Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen "jelekből" lehet...

Milyen "jelekből" lehet leszűrni, ha a pasival nem érdemes családot, jövőt tervezni?

Figyelt kérdés

Azok a kérdések gondolkodtatnak el, ahol a nő írja, hogy betegek a gyerekek, a férj meg sörözni megy heti háromszor, vagy nem képes pelenkázni sem stb. Én olyan férjet szeretnék, akinél ez nem téma, hanem tudja, hogy a gyerekek nevelése közös feladat, és nem szívességet tesz vele nekem.

De ezeket a tulajdonságokat hogyan lehet előre látni a "jelöltben"?

2013. nov. 23. 08:56
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
98%
A felelősségteljes viselkedés gyerekek előtt is meglátszik. Azt érdemes figyelni, hogy a kötelességeivel kapcsolatban elkerülő, vagy kötelességtudó a viselkedése.
2013. nov. 23. 09:01
 2/25 anonim ***** válasza:
98%
Igaza van az elsőnek, a felelősségérzet nem egy olyan dolog, ami egyik napról a másikra derül ki, vagy múlik el. Az ilyen tulajdonságok már a családalapítás előtt is megmutatkoznak más formában, csak sokan egyszerűen nem hajlandóak figyelembe venni, nem akarják észrevenni, esetleg hitegetik magukat, hogy minden máshogy lesz később.
2013. nov. 23. 09:18
 3/25 A kérdező kommentje:
Tudnátok példát mondani?
2013. nov. 23. 09:29
 4/25 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, te hogy írnál le egy felelősségteljes embert?
2013. nov. 23. 09:30
 5/25 anonim ***** válasza:
93%
Figyeld meg hogy bánik a szüleivel, az állatokkal. Persze nem bombabiztos módszer, de sokat megmutat a jelleméből.
2013. nov. 23. 09:44
 6/25 anonim ***** válasza:
93%

Általában a dolgokhoz való hozzáállásán látszik. Aki pl. a komplett háztartást az elejétől a nőre hagyja, mondván az női munka, na az a gyerekkel is pont ezt fogja csinálni. Sok nő járja meg így, mert amíg ketten vannak, örömmel és szívesen megcsinálja a dolgokat, de aztán kiderül, hogy a kisgyerek is "női munka", aztán megszakad.

Azzal érdemes jövőt tervezni szerintem, aki úgy viszonyul a kérdéshez, hogy itt vannak ezek a megoldandó feladatok, tökmindegy hogy mosogatni kell vagy lefesteni az ablakkeretet, oldjátok meg KÖZÖSEN. Aki így áll hozzá, az jó eséllyel a később felmerülő problémákkal is így lesz.

Emellett nem hátrány még, ha igyekszik a kedvedben járni. Furán hangzik, de így lesz gyakorlata a kedveskedésben, odafigyelésben, ami a gyereknél is hasznos. Sok férfinek ugyanis az is a problémája, hogy fogalma sincs, hogy mit kezdjen egy másik emberrel, de nem is tudja kitalálni.

2013. nov. 23. 10:30
 7/25 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ha valaki együtt van már a párjával 1-2 éve, akkor egyértelműen látja (ha észre akarja venni) ha valami nem stimmel. Pl. az egy dolog hogy az első időkben figyelmes, besegít otthon, de ha idővel munka után leül a gép/tv elé, elvárja hogy a nő megcsináljon mindent, ha megkérik valamire akkor mintha meg sem hallaná, vagy kihúzza magát a feladat alól, akkor egyértelmű, hogy alapban is ilyen jellem. Persze ez nem törvényszerű, mert van olyan is, hogy amint gyerek lesz, felelősségteljes, gondoskodó apa lesz, aki imádja a gyerekét, és mindent megtesz szó nélkül körülötte. (Ez a ritkább.) Hogy egy személyes példát is mondjak, az én párom hajlamos volt arra, hogy mindent tologatott amit meg kellett csinálnia. A mosogatást képes volt órákig húzni, míg nem inkább megcsináltam én mert már mérges voltam rá. Kicsit lusta is volt. Aztán vettünk egy kiskutyát, és az első időkben, főleg a legnehezebb első hetekben (amikor a kutyát a szobatisztaságra kell nevelni), többször kiakadt, figyelembe se vette, hogy a kutyát le kell vinni akár napi 5-6x. Aztán rengeteget beszélgettem vele, elmagyaráztam neki,hogy ez nem így működik, a kutya nem tud várni még 2-3 órát mert neki nincs kedve levinni stb. Aztán egyszercsak észrevettem, hogy előjött belőle a törődés, gondoskodás, megértette, hogy nem mindig az az első, hogy ő pihenjen, hanem vannak dolgok amiket igen is, fáradtan is meg kell tennünk. Azóta szinte úgy viselkedik a kutyával mintha a gyerekünk lenne, nagyon óvja, szereti, törődik vele, tanítja ő is. nagyon jó apa lesz majd belőle, és nagyon örülök, hogy megvettük a kutyust is, mert ezzel is előrébb jutottunk, amolyan ízelítő, hogy milyen lenne ha lenne egy gyerekünk. :)
2013. nov. 23. 11:16
 8/25 A kérdező kommentje:

Másfél éves kapcsolat, még nem élünk együtt.

A szüleivel nagyon tisztelettudó és figyelmes, alapvetően velem is. Mindketten elég rendetlenek vagyunk, de ez még nem probléma, mert amikor a másik jön, mindig szépen rendet rakunk:)

Sajnos ő nem nagyon tervezett gyereket, én majd valamikor szeretnék, és remélem, nem kényszerből fog belemenni.

A szülei elég konzervatívok, de az apukája kiveszi a részét a háztartási munkában, ahogy látom.

2013. nov. 23. 11:36
 9/25 anonim ***** válasza:
89%
Én is hasonlóakat tudnék írni, mint az eddigi válaszolók. Már a házasságunk előtt is tudtam, hogy a férjemmel érdemes családot alapítani, mert láttam, hogy bánik a családjával. Bármiben számíthattak rá, kérés nélkül is segített, a fiatalabb testvéreire is nagyon vigyázott és törődött velük. Képes volt a saját érdekeit háttérbe szorítani miattuk. Szerintem ez például elengedhetetlen a gyerekvállaláshoz. Velem is mindig tisztelttel és szeretettel bánt,ha beteg voltam ápolt, teát főzött. Ha látta, hogy házimunkát csinálok megkérdezte mit segítsen, hogy gyorsabban végezzek. De nem csak a hozzá közelállókkal, hanem mindenkivel tisztelettel bánik. Most várjuk a második gyermekünket, csodálatos férjnek és apának tartom, nem kellett csalódnom benne.
2013. nov. 23. 11:55
 10/25 anonim ***** válasza:
81%

pl :

neked vizsgáznod/dolgoznod kell másnap ezért nem mész valahova a Ő mégis elmegy

Munka után mindennap a haverokkal lóg

sosem hív meg semmire

minden barátnőjét megcsalta előtted

Ő tvzik amíg te vacsorát főzöl mindig

egyedül jársz bevásárolni

mindig te hívod

minden hétvégére olyan programot tervez ami nem kettesben van

2013. nov. 25. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!