Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi jut eszetekbe a MARCI név...

Mi jut eszetekbe a MARCI név hallatán?

Figyelt kérdés
Ezt a nevet, vagyis a Martint választottuk születendő gyermekünknek. De mostanában ha valakinek elmondjuk, kinevetnek bennünket, az ismerősök azt mondják rá, hogy ez macskanév, ne csináljunk bolondot a gyerekünkből. Tényleg zavarbaejtő ez a név?
2009. nov. 21. 23:38
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%
nekem pl nagyon tetszik ez a nev!!!Aposomnak is Marcell a neve :) szerintem nagyon szep nev.nekem a Marcirol a marcipan jut mindig eszembe.a nev is olyan edes mint a marcipan :)))
2009. nov. 22. 00:56
 22/55 anonim ***** válasza:
86%
Sose adj olyan nevet a gyereknek ami benne van a tavalyi top 100-as névadási listában.
2009. nov. 22. 01:12
 23/55 anonim ***** válasza:
100%
Martinnak mióta becézése a Marci ? Én úgy tudtam Marcell becézése a Marci...
2009. nov. 22. 04:36
 24/55 anonim ***** válasza:
100%

Ha már Marci, akkor Marcell vagy Márton. Mivel élt egy Bálint Márton nevű megbecsült, ismert ember, nekem maradna a Marcell. Bálint Marcell... szép, nem tucatnév, és lehet Marcinak becézni.

A Martin nekem olyan villogósan hangzik. Pl. Martin Luther King, Ricky Martin, vagy Martin Lawrence jut róla eszembe (hogy minden kulturkörből hozzak példát :) ). És nem akarlak megijeszteni, de "olyan" családokban is nagyon népszerű név: a VIII.ker.-ben az oviban a barnabőrű kisfiúkat Kevinnek, Ricsárdnak(!!!), Martinnak és Dzsokinak(!!!) hívják. Én nem a Martint választanám.

2009. nov. 22. 05:59
 25/55 anonim ***** válasza:
70%
Makk Marci
2009. nov. 22. 07:13
 26/55 anonim ***** válasza:
66%

A Martin nagyon jó, de nehogy Marcinak becézzétek, az nem ennek a névnek a becézett alakja.

A mi kutyusunkat is Marcinak hívjuk amúgy.

2009. nov. 22. 07:20
 27/55 anonim ***** válasza:
85%

nekem eszembe sem jutna rola állatnév...

befuto volt nálunk is, mert nagyon helyes, kellemes hangzásu név, szerintem. végul Máté lett fiunk, de a kistesonál is az esélyesek kozt van a Marci becenév, hogy Márton, Mártin vagy Marcel lesz-e,még elválik:)

2009. nov. 22. 07:27
 28/55 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a Marci névről egy helyes fiú jut eszembe,meg az hogy a falnak lökött annak idején:DD

3 éve :///

Szóval szerintem szép név:)

2009. nov. 22. 08:30
 29/55 anonim ***** válasza:
94%

Szia.

Nekem van Martin ismerősöm is (nem becézik, így szólítják),

van Márton is, Őt Marcinak becézik.

Emlékszem a Nils Holgersson képregényre, de még soha nem jutott eszembe egy Mártonról sem a lúd!

Szerintem se foglalkozzatok más véleményével. Ha az első gondolatotok a Márton volt, akkor maradjon Márton!

Nekem a Martin jobban tetszik, de NEM AZ ÉN FIAM LESZ, HANEM A TIÉTEK!

Csak a saját véleményeteket helyezzétek előtérbe és persze a kicsi jövőjét nézzétek!

Pl. egyszer volt egy riport a hülye nevekről. Volt benne egy olyan példa, hogy van már olyan anyakönyvezhető magyar név, hogy "Eperke"! Na, ez addig tök aranyos, amíg a gyerek 5-6-7 éves, de ha felnőtt korában egy híres ügyvéd lesz, akkor kicsit furcsán venné ki magát, hogy mit tudom én: "dr. Kovács Eperke"... Pláne idős korában: "Eperke néni"

De a Mártonnál és Martinnál ilyenről szó sincs, tehát hajrá!

2009. nov. 22. 08:40
 30/55 anonim ***** válasza:
77%
hát, szerintem borzalmas név a Martin. elnézést, csak a véleményem mondom el. becézve jó, szóval a Marci az jobban tetszik. nekem a Martinról csupa negatív dolog jut az eszembe, olyan ostobán hangzik és csupa olyan Martint ismerek, aki ilyen esze semmi helyi menő csávó. valahogy b*zis. szóval nekem nem tetszik. a Márton jobb, de ha már ilyen stílusú név tetszik, akkor a Marcell sokkal jobb szerintem és az is becézhetó Marcinak. mégsem olyan odivatú.
2009. nov. 22. 09:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!