Mit tennétek a helyemben? Nagyon unom.
Nem tudom hol mi a szokás, de nekem ebből elegem van. A sógornőm és a barátja 7 éve vannak együtt. Nem laknak vagy élnek együtt csak a szokásos járás van náluk. Ezzel nincs is bajom. Az ő dolguk. De a fiú ott van minden családi eseményen ( Anno mikor én jártam egy fiúval 6,5 évig egyetlen ilyen alkalomkor nem voltam meghívva, születésnap és karácsony is mindnekinek a saját családjában volt) S elvárás ettől a sráctól, vagyis inkább anyóséktól és sógornőm részéről,hogy minden karácsonyra kapjon valamit. Mert ő a sógornőm barátja. Kezdettől fogva ment a sírás (sógornőm első alkalommal mikor nem készítettem semmit,mivel ott sem volt sérelmezte ezt), hogy ő nem kap semmit? Nem szerintem nem kéne,mert még nem családtag, majd ha a vőlegénye lesz a sógornőmnek. Azért is gáz az egész, mert mi a férjemmel semmit nem kaptunk tőle sem a fiam keresztelőjekor, sem a férjem diplomaosztójára, sem karácsonyra, még annyit sem,hogy ja születésnapod vagy névnapod van? Akkor nekem miért kell őt számon tartanom? Külön meghívót kellett benyújtani neki mindkét keresztelőre, és minden karácsonykor ajándékozás van.. de ő mondom semmit sem viszonoz. Szóval unom mit tegyek?
Bocsánat ha nem jól fogalmaztam meg, de azért azt hiszem érhető a lényeg.
Még egyszer nekem az fáj,hogy olyan embernek kell ajándékozni ezen az ünnepen aki lényegében még nem tartozik a családhoz. S nem azért adom mert szívesen adom,hanem mert elvárás, jaj istenkém meg ne sértsük alapon. Mi lenne ha idén elfelejteném? Mi 4en élünk annyiból amennyit a sórögnőm keres a két munkahelyével.
10:00 Honnan veszed, hogy ők valaha össze akarnak házasodni?
Honnan Onnan,hogy mi a férjemmel 6 éve vagyunk házasok a sógornőm akkor jött először azzal,hogy milyen klassz lenne ha az ő eljegyzését a mi esküvőnkkor tartanák...
S azóta is számtalanszor volt már róla szó ,hogy mi lesz ha majd össze házasodnak.
S nem vagyok irigy. Nem élnek együtt mert a sógornőm otthon lakik és a párja még főiskolára jár. A srác azt nyilatkozta,hogy akar majd eljegyzést ha lediplomázott. Jah és miért legyen családtag, hogy ha a barátnője a keresztanya a fiamnak és azt sem tudja mikor született a leendő keresztfia? Hm?
Én olyan helyen nőttem fel,hogy amíg még csak udvaroltak nekem nem számított az illető családtagnak. Mint írtam nekem is volt barátom 6,5 évig, de sem én nem számottam az ó családjában sem ő nálunk. Az más,hogy mi megajándékoztuk egymást, de a szüleinktől és testvérektől nem kaptunk ajándékot. Férjem is akkor kapott először ajándékot a szüleimtől a születés napjára miután meg volt az eljegyzésünk.
Nem tudom, hogy hogyan érted részéről az ajándékozás-kérdését. Egy pártól fejenként két ajándékot vársz? Nem lehet, hogy ők is együtt adják nektek az ajándékokat?
Nem egyáltalán nem. De ők nem vesznek együtt. Csak sógornőm vesz ez nagy különbség.
Ez az eljegyzésre várakozós ajándékozás szerintem is hülyeség.
Szerintem a sógornőddel együtt kell (vagy kellene) kezelni őt családtagként. Kicsit visszafordítva a helyzetet. Ha sógornőd családtagnak kezeli saját barátját, akkor ők együtt ajándékoznak párként mindenkinek, s nem külön a sógornőd és nem külön a barátja. (Ez a ti esetetekben is logikus lenne, mert egy főiskolás nem keresi hülyére magát...)
Ez esetben neked is közösen kellene ajándékoznod valamit, ami mindkettőjüket érintheti. Így sógornődnek le kell mondani a kizárólag neki szóló ajándékokról.
Ám ha a sógornőd annyira önző, hogy az ő ajándékozását mégcsak a barátjával sem osztja meg, azaz, hogy csak a saját nevében ajándékoz, akkor ő sem kezeli családtagnak saját barátját..... Ez esetben nincs értelme valóban ajándékot adni a barátnak, pláne ha ő ezt nem is viszonozta eddig. Egyébként én a helyedben egyszerűen megkérdezném tőlük, hogy legyen. Hátha fény derül az egyoldalúságra. De ezt már egy korábbi válaszomban leírtam.
(én voltam az, aki azzal kezdett, hogy a "Egyszerű a válasz")
Szerintem 7 év az 7 év, ez hosszú idő. Pár hónap után is volt már valaki családtag.
Meglátásom szerint ami gond, hogy bántja az igazságérzetedet az adok-kapok, ami ilyen formában az enyémet is bántaná, főleg így huzamosabb idő (azaz több karácsony, családi ünnep) után. Parancsra ajándékozni szar, mert az olyan is (kényszeredett), így én szarnék is bele. Az ajándék számomra arról szól, hogy gondolok a másikra, vagy ő gondol rám. De így, amikor ez egyoldalú, persze hogy idővel már ellenzi az ember.
A sógorság / anyós felé a kapcsod a párod, ő nőtt fel velük, abban a környezetben. És szerintem ő is lesz a kulcs a megoldáshoz. Sajnos ez neki most egy harapófogó, mert kétoldalról kapja az ívet, de ezt végig kell játszanotok, hogy rend legyen. Hallgassatok a szívetekre és a józan eszetekre!
Ha jól értem, akkor te se kaptál az ő családjától semmit, amíg csak jártatok? Most a srác meg kap tőlük is?
Én a helyedben olyat vennék a sógornőnek, amire lehet azt mondani, ha nagyon firtatják, hogy közös ajándék, aztán jólvan.
Vagy nem vennék és mondanám, hogy én se kaptam tőle semmit tavaly se, akkor miért vettem volna neki idén??? Aztán ennyi, erre varrjon gombot a sógornő...
Tudjátok legfőképp az ilyen beszólások bántanak a sógornőm részéről: "Várta ám,hogy felhívjátok és meghívjátok külön a keresztelőre" ( Úgy gondoltuk ha családtag akkor nem kel külön személyre szóló kérvény hanem tök természetes,hogy jön a párjával nevezetesen a sógornőmmel)
"Meg aztán jól esne neki,hogyha kapna valamit karácsonyra.." "Tudod akkor van a névnapja is.." (Unom a célozgatásokat)
Igen? Én ő nekünk? Nem várom el,hogy ajándékot vegyen de egy Kellemes ünnepeket kívánni és köszöntetni amit kaptunk bakfitty?
Ezt így már nagyon unom, a srác úgy érzem elvárja,hogy családtagként kezeljük, de akkor ő miért nem viselkedik így velünk?
Nem várom azt sem,hogy külön vegyen valamit, mert neki sincs még saját jövedelme, és azt sem tudom,ohgy kinek mit és mekkora értékben vásárol a saját családjában.. de Egy 1 perces köszöntő telefon igazán nem sok.
10:55 Igen jól érted, bár az egy másik család. Az az exem családja.
A férjemmel 1 év után házasodtunk össze. S most,hogy mondod míg jártunk én nem is kértem a sógornőm párjától,hogy kapjunk valamit. Azért így férj és feleségként, hogy mi is adunk illene adni neki illetve nekik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!