Mi jut eszetekbe a MARCI név hallatán?
A Nils Holgerssonos vagyok...
1. Szerintem nem ódivatú, de ez magánvélemény.
2. Bálint Márton...klassz, van is egy ilyen nevű suli Törökbálinton, de meg nem mondom amúgy ki volt Bálint Márton... :|
3. Szerintem Márton lúddal nem kell foglalkozni. Az ő korosztályuk sajnos már úgysem fogja ismerni ezt a remek mesét, ergo cikizni sem fogják vele...
Nem ódivatú és nem nevetséges. Egy ismerősöm is Marci, igaz, az ő beceneve Marco :-) De ő tökéletesen jól érzi magát ezzel a névvel, fiatal, húszas évei elején jár, remekül dobol... Ha nektek tetszik, ne hallgass azokra, akik szerint nem jó, mert azért ez nem az a tipikus rossz név (olvastam már furcsaságokat adminisztrációs munkakörömben névként).
Arra figyeljetek, hogy a gyereknek a saját neve tanulásában ne okozzon nyelvtörést, pl. nem előnyös, ha a keresztnév ugyanazzal a betűvel kezdődik, mint amivel a vezetékneve végződik (láttam olyant, hogy a vezetéknév 2db S betűvel végződött, és a keresztnév S betűvel kezdődött). Vagy ha kimondja a nevét, ne legyen valami más hangalakja, ami hátrányos (pl. mikor Palik Laciéknak született a kisfiuk, volt előtte egy riport velük, és mesélték, hogy nagyon tetszik nekik az Attila név, de a Palik vezetéknévvel viccesen hangzik, és a gyereket nem akarják emiatt hátrányos helyzetbe hozni, ezért azt nem választják). És lehetőleg ne szappanopera név legyen. :-)
Marciról a május jut eszembe.
Márton szerintem kevésbé olyan szép név mint a Martin.
A melóhelyemen beköltözött egy kóbor macska.Az éjszakások megsajnálták etették,itatták,majd el is nevezték mert végleg a meló helyemen maradt.A neve Márton,de Marcinak becézik...Hallgat rá rendesen:)
Szóval van aki macskanévnek használja,de nekem mint Martin tetszik a név...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!