Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mire jó ez a párom exének?...

Mire jó ez a párom exének? Miért kell a lányukat ellenünk hangolnia?

Figyelt kérdés

A fiam a 10. szülinapjára kapott egy használt számítógépet és a párom lánya is nagyon szeretett volna egyet. Megbeszéltük, hogy mivel decembeben lesz a 11. szülinapja, ő is kap egyet összevont ajándékként (Karácsony, Mikulás, szülinap). Már a pénz is el volt rá téve, de sajnos közbejöttek olyan események, ami miatt ezt a pénzt is elköltöttük. Mindent megbeszéltünk a kislánnyal, meg is értette, megígértük, hogy amint egyenesbe jövünk, megkapja a gépet. Azóta viszont az anyja mást sem mondogat neki, hogy lám, már mennyire nem fontos az apjának, neki nem jut semmi, így számítson ránk máskor is... A kislány egyre ellenségesebb és félek, hogy ez már csak rosszabb lesz.

Hogyan beszéljük meg az anyjával, hogy állítsa le magát?

2013. nov. 22. 14:05
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

43%-os válaszoló!

Nem miattam kellett elkölteni a pénzt, tehát felesleges engem támadnod! Közös döntés alapján jutottunk erre az elhatározásra, mert máshogy már nem tudtunk több pénzt előteremteni olyan rövid időn belül. Az én gyermekeimnek ajándékra szánt pénz is elment a többivel együtt. Mi sem jókedvünkből csináltuk.

Tőlem a gyermekeim 2-2000Ft értékben kapnak ajándékot és ilyen értékben veszek a kislánynak is. 10000Ft-nál több most nem jut. Ez van. A páromnak jelenleg még ennyi sincs, ezért megbeszéltük, hogy most csak a lányának vesz valami apróságot.

Egyébként sem az ajándékon van nálunk a hangsúly, hanem azon, hogy jó hangulatban, nyugodtan teljenek az ünnepek. A veszekedésekből gyerekként egy életre elegem lett.

2013. nov. 22. 18:04
 12/21 anonim ***** válasza:
73%

"A karácsony a gyerekeké."

Igen és pont ezért minél előbb meg kell tanulni, hogy nem az ajándékon múlik a szenteste szépsége.

2013. nov. 22. 18:42
 13/21 anonim ***** válasza:
12%
11 oké, akkor vedd vissza a fiadtól a gépet, és majd akkor add vissza neki, ha a másik gyerek is megkapja:D Igy fair.
2013. nov. 22. 19:08
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Tudod, gyerekek között különbséget nem "illik" tenni:DD Főleg annak akinek a "bélke" ennyire nagyon fontos:D

Igy legalább a fiad is megtudja, mi egy beigért ajcsi, és ő is átérzi a másik gyerek lelki tusáját:D

Tudod kedves?:D

2013. nov. 22. 19:10
 15/21 anonim ***** válasza:
29%
És még mindig nem vagyok a másik gyerek anyja, de ha az lennék, nem tennéd zsebre amit mondanék neked, hogy mint "anyuka" ki is és mi is vagy te. És milyen lépés egy kisgyermek felé egy ilyen amit te léptél.
2013. nov. 22. 19:11
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó fog már fel, hogy nem a kérdező vette a gyereknek a gépet hanem az apja. Az apa meg egy vad idegennek mégis miért venne gépet. Talán anyuka új párja is vesz ilyen drága ajándékokat a kérdező gyerekének szerinted?
2013. nov. 22. 19:12
 17/21 anonim ***** válasza:
29%

16 Ebből a buliból, akár hogy csürőd csavarod, jól a kérdező nem jön ki. Végtelenül aljas dolog egy gyermeket ennyire felültetni, és igy megalázni, miközben pont egy ilyen "anya" próbálja előadni a békés karácsonyi szöveget:D

Akinek szíve, érzései és gyermekei vannak, az ezt és igy sosem lépte és sosem engedte volna, még ha nem is a saját vérszerinti gyermekéről volna szó.

2013. nov. 22. 19:21
 18/21 A kérdező kommentje:

Tudod mit 43%-os? Legyen igazad!

Most végiggondolva valóban jobb lett volna megvenni a kislánynak a számítógépet és mellette pénzfeldobással eldönteni, hogy a párom édesapját temettessük el vagy az 1 héttel később elhunyt apai nagymamáját. Az egyiket eltemetjük, a másik meg simán "elállt" volna még néhány hónapot a kórbonctan hűtőjében.

Szerintem azt te sem gondolhatod komolyan, hogy egy 11 éves ne tudná feldolgozni, hogy még egy fél évig az anyja vagy a tesója gépét kell használnia.

2013. nov. 22. 19:41
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Na hagyjuk a mesét:)

Viszont megnyugvással látom, hoigy mivel ezt a szöveget nyomtad be kínodba, igy az egész kérdésed csak egy szimpla kitaláció. Szép az élet, mint tudjuk, és számomra öröm, ha nincs olyan gyerek akinek te a mostohája tudnál lenni:D

2013. nov. 22. 19:54
 20/21 anonim ***** válasza:
Utolsó nem én vagyok a kérdező de még így is szánalmasnak talállak, és inkább nem írnék véleményt a te "anyaságodról" sem.
2013. nov. 22. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!