Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan apákról akik verik a lányukat?

Figyelt kérdés

Nem családi erőszakra gondolok, hanem "atyai pofonokra".

Talán feministának tűnök, de felháborítónak tartom hogy ha egy lány rosszul viselkedik akkor megveri az apja.

2012. febr. 3. 11:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha az anyja veri meg, sem jó. Nevelni kell, arra pedig nem eszköz a verés.

Fura, engem sem apám, sem anyám nem ütött meg, mégis ember lett belőlem, tisztelem őket, átadom a helyemet a buszon.

Amelyik gyereket "verni kell" azt nem jól nevelték a szülők.

Egyébként is: a megvert gyerek nem azért fog jól viselkedni, mert az a helyes, hanem igyekszik úgy viselkedi, hogy ne verjék meg.

2012. febr. 3. 12:01
 2/15 anonim ***** válasza:
48%

egy jól célzott pofon még nem verés. én is kaptam, nem lettem xar ember, nagyon szeretem az édesanyámat, ok nélkül sosem ütött. ha hazudtam, vagy szemtelen voltam, akkor csattant néha 1-1, de nem haragszom érte.

ismerek egy lányt, akit folyamatosan ütött az apja. na, azt elítélem.

2012. febr. 3. 12:04
 3/15 anonim ***** válasza:
61%
Tini koromban igen nagy volt a szám...és bizony volt, hogy anyukám nem bírt velem. Ilyenkor odajött apu és rezdüléstelen arccal lekevert egy óriási nagy pofont. Nem haltam bele. Itt vagyok, élek. És meg is érdemeltem. Én az első válaszoló ellenkezője vagyok. :) Néhol kaptam, mégis ember lett belőlem.
2012. febr. 3. 12:06
 4/15 anonim ***** válasza:
23%
Ja, és a bátyámat is rendesen nevelték, úgy mint engem, mégis javítóintézetbe kellett vinni, mert fiatal korában a rendőrnek is neki szaladt. Szerintem ez nem feltétlenül a nevelés kérdése. Azt is hülyeségnek tartom, hogy "jaj, ne üssük a gyereket, mert a lelki világa tönkre megy". Van, akihez soha nem értek a szülei, mégis egy nagy rakás ócska ember lett belőle.
2012. febr. 3. 12:08
 5/15 anonim ***** válasza:
47%

Hát én is kaptam néha tini koromban.

Akaratos voltam, hisztis, nagyszájú... Igazán nem is fájt, hanem szégyelltem magam utána. Erről nem beszéltem senkinek, mert szégyellem hogy kikaptam. Persze engem sem "agyonvert" apám, hanem 1-1 pofont kaptam néha. Felnőttem, túléltem, mai gondolkodásommal úgy látom jogos volt, ennyi.

22/L

2012. febr. 3. 12:22
 6/15 anonim ***** válasza:

Természetesen azt elitélem,ha agyba-főbe veri valaki a gyerkét,legyen az nő,vagy férfi.Viszont az még belefér ha néha elcsattan egy pofon,persze csak indokolt esetben!Engem nagyon ritkán vertek meg a szüleim,két konkrét esetre emlékszem,amikor apukám megpofozott.az egyik azért volt,mert nagyon tiszteletlenül beszéltem anyuval,a másik pedig azért mert sokadik alkalommal sem értem haza a bulizásból a megbeszélt időpontra.

Akkor nagyon meg voltam sértődve és nem éreztem jogosnak,de mai fejjel már másképp látom.Néha ilyesmire is szükség van,ha a gyerek túllép egy bizonyos határt és hát egy-két atyai pofonba még senki nem halt bele!

2012. febr. 3. 12:37
 7/15 anonim ***** válasza:

Én gyerekként kaptam verést. Mikor elköltöttem engedély nélkül a névnapi pénzem, meg mikor töklámpást akartunk csinálni és ehhez tököt loptunk egy szomszédtól.

Apám talán még 1-2 esetek leszámítva, nem ütött meg. És szerinted, ha már ilyen feminista vagy, mi a helyzet azzal, ha az anya üt meg? Mert ő tépte a hajamat is, többször vert meg, mint apám, de apámmal ellentétben nem nyomós okkal! Hanem olyanért, hogy kikérdezte az anyagot és nem tudtam elsőre elmondani... Mindezt tette egy 7-8 éves gyerekkel...

Bátyámmal nagyobb sikerrel gyakorolta ezt a módszert, meg is látszik, antiszociális lett és remete...

A kérdésedben az a rész idegesítő, hogy apát hangsúlyozol... Miért, az anyának több joga van megütni a lányát? Szerintem ugyanolyan joga van mindkettőnek fegyelmezni a gyerekét. A mértékét meg a saját ítélőképességük határozza meg.

2012. febr. 3. 12:41
 8/15 anonim ***** válasza:

Ez az a két adat, hogy

1. ő egy apa;

2. veri a lányát;

túl kevés információt hordoz ahhoz, hogy egy emberről véleményt mondjak. Pláne az általánosításnak nincs értelme. Nagyon különböző történetek lehetnek az ilyesmi mögött. Az egyik esetben lehet szó olyanról, hogy talán a legjobb megoldást találta meg adott pillanatban az atyai pofonnal. A másik esetben meg föl kéne jelenteni és lecsukatni. Ez a két véglet között bármit el tudok képzelni.

2012. febr. 3. 16:28
 9/15 anonim ***** válasza:
Én elítélem,úgy ahogy van az olyan apát,aki pofozza a lányát.Főleg,ha napi szinten,vagy sokszor.A pofon nagyon megalázó.És egy lányban ez nagy sebet okozhat,főleg,hogy az apa szerepe sokat számít a későbbi párválasztásban,mert az apa egy fajta példakép.Aki verekszik,az képtelen az emberi módon kommunikálni,mert sötét.A gyerekből meg nagy valószínű,hogy így nem lesz tisztességes ember,mert a veréssel nem a tisztességet tanulja meg,hanem azt,hogy hogy élje túl a lelki terrort és ugye a túlélés érdekében az ember megtesz bármit,ez majd később is belérögzül és így fog élni.
2012. febr. 3. 19:25
 10/15 anonim ***** válasza:

Engem apám nadrágszíjjal ütött addig,míg anyuékkal el nem váltak.Nem napi rendszerességgel,de elég sokszor.Ezt akkor csinálta mikor anyu nem volt otthon,mert dolgozott.Nem mondhattam el neki,mert befenyített,hogy többet is kapok.Volt egy különösen durva eset,akkor anyu is otthon volt 8 hónapos terhesen(öcsémet várta).Próbált volna védeni,de apám megfenyegette,hogy őt is elveri.Szerencsére egy évvel később elváltak.anyunak köszönhetően pedig kihevertem annyira ezeket az emlékeket,hogy beszélni is tudok róla.

Gusztustalan és mocskos dolog,ha egy apa így bánik a gyermekével,főleg ha az lány.Időnként,ha a helyzet úgy kívánja,egy kisebb szülői pofon még belefér,de így soha nem szabad gyerekkel bánni,mint ahogy velem tették.Sajnos sok olyan szülővel találkoztam már,akik minden apróság miatt elverték szegény gyereket.Az ilyenek inkább vettek volna hörcsögöt,vagy macskát,de nem kellett volna gyermeket vállalniuk.

2012. febr. 4. 01:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!