy koravén, kényeskedő kis majom, akit csúfolnak az osztálytársai a neve miatt, mert olyan idegenül hangzik.
Pláne egy ilyen szép vezetéknév mellé. Ha rám hallgatsz, magyar nevet választasz, és most nem a szittya utónévkönyvre gondolok, hanem a rendes, magyar nevekre, mert van belőlük sok szerencsére. Nem pedig ez a kisebbségieknél divatba jött névadási szokást viszed tovább. A Márton sokkal jobban illik a Bálint vezetéknévhez - szépen rímel rá és nem kunkorodik felfelé az íve: Martin egy kérdés, míg Márton a válasz. :)
Egy életre választhatsz rosszul, aztán meg nem érted, miért használja inkább a becenevét, amit majd kap... én is így jártam.
Tyúk1: "Az én Marcim!"
Tyúk2: "Nem, az ÉN Marcim!"
Tyúk3: "Na de Drágám. A MI Marcink!"
Szóval nekem a Vuk c. mese jut róla eszembe. Egyébként a Martin név nem tetszik, a Márton annál inkább. Márton, Marci... Szerintem nagyon jó név ^^ És a Mátyás is. Meg a Máté.
Ha gyerekem lesz, biztos, hogy Mártonnak fogják hívni.
Az M betűsek közül a Marcell és a Márton szebb férfinevek, de
Márk, Martin, Milán ... eh, mintha eleve homoszexuálist akarnátok csinálni belőle.
Szerintem ideje lenne az "ódivatú" nevekhez visszatérni, olyan röhelyes neveket tudnak adni a gyerekeknek, hogy felnőttként az ember első gondolata, ha találkozik velük, hogy komolytalan, meg hogy hülyék a szülei.
Szia, nekem a Martin nev nem tetszik. Ausztriaban az osztrak fonokomet hivtak Martinnak, tehat nekem ez a nev nem magyar, hanem kulfoldi. Ezert egy magyar kisbabanak nem tetszene, hogy Martin.
A Marci viszont abszolut nem a Martin becezese! Ha Marcit akartok, akkor mas nevet kell valasztani, a Martont vagy a Marcellt amit tudok.
Hiaba van sok belole, ha nektek Marci tetszik, legyen az! Nyilvan azert van ennyi Marci, mert edes nev nagyon.
Az en kisfiam is Marcell amugy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!