Mit tennétek a helyemben? Nagyon unom.
Nem tudom hol mi a szokás, de nekem ebből elegem van. A sógornőm és a barátja 7 éve vannak együtt. Nem laknak vagy élnek együtt csak a szokásos járás van náluk. Ezzel nincs is bajom. Az ő dolguk. De a fiú ott van minden családi eseményen ( Anno mikor én jártam egy fiúval 6,5 évig egyetlen ilyen alkalomkor nem voltam meghívva, születésnap és karácsony is mindnekinek a saját családjában volt) S elvárás ettől a sráctól, vagyis inkább anyóséktól és sógornőm részéről,hogy minden karácsonyra kapjon valamit. Mert ő a sógornőm barátja. Kezdettől fogva ment a sírás (sógornőm első alkalommal mikor nem készítettem semmit,mivel ott sem volt sérelmezte ezt), hogy ő nem kap semmit? Nem szerintem nem kéne,mert még nem családtag, majd ha a vőlegénye lesz a sógornőmnek. Azért is gáz az egész, mert mi a férjemmel semmit nem kaptunk tőle sem a fiam keresztelőjekor, sem a férjem diplomaosztójára, sem karácsonyra, még annyit sem,hogy ja születésnapod vagy névnapod van? Akkor nekem miért kell őt számon tartanom? Külön meghívót kellett benyújtani neki mindkét keresztelőre, és minden karácsonykor ajándékozás van.. de ő mondom semmit sem viszonoz. Szóval unom mit tegyek?
Bocsánat ha nem jól fogalmaztam meg, de azért azt hiszem érhető a lényeg.
Még egyszer nekem az fáj,hogy olyan embernek kell ajándékozni ezen az ünnepen aki lényegében még nem tartozik a családhoz. S nem azért adom mert szívesen adom,hanem mert elvárás, jaj istenkém meg ne sértsük alapon. Mi lenne ha idén elfelejteném? Mi 4en élünk annyiból amennyit a sórögnőm keres a két munkahelyével.
Az hogy mennyire családtag jelen esetben teljesen mindegy. A lényeg, hogy szerintem a sógornő csinálja az egész galibát. A pasi szerintem nem tud semmit, sőt, ha megtudná, hogy milyen helyzetbe hoz titeket a kedves barátnője, biztos meg is haragudna rá.
Biztos hogy nem a pasi akar ajándékot kapni, sőt még eszébe se jut. Ha a sógornő célozgat, én írnék a fiúnak közvetlenül egy emailt vagy felhívnám telefonon, hogy mi a helyzet, hogy téged ez zavar. Ezért szeretnék megállapodni, hogy hagyjuk a kölcsönös ajándékozásunkat, vagy hogy ő hogy gondolja. Szerintem baromira nem fogja tudni hogy mi a helyzet. Nem kell vádaskodni, csak hogy neked az a meglátásod, hogy mivel ő se vett nektek ajándékot eddig, se a gyerekeknek, ezért ha nem haragszik te se vennél neki. És legyen kedves megbeszélni a barátnőjével hogy hagyjon titeket békén a hülyeségével. Tegye ő helyre a kis barátnőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!