Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi jut eszetekbe a MARCI név...

Mi jut eszetekbe a MARCI név hallatán?

Figyelt kérdés
Ezt a nevet, vagyis a Martint választottuk születendő gyermekünknek. De mostanában ha valakinek elmondjuk, kinevetnek bennünket, az ismerősök azt mondják rá, hogy ez macskanév, ne csináljunk bolondot a gyerekünkből. Tényleg zavarbaejtő ez a név?
2009. nov. 21. 23:38
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
85%
A Marciról az jut eszembe hogy manapság minden harmadik gyereket így hívnak... unalmas név, inkább keress valami kevésbé felkapottat szegény gyereknek. Ritka nevek közt is találsz rengeteg szépet, nézelődj.
2009. nov. 21. 23:58
 12/55 anonim ***** válasza:
100%

A Nils Holgerssonos vagyok...

1. Szerintem nem ódivatú, de ez magánvélemény.

2. Bálint Márton...klassz, van is egy ilyen nevű suli Törökbálinton, de meg nem mondom amúgy ki volt Bálint Márton... :|

3. Szerintem Márton lúddal nem kell foglalkozni. Az ő korosztályuk sajnos már úgysem fogja ismerni ezt a remek mesét, ergo cikizni sem fogják vele...

2009. nov. 21. 23:59
 13/55 anonim ***** válasza:
100%

Nem ódivatú és nem nevetséges. Egy ismerősöm is Marci, igaz, az ő beceneve Marco :-) De ő tökéletesen jól érzi magát ezzel a névvel, fiatal, húszas évei elején jár, remekül dobol... Ha nektek tetszik, ne hallgass azokra, akik szerint nem jó, mert azért ez nem az a tipikus rossz név (olvastam már furcsaságokat adminisztrációs munkakörömben névként).

Arra figyeljetek, hogy a gyereknek a saját neve tanulásában ne okozzon nyelvtörést, pl. nem előnyös, ha a keresztnév ugyanazzal a betűvel kezdődik, mint amivel a vezetékneve végződik (láttam olyant, hogy a vezetéknév 2db S betűvel végződött, és a keresztnév S betűvel kezdődött). Vagy ha kimondja a nevét, ne legyen valami más hangalakja, ami hátrányos (pl. mikor Palik Laciéknak született a kisfiuk, volt előtte egy riport velük, és mesélték, hogy nagyon tetszik nekik az Attila név, de a Palik vezetéknévvel viccesen hangzik, és a gyereket nem akarják emiatt hátrányos helyzetbe hozni, ezért azt nem választják). És lehetőleg ne szappanopera név legyen. :-)

2009. nov. 22. 00:02
 14/55 anonim ***** válasza:
100%
ma 00:02 azt hiszem értem miről beszélsz! Erre példának a Till Attila-t tudom felhozni. Borzalmas! :S:D Tilla Tilla
2009. nov. 22. 00:10
 15/55 anonim ***** válasza:
100%
A Martin az egész jó név.Bár még én sem hallottam,hogy Marcinak becézik.Amúgy mi az apuka neve?
2009. nov. 22. 00:10
 16/55 anonim ***** válasza:
84%
Szia,szerintem meg igen is klassz a Martin,a mi gyerkőcünk is az lett volna,csak nem kukacosodott meg.Hallgass a megérzésedre és ha tetszik, ne törődj másokkal,mert mindig lesz olyan, akinek nem fog tetszeni, mindegy milyen nevet adsz. Szerintem tök jól hangzik: Bálint Martin. Nem tucat név, de mégsem olyan nagyon különleges.Jó választás.
2009. nov. 22. 00:17
 17/55 anonim ***** válasza:
100%
konkrétan a marciról a marcipán, de a martintól meg riki martin... bocsi
2009. nov. 22. 00:21
 18/55 anonim ***** válasza:
67%

Marciról a május jut eszembe.

Márton szerintem kevésbé olyan szép név mint a Martin.

2009. nov. 22. 00:42
 19/55 anonim ***** válasza:
83%
A Martin olyan, mint a Mihály (Misi), András (Bandi) vagy Roland (Roli), nagyon szépek ezek a keresztnevek így "teljesen", de becézve (és sajnos mindenki a becenevet használja) nagyon rossz. A Marci szerintem is olyan hülyén hangzik, sőt béna és tényleg minden 2.-ik gyereket így hívnak. Nekem egyáltalán nem tetszik ez a név.
2009. nov. 22. 00:46
 20/55 anonim ***** válasza:
84%

A melóhelyemen beköltözött egy kóbor macska.Az éjszakások megsajnálták etették,itatták,majd el is nevezték mert végleg a meló helyemen maradt.A neve Márton,de Marcinak becézik...Hallgat rá rendesen:)

Szóval van aki macskanévnek használja,de nekem mint Martin tetszik a név...

2009. nov. 22. 00:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!