Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bonyolult de olvassátok el!...

Bonyolult de olvassátok el! Vélemény?

Figyelt kérdés
17 vagyok lány.Itthon vagyok anyu egyedül nevel.Fiatalon szült így nem is sokat foglalkozott velem.Nem emlékszem h lett vna bármi jó szava kisebb koromba hozzám.Általános iskolában végig 5ös tanuló vtam,de középsulitól elkezdtem lógni sokat.Nem akarok nagyon belemenni de vmi szörnyű amin átmentem.Depressziós lettem,rosszul vagyok buszon,kisebbségi érzetem lett,és idegbeteg vagyok szinte.Nem tudok társaságba menni mert rosszul vagyok.Ismerősök közt főleg.Van egy barátom másféléve.1éve itt lakik velünk.Sokat segítde néha vele is elviselhetetlen vagyok :S Most 10.es vagyok (nagy nehezen)debarátom 11et tud.9be meghúztak a hiányzások miatt.anyuval perzse mostanában se lehet beszélni.ő nem kérdez én nem mondom.lehetetlen is vele beszélni.Gondot okoz a tesi is a kisebbségi érzetem miatt.a gondok megint itt vannak és újra el kezdtem hiányozni suliból.párom erről tud.anyu meg a fejemhez vágta h kúrva vagyok söpredékek vagyunk és ha továbbra is ezt csinálom pakuljunk össze menjünk páromékhoz.meg h majdcsak leszek 18és kirakhat mert ő nem tart el minket.mit csináljak???1év és elakarunk menni pestre párommal innen?de hogy azt meg tőle nem várhatom h "eltartson"...:S:SSS
2009. nov. 19. 14:42
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
37%

"főleg h 1éve együtt kelünk fekszünk."

Vagyis leginkább csak fekszetek, mi?

"a tanulást meg pasi mellett is meg lehet oldani."

Csak neked nem sikerül.

2009. nov. 19. 18:08
 52/66 anonim ***** válasza:
33%

"Nem értem, hogy a többiek miért nem tudnak együtt érezni veled, én már tuti, kinyírtam volna magam ilyen helyzetben..."

Ismét egy élhetetlen tini...

"Egyáltalán nem gondolom, hogy te bármiben is felelős lennél ezek miatt."

Senki nem tiltotta meg neki, hogy minden nap bemenjen az iskolába.

"Anyád nem rakhat ki a lakásból, ezzel hiába fenyegetőzik. Ez egyszerűen tény, törvény szerinti kötelessége eltartani, amíg a saját lábadra nem tudsz állni."

Magyarországon ilyen törvény nincs. A szülőnek a gyerek 18. születésnapjáig kötelessége eltartani a gyerekét, szülinapi ajándékként akár a cuccait is összepakolhatja, és küldheti a híd alá. Gondolkodj és művelődj, mielőtt hülyeségeket beszélsz...

"Én is most jövök ki a depresszióból, és saját tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy a legelső lépés, hogy ne vádold magad, és ne hagyd, hogy mások bűntudatot keltsenek benned."

Vak vezet világtalant.

"De a legtöbb ember csak pszichiáter segítségével tud kikerülni a gödörből, és igazán jó ellátást csak magánrendelésen tudsz kapni ebben az országban (min. 5000 Ft alkalmanként, ha szerencséd van)."

Vagy ha el tudja dönteni, mi a jó neki, és mi nem. A kérdező látahatólag nem képes erre.

"Én azt tűzném ki elsődleges célul, hogy erre meglegyen a pénz."

Persze, meg a leszedáló gyógyszerekre, amiktől függő lesz.

"De mindenképpen a lelki egészséged visszaszerzése legyen az elsődleges cél."

És ez csak úgy megy, hogy eldönti, élni akar-e, vagy vegetálni. Jelenleg vegetál, és nincs életcélja. Majd lesz, mikor kiesik az aranykalitkából...

2009. nov. 19. 18:13
 53/66 anonim ***** válasza:
56%
Tényleg bonyolult amit írtál. Egyet értek az össze válaszolóval, aki lecseszett téged. Tényleg egy hisztis tini vagy. Ahelyett, hogy próbálnál magadon segíteni, itt mentegetőzöl. És attól kinek lesz jobb? Neked biztosan nem. Nem anyukád hibája, hogy fiatalon szült. Örülj neki, hogy közted és anyukád között nem 40 év van. Büszke lehetsz magadra, hogy 17 éves létedre lógsz a suliból. Mi az a "szörnyű" amin átmentél? 13 évesen az a 30 éves pasi?! Én ilyen után nem tudnék egy pasival együtt lakni. De hát te tudod. Azért vagy rosszul, mert beképzeled magadnak. Azt hiszed, jó a 3-a 4-es, mert anyukádnak jó. Nem neki tanulsz, hanem magadnak. Amíg ezt nem érted meg, éretlen vagy. Még a szexhez is. És én is kirúgnálak a pasid helyébe, ha megtudnám hogy hazudtál. Büszke lehetsz magadra. Végül is az anyukád az aki világra hozott, ahelyett, hogy beszélnél vele, itt szidod. Eltart téged, meg a "párodat" is. És rossz anya?! Ehh:D
2009. nov. 19. 19:17
 54/66 A kérdező kommentje:
bunkó k5csögök!felnőttek vagytok normális választ vártam vna!azt mondják olyan agyerek amilyenre nevelik!
2009. nov. 19. 19:18
 55/66 anonim ***** válasza:
70%
már bocs, de ez megint csak egy mentegetőzés részedről, hogy te semmiről nem tehetsz. van benne valóban igazság, de ettől még igenis vállalj felelősséget a tetteidért, ne midnig másokra háríts mindent.
2009. nov. 19. 19:21
 56/66 anonim ***** válasza:
100%

18:13 Én egyetértek veled, de azért néhány dolog offolnék.

Van olyan helyzet, amikor az embernek szüksége van pszichológusra vagy pszichiáterre. Én mondjuk a pszichológust preferálom, jobb beszélgetni, mint gyógyszereket beszedni.

De meggyőződésem, hogy a lelkileg beteg emberek döntő többsége önmagától nem tud meggyógyulni.

2009. nov. 19. 19:53
 57/66 anonim ***** válasza:
10%
de ha a beteg ember nem akar gyógyulni, változtatni, nem partner benne, akkor nem fog menni.
2009. nov. 19. 20:09
 58/66 anonim válasza:
41%

Még egy kiegészítésre, illetve pontosításra szükség van, mert egyesek hazudnak.

"Nagykorú gyermek tartását megalapozhatja munkaképtelensége, betegsége, illetve az életpályára való felkészülést szolgáló tanulmányok folytatása. A gyermek az utóbbi esetben azért szorul rá a tartásra, mert szükséges tanulmányait végzi, azaz szakképzettség megszerzéséhez szükséges tanfolyamot, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat folytat. Ha a gyermek a középiskola befejezése után a választott életpályára előkészítő tanfolyamra, főiskola, vagy egyetem nappali tagozatára felvették, a tartásra kötelezett s arra képes szülő nem hivatkozhat arra, hogy a nagykorúságát elért gyermek munkaviszonyt létesítsen és tanulmányai költségéről, valamint megélhetéséről maga gondoskodjon.

Copyright © 2009 csaladesjog.hu. Minden jog fenntartva!"

2009. nov. 19. 21:14
 59/66 anonim ***** válasza:
40%
Nohát, ez egy csipet a jogszabályból. Gondolom nem vagy jogász, mert nem tetted volna ezt. Tessék tovább olvasni!
2009. nov. 19. 21:21
 60/66 anonim válasza:
Egyébként a lakásból való "kidobás" az, ami elég komoly akadályokba ütközik. Nem tudom, hogy jogilag lehetséges-e egyáltalán, de az biztos, hogy nem könnyen.
2009. nov. 19. 21:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!