Mit tennétek a helyemben? Nagyon unom.
Nem tudom hol mi a szokás, de nekem ebből elegem van. A sógornőm és a barátja 7 éve vannak együtt. Nem laknak vagy élnek együtt csak a szokásos járás van náluk. Ezzel nincs is bajom. Az ő dolguk. De a fiú ott van minden családi eseményen ( Anno mikor én jártam egy fiúval 6,5 évig egyetlen ilyen alkalomkor nem voltam meghívva, születésnap és karácsony is mindnekinek a saját családjában volt) S elvárás ettől a sráctól, vagyis inkább anyóséktól és sógornőm részéről,hogy minden karácsonyra kapjon valamit. Mert ő a sógornőm barátja. Kezdettől fogva ment a sírás (sógornőm első alkalommal mikor nem készítettem semmit,mivel ott sem volt sérelmezte ezt), hogy ő nem kap semmit? Nem szerintem nem kéne,mert még nem családtag, majd ha a vőlegénye lesz a sógornőmnek. Azért is gáz az egész, mert mi a férjemmel semmit nem kaptunk tőle sem a fiam keresztelőjekor, sem a férjem diplomaosztójára, sem karácsonyra, még annyit sem,hogy ja születésnapod vagy névnapod van? Akkor nekem miért kell őt számon tartanom? Külön meghívót kellett benyújtani neki mindkét keresztelőre, és minden karácsonykor ajándékozás van.. de ő mondom semmit sem viszonoz. Szóval unom mit tegyek?
Bocsánat ha nem jól fogalmaztam meg, de azért azt hiszem érhető a lényeg.
Még egyszer nekem az fáj,hogy olyan embernek kell ajándékozni ezen az ünnepen aki lényegében még nem tartozik a családhoz. S nem azért adom mert szívesen adom,hanem mert elvárás, jaj istenkém meg ne sértsük alapon. Mi lenne ha idén elfelejteném? Mi 4en élünk annyiból amennyit a sórögnőm keres a két munkahelyével.
Uramatyam... nem lehet,h kicsit maradi es indulatos vagy?
1. Az,h het ev utan nem tekinted csaladtagnak,az csak a te szegenysegi bizonyitvanyod, nalunk a noverem baratja,aki 1 eve van a tesommal nalunk lesz szentesten es mi csaladtagnak tekintjuk, szereti es kenyezteti, a noveremet, gondoskodik rola,...
2. altalaban egy par kozosen ad 1 ajandekot es tok mindegy,h ki veszi meg. Vagy te es a ferjed mindeketten kulon vesztek valamit a csalad osszes tagjanak?
Ti miert nem vesztek olyan ajandekot,amit kozosen tudnak hasznalni, nem volna kotelezo kulon venni nekik.
Ha meg ekkora ugyet csinalsz belole,akkor miert nem veszel egy uveg bort es kesz? ...
Ajándék ügyben egyet értek veled,nem kell neki venni semmit.Amúgy senkinek nem lehetne ez elvárás,de aki nem viszonozza azt nyugodtan el lehet ilyen ügyben felejteni.
Az viszont,hogy családtag-e,had döntsék el Ők,ha már ennyi ideje együtt vannak biztosan komoly lehet.De nektek akkor sem kell vennetek neki semmit.Ha nemtetszést vált ki,akkor azt kérdezd meg,hogy mikor mit vettek nektek és a gyerekeknek Ők?Azért a pofátlanságnak vannak határai.
"Ti miért nem vesztek olyan ajándékot,amit közösen tudnak használni, nem volna kötelező külön venni nekik. "
miért: 2 éve ezt csináltam és láttam sógornőmön a kérdést és a barátomé? Hogy is van ez?
Ha a sógornőd kérdez, hát válaszolj, azért van a szád, könyörgöm!
Ha azt mondja, hogy jól esne a pasinak ajándék karácsonyra, akkor válaszolj, hogy nekem is jól esne tőle ajándék, mégse kaptam még soha!
Ha nézi a közös ajándékra, hogy hol a pasié, hát mondd neki, hogy egy pár vagytok, összetartoztok, ezért közös ajándékot vettünk.
Ha a pasinak jól esne a meghívás a keresztelőre, akor mondd neki, hogy vele együtt természetesen a pasija is meg volt hívva, nem is érted, miről beszél. Anyósodnak és apósodnak se külön szóltál, hát ők is egy pár, nem hívod külön, szóljon neki a párja.
Ennyi. Szépen válaszolj. És a válaszodban legyen benne, hogy ti se kaptok tőle soha semmit, ezért ő se kap tőletek, de szívesen fogjátok VISZONOZNI, ha majd kaptok ajándékot. Mindezt kedvesen és akkor max. megpukkadni tud a sógornő.
Én tudod mit vinnék a srácnak karácsonyra? Egy szép karácsonyi képeslapot amiben szépen beleírod az üdvözlő szöveget.Nem mondhatja senki,hogy nem kapott tőletek ajándékot..Ha a sógornődnek ez nem tetszik,akkor meglehet mondani neki,hogy sértésnek veszed a kritikáját,hisz szívből adtátok az "ajándékot",és ti is tehetnétek egy megjegyzést,hogy a ti ajándékotok hol van?
Ráadásul én megelőzném a sógornődet,avval,hogy még előtte felhívnám telefonon őket,hogy remélem kap a barátodtól ajándékot a gyerekem és a férjem mert nagyon várják ám!!!
Bocsi,de én személy szerint felháborítónak,és bunkósságnak tartom,hogy valaki ennyire szemtelen,hogy mindenre felhívja az ember figyelmét!Ha valakit nem akarok felköszönteni akkor nem is fogom,hiába mondja...
Szerintem is bunkó a sógornő és a barátja is. Bár ennyi idő után akár családtag is lehet,de akkor bunkók. Véleményem is az,hogy még most tisztázzátok időben,hogy idén inkább ne legyen ajándék a felnőttek részére vagy csak vmi apróság,esetleg kézzel készített emlék,vagy akár a képeslap amit még vki felvetett ötletként.
Én egyiknek sem vennék semmit! Max. a gyerkőcömmel csinálnék nekik vmit(papírterítő,sólisztgyurmából karácsonyfa dísz stb. stb.-mi kb. ezeket készítjük itthon),és akkor meg pláne nem lehet egy szavuk sem!!!
Legyen végre békesség köztetek,ezt kívánom Nektek szívből!!
Úgy látom, itt a sógornő barátját kiáltottad ki "ellenségnek" és vele szemben vannak ellenérzéseid, mikor pedig a sógornőd a hunyó. Hiszen magad írtad:
--Tudjátok legfőképp az ilyen beszólások bántanak a sógornőm részéről: "Várta ám,hogy felhívjátok és meghívjátok külön a keresztelőre"
"Meg aztán jól esne neki,hogyha kapna valamit karácsonyra.." "Tudod akkor van a névnapja is.." --
A sógornőd maga mondja: ő várja el tőletek hogy felhívjátok a barátját és ő várja el tőletek, hogy karácsonyra ajándékot vigyetek neki. Miért? Kérdezzétek meg tőle
- bizonyára azt szeretné mutatni a barátjának, hogy neki milyen rendes-kedves családja van... pedig dehogy, hiszen még arra sem vagy képes, hogy megértsd, náluk másképp működik a családba fogadás menete, mint nálatok otthon... de ha ekkora nagy probléma, hogy a sógornővel nem tudod megbeszélni, akkor hárítsd a férjedre: végül is az ő testvérének a párja. Bár nem hiszem, hogy a férjed hálás lesz ezért a húzásért.
Lehet, hogy a barát fel sem fog semmit ebből az egészből, csak konstatálja, milyen jófejek vagytok, hogy neki is vesztek ajándékot - az első karácsonykor kiderülhetett, h számára ez váratlan. A második karácsonykor kiderülhetett számotokra, hogy nem érzi kínosan, ha továbbra sem ajándékoz meg benneteket, miközben ti igen. A harmadik karácsonykor egyértelmű a helyzet: nem vesztek neki ajándékot.
A keresztelő, születésnapi party, stb. meghívók meg általában úgy szoktak szólni, hogy a közvetlen hozzátartozónak, külön kiemelve, hogy hozza magával a párját. Ebben igazad van, h nem vagy hajlandó külön kérvényt benyújtani a srácnak. Nekem olyan, mintha ezzel a fiúval ti csak a sógornődön keresztül kommunikálnátok...
Érdekes kérdés.
Ha unod, változtass!
Tök egyszerű eddig.
Nálunk is addig terjedt, bonyolódott az ajándékozás a családban, míg ki nem mondtuk, hogy elég! Felnőttek nem vesznek egymásnak ajándékot és kész! Ajándékot csak gyerekeknek veszünk. Felnőttek max. csokit vagy piát kapnak, azt is családonként és nem személyenként. Ez a mi megoldásunk, nem kötelező ezt választani, lehet mást is.
Ami még fontos, pontosan azonosítsd be, hogy ki az aki zavar téged, és mi az, ami zavar téged? Ha ezt nem teszed, vagy nem elég jól, nem pontosan teszed, akkor könnyen juthatsz zsákutcába. Olvastam itt fentebb pár elgondolkodtató megállapítást, amit nem ismétlek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!