Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bonyolult de olvassátok el!...

Bonyolult de olvassátok el! Vélemény?

Figyelt kérdés
17 vagyok lány.Itthon vagyok anyu egyedül nevel.Fiatalon szült így nem is sokat foglalkozott velem.Nem emlékszem h lett vna bármi jó szava kisebb koromba hozzám.Általános iskolában végig 5ös tanuló vtam,de középsulitól elkezdtem lógni sokat.Nem akarok nagyon belemenni de vmi szörnyű amin átmentem.Depressziós lettem,rosszul vagyok buszon,kisebbségi érzetem lett,és idegbeteg vagyok szinte.Nem tudok társaságba menni mert rosszul vagyok.Ismerősök közt főleg.Van egy barátom másféléve.1éve itt lakik velünk.Sokat segítde néha vele is elviselhetetlen vagyok :S Most 10.es vagyok (nagy nehezen)debarátom 11et tud.9be meghúztak a hiányzások miatt.anyuval perzse mostanában se lehet beszélni.ő nem kérdez én nem mondom.lehetetlen is vele beszélni.Gondot okoz a tesi is a kisebbségi érzetem miatt.a gondok megint itt vannak és újra el kezdtem hiányozni suliból.párom erről tud.anyu meg a fejemhez vágta h kúrva vagyok söpredékek vagyunk és ha továbbra is ezt csinálom pakuljunk össze menjünk páromékhoz.meg h majdcsak leszek 18és kirakhat mert ő nem tart el minket.mit csináljak???1év és elakarunk menni pestre párommal innen?de hogy azt meg tőle nem várhatom h "eltartson"...:S:SSS
2009. nov. 19. 14:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
78%
Látod,nem így kell az élethez hozzá állni!Főleg nem ilyen fiatalon,amikor még előtted az élet.Semmi más dolgod nem lenne,csak az,hogy tanulj!Engem például otthon soha nem bántottak,de máshol igen,de nem érdekelt!Mentem előre,ahogy tudtam.Anyukád sem azért piszkál,mert nem szeret,hanem mert a javadat akarja,végül is ő szült a világra,és ő nevelt fel!Azt hiszed engem nem k..tak le?De igen...jó,nem vagyok rá büszke,és az a legszomorúbb,hogy én még csak nem is pasiztam,vagy ilyesmik!Elengedtem a fülem mellett,és tanultam,hogy legyen belőlem valami.Neked is ez az egyetlen kiút!Gondolkozz el ezen!
2009. nov. 19. 15:27
 22/66 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy sokkal több lehetnél, ha hinnél magadban. Sok rossz dolog ért, némelyiket biztosan nem könnyű feldolgozni, de biztos vagyok benne, hogy lesz benned annyi erő, hogy túllépj a múlton és előre nézz. Az a baj, hogy túlságosan támaszkodsz másokra, akár anyukádat veszem, akár a párodat. Rázd meg magad, és indulj előre, hidd el neked is sikerülni fog.

És mindenképpen trenírozd az agyad arra, hogy elfogadd saját magad, utána elmúlik a kisebbségi érzés is. Biztos létezik a világon számtalan szebb, okosabb, tehetségesebb, stb. ember nálad, DE BELŐLED CSAK EGY VAN!

Az iskolától meg mindenki kiborul időnként, ez természetes, de attól még járj iskolába, és hozd ki magadból a maximumot, mert amit megtanulsz, azt senki nem veheti el tőled, és minél többet tudsz, annál hamarabb leszel képes a saját lábadra állni, és független lenni. Szorítok, hogy helyrerázódjanak a dolgok, és ne feledd: a legfontosabb, hogy elfogadd magad olyannak, amilyen vagy:) (amúgy biztos vagyok benne hogy klassz vagy, csak te kételkedsz). Kitartás!

2009. nov. 19. 15:28
 23/66 A kérdező kommentje:
a legutlsó írta a legjobb választ:)
2009. nov. 19. 15:30
 24/66 anonim ***** válasza:
54%
A legjobb válasz számodra mit jelent? Mit fogsz tenni?
2009. nov. 19. 15:31
 25/66 A kérdező kommentje:

a sarkamra akarok állni.de azt még anyám se várhatja el h jó viszonyom legyen vele.hibás vagyok nem kicsit de sztem egy anya az egyedüli gyerekének nem mondhatja h söpredék,meg majdcsak leszel 18 h kidobáljam a cuccaid...

1 biztos ha lesz gyerekem nem olyan leszek mnt anyám...aki kiskoromba se foglalkozott velem

2009. nov. 19. 15:35
 26/66 anonim ***** válasza:
73%

Mi lesz ha 18 évesen otthon nélkül maradsz? Most édesanyádtól függsz, s az a legrosszabb, ha tetszik ha nem, de ő a 'főnök'.

Nem az a lényeg mit mond -bár rossz eszközt használ arra, hogy jó útra tereljen- hanem azt, hogy Te mit akarsz. Annyira fiatal vagy!

Lehetőség. Mi van ha a következőket betartod, s öt év múlva már normalizálódik a helyzeted, de minden egyes pontot be kell tartanod. Um. a fiúzás még ráér, intenzív tanulás, később főiskola, önmagad megismerése, mamával való kapcsolat helyrehozása. Hm? Benne lennél ebbe? Tudom nehéz, de az eredmény mégis kecsegtető.

2009. nov. 19. 15:44
 27/66 A kérdező kommentje:
ráérne a fiúzás igaz.de ha már együtt vagyok vele 21hónapja akkor sztem az is természtes h nem hagyom el.
2009. nov. 19. 15:45
 28/66 anonim ***** válasza:
80%
Azt írtad a barátod az egyetlen akire támaszkodhatsz!Akkor te ezt nem hálálhatnád meg neki egy kis őszinteséggel?Miért hazudsz neki?Ezt érdemli?Egyébként ne duzzogj, ezekböl a válaszokból sokat tanulhatsz,okulhatsz nagyon sok jó és hasznos választ láttam.És ezeket ne sértésnek vedd, mert itt miért akarnának téged sértegetni?Itt mindenki kívül álló, elfogulatlan, senki sem ismer téged,csak a problémádat.szerintem higgy nekik.
2009. nov. 19. 15:46
 29/66 anonim ***** válasza:
80%

Fel a fejjel! Nincs világvége! Szerintem Te ebből csak tanulsz. Látom kapsz itt meleget és hideget is. Minden ember másképp lát egy adott problémát.

A megoldás ott van benned, még ha nehéz is elővenni. 21 hónap semmiség a Te 17 évedhez képest.

Én bízok benned! Megoldást vedd elő. Ok?

2009. nov. 19. 15:49
 30/66 A kérdező kommentje:
pedig elég sok sértődolog volt a válaszokban.mndenki engem csesztet de azt senki sem veszi figyelembe h anyám sosem beszélt velem semmi komoly dologról.azt h nem emlékszem h bármikor is adott vna egy puszit,hogy megsimogatott vna vagy átölelt vna...semmi...gyakorlatilag se anyám se apám.
2009. nov. 19. 15:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!