Mit tennétek a helyemben? Nagyon unom.
Nem tudom hol mi a szokás, de nekem ebből elegem van. A sógornőm és a barátja 7 éve vannak együtt. Nem laknak vagy élnek együtt csak a szokásos járás van náluk. Ezzel nincs is bajom. Az ő dolguk. De a fiú ott van minden családi eseményen ( Anno mikor én jártam egy fiúval 6,5 évig egyetlen ilyen alkalomkor nem voltam meghívva, születésnap és karácsony is mindnekinek a saját családjában volt) S elvárás ettől a sráctól, vagyis inkább anyóséktól és sógornőm részéről,hogy minden karácsonyra kapjon valamit. Mert ő a sógornőm barátja. Kezdettől fogva ment a sírás (sógornőm első alkalommal mikor nem készítettem semmit,mivel ott sem volt sérelmezte ezt), hogy ő nem kap semmit? Nem szerintem nem kéne,mert még nem családtag, majd ha a vőlegénye lesz a sógornőmnek. Azért is gáz az egész, mert mi a férjemmel semmit nem kaptunk tőle sem a fiam keresztelőjekor, sem a férjem diplomaosztójára, sem karácsonyra, még annyit sem,hogy ja születésnapod vagy névnapod van? Akkor nekem miért kell őt számon tartanom? Külön meghívót kellett benyújtani neki mindkét keresztelőre, és minden karácsonykor ajándékozás van.. de ő mondom semmit sem viszonoz. Szóval unom mit tegyek?
Bocsánat ha nem jól fogalmaztam meg, de azért azt hiszem érhető a lényeg.
Még egyszer nekem az fáj,hogy olyan embernek kell ajándékozni ezen az ünnepen aki lényegében még nem tartozik a családhoz. S nem azért adom mert szívesen adom,hanem mert elvárás, jaj istenkém meg ne sértsük alapon. Mi lenne ha idén elfelejteném? Mi 4en élünk annyiból amennyit a sórögnőm keres a két munkahelyével.
Neked csak a "lepapírozott" kapcsolat a megfelelő?
Hét éve vannak együtt, igenis családtag már a fiú
Ha "unod" ha nem akarsz adni akkor ne adj, és ha kérdezik miért akkor mond el pont úgy mint ahogy most itt nekünk.
Számodra nem családtag?? 7 éve vannak együtt! Azért már valamit bizonyítanak az évek. Nem gondolod? Nem tudom, hogy véled, de ha te addig nem tekinted családtagnak, amíg nincs eljegyzés, akkor nagyon szomorú. Honnan veszed, hogy ők valaha össze akarnak házasodni? Sosem lehet tudni, hogy ők hogyan vélekednek a dologról, lehet, hogy eszük ágában sincs!
Kövezz meg, de mi a párommal januárban jöttünk össze és az év decemberében, már együtt ünnepeltünk a családjával (illetve az én családomnál), pedig akkor még nem is ünnepeltük még az első évfordulónkat! Mert nálunk még a barát is "családszámba" van véve 1 év, pláne 7 év után. Mi együtt vettünk a párommal mindenkinek személyre szólóan ajándékot, mivel egy pár vagyunk. Ahogy a párom testvérei és párjuk is egy emberként vettek ajándékot nekünk.
Nem tudom, hogy hogyan érted részéről az ajándékozás-kérdését. Egy pártól fejenként két ajándékot vársz? Nem lehet, hogy ők is együtt adják nektek az ajándékokat?
Arról pedig külön kérdést kéne nyitni, hogy annyiból éltek, mint a sógornődék fejenként...
Szóval, majd kérlek, írj, kommentálj, mert van pár apróság ami számomra nem egyértelmű.
Várom kommented!
Egyszerű a válasz!
Ne ajándékozz neki, semmit, vagy max. egy üveg pezsgőt és kész. Aki kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli. A sógornődnek sem kell extra ajándék után koslatni.
Mi sem vagyunk kevesen, s van jó pár gyerek is a családban. Pár éve megbeszéltük, hogy felnőttek csak apró szimbolikus ajándékot veszünk, vagy csinálunk. A gyerekek kapnak nagyobbat, de azt sem visszük túlzásba.
Náluk működik ez.
Egy ilyen egyszerű megállapodás nálatok sem lehetne rossz. Gondolom, lesz aki ezt ellenzi (talán a sógornőd), de ha le tudtok ülni és értelmesen megbeszélni ezt, akkor talán ő sem nyavalyog gyerek módjára, ha nem kap, csak pl. egy egyszerű vázát vagy bonbont vagy zoknit vagy hasonlót.
Nyilván majd jönnek a "a karácsony nem az ajándékozásról szól" típusú hozzászólók. Én úgy vagyok ezzel, hogy persze, nem arról szól, de egy kedves meglepetés nem rossz szokás ilyenkor, attól még lehet ez az ünnep a szeretet ünnepe, hogy ajándékot is adunk egymásnak. De mi legalábbis nagyon nem visszük túlzásba.
Egyéb alkalmakkor pedig szintén ez a felállás. Pasiknak egy üveg bor, nőknek virág, bonbon vagy könyv, és kész. Nekem az a legjobb ajándék, ha eljönnek, és koccintunk egyet az egészségemre. :-)
Szerintem vesd fel te is családi körben az ajándékozás minimalizálását!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!