Mi jut eszetekbe a MARCI név hallatán?
Ha már Marci, akkor Marcell vagy Márton. Mivel élt egy Bálint Márton nevű megbecsült, ismert ember, nekem maradna a Marcell. Bálint Marcell... szép, nem tucatnév, és lehet Marcinak becézni.
A Martin nekem olyan villogósan hangzik. Pl. Martin Luther King, Ricky Martin, vagy Martin Lawrence jut róla eszembe (hogy minden kulturkörből hozzak példát :) ). És nem akarlak megijeszteni, de "olyan" családokban is nagyon népszerű név: a VIII.ker.-ben az oviban a barnabőrű kisfiúkat Kevinnek, Ricsárdnak(!!!), Martinnak és Dzsokinak(!!!) hívják. Én nem a Martint választanám.
A Martin nagyon jó, de nehogy Marcinak becézzétek, az nem ennek a névnek a becézett alakja.
A mi kutyusunkat is Marcinak hívjuk amúgy.
nekem eszembe sem jutna rola állatnév...
befuto volt nálunk is, mert nagyon helyes, kellemes hangzásu név, szerintem. végul Máté lett fiunk, de a kistesonál is az esélyesek kozt van a Marci becenév, hogy Márton, Mártin vagy Marcel lesz-e,még elválik:)
Nekem a Marci névről egy helyes fiú jut eszembe,meg az hogy a falnak lökött annak idején:DD
3 éve :///
Szóval szerintem szép név:)
Szia.
Nekem van Martin ismerősöm is (nem becézik, így szólítják),
van Márton is, Őt Marcinak becézik.
Emlékszem a Nils Holgersson képregényre, de még soha nem jutott eszembe egy Mártonról sem a lúd!
Szerintem se foglalkozzatok más véleményével. Ha az első gondolatotok a Márton volt, akkor maradjon Márton!
Nekem a Martin jobban tetszik, de NEM AZ ÉN FIAM LESZ, HANEM A TIÉTEK!
Csak a saját véleményeteket helyezzétek előtérbe és persze a kicsi jövőjét nézzétek!
Pl. egyszer volt egy riport a hülye nevekről. Volt benne egy olyan példa, hogy van már olyan anyakönyvezhető magyar név, hogy "Eperke"! Na, ez addig tök aranyos, amíg a gyerek 5-6-7 éves, de ha felnőtt korában egy híres ügyvéd lesz, akkor kicsit furcsán venné ki magát, hogy mit tudom én: "dr. Kovács Eperke"... Pláne idős korában: "Eperke néni"
De a Mártonnál és Martinnál ilyenről szó sincs, tehát hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!