Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kedveskéim! Mégis hogyan...

Kedveskéim! Mégis hogyan költözzek el itthonról?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdésemnél, ahol apám butaságait kifejtettem bőven (lényegében lusta, nem hajlandó dolgozni és már az én nevemben is adósság van miatta). Ott több hozzászólótól azt kaptam, hogy költözzek el.

Mégis hogyan? Most fogok érettségizni, fontosak a jegyeim most, e mellett 0 az esélye, hogy lenne időm, energiám elmenni dolgozni úgy, hogy ne menjen az iskola rovására.

2013. nov. 20. 11:46
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Én kajakaszittem, hogy valami kedves nénike írt ki kérdést.
2013. nov. 20. 11:56
 12/36 anonim ***** válasza:
Kedves nénike..hahaha :DDD
2013. nov. 20. 11:57
 13/36 A kérdező kommentje:

Nem akartam lekezelőnek tűnni, csak tudjátok nem könnyű. Az elmúlt 19 évemben elég sok sz@rt tapasztaltam meg apám és a családom által. Odáig fajultak a dolgok, hogy pszichiátriára kellett mennem, de ez mellékes (nem, nem vagyok bolond).

Csak sehonnan sem kapok 'érdemi' választ, csak annyit, hogy akkor húzzak el...

14/36 anonim ***** válasza:
52%
jaj drágaságom, ha nem bírod elviselni az otthoni dolgokat, akkor igen, vagy elköltözöl, vagy kibírod azt a pár évet míg nem elvégzed a sulid. Vagy igen, iskola mellett diákmunkát vállalsz, és bérelsz egy szobát (ma már sokan adnak ki akár 1-1 szobát is) vagy csatlakozol valakikhez és többen lesztek egy albérletben. De tudod, azért meg kell dolgozni, hogy az iskolában is teljesíts és dolgozz is, aki nem bírja, ne csinálja. De nem te lennél az első aki ezt csinálja, van aki ráadásul évekig, 16 éves korától! Tudod az élet kemény, jobb ha időben rájössz!
 15/36 anonim ***** válasza:
79%
"Hétvégén meg szüneteknek persze el lehet menni, de azzal meg nem lehet elköltözni és függetlenedni." Általában a munkaadónak nem is elég, ha csak akkor érsz rá, tehát fel se vesz. Aki 16 éves kora óta dolgozik, írja már meg, hogy csinálta, mert marhára érdekelne. Nekem egyetemistaként csak az utolsó évben sikerült dolgoznom, amikor minden órámat besuvasztottam 2 napba, és 7 napból így 4-et dolgoztam. Máshogy szóba se álltak velem. Egy 16 éves meg... A gyakorlatot ne nevezzük már munkának. És a szórólapozást se, mert abból nem fog senki se elköltözni otthonról. Komolyabb munkákhoz meg 18 éves, nappali tagozatos diákot keresnek, ezt a h!lye is tudja.
2013. nov. 20. 11:58
 16/36 anonim ***** válasza:

Nézd, az én apám egy bunkó alkoholista (franc esne bele, hogy mégis mindig, de mindig ugrok, ha hív a kórház, hogy megint ott van, de ez az én hülyeségem). Tényleg nincs más lehetőség, mint tűrni vagy elmenni.

Őt ki nem rakhatod, ki nem nyírhatod, nem zárhatod a szekrénybe. Egyszerűen tényleg ez a két lehetőség van.

2013. nov. 20. 11:59
 17/36 anonim ***** válasza:
94%

Nem kell azonnal letámadni a kérdezőt, én teljesen megértem. Itt tényleg semmilyen másmilyen választ nem lehet olvasni, csakhogy "költözz el", mindenre ezt az egy választ tudják károgni a nagyon értelmes válaszolók, mintha nem lennének tisztában azzal, hogy ma még érettségivel is nehéz boldogulni, nemhogy anélkül...

Idejön szerencsétlen lelkileg terrorizált kérdező, ti meg a képébe vágjátok, hogy költözzön el. Basszus, valószínűleg ő is nagyon jól tudja, hogy erre lehetősége sincs, annyi minimális együttérzés legyen már bennetek, hogy nem tesztek rá neki még egy lapáttal...

2013. nov. 20. 12:04
 18/36 anonim ***** válasza:
35%
#15-ös! Igaz én nem dolgoztam, de volt egy osztálytársam aki sajnos rákényszerült, hogy 16 éves korától dolgozzon, mivel az anyja meghalt amikor még tipegő volt, az apja pedig amikor 16 éves volt. A testvére vette oda magához, akinek már volt 3 gyereke, így sajnos pénzzel nem tudta támogatni, és nem bírta volna anyagilag, hogy a 3 gyerek mellett még őt is rendesen el lássa. Így iskola után ment a tescoba pénztárosnak estig, árut pakolni, szórólapozni, irodába nyomtatni, mert nem volt más lehetősége. A gimi utolsó évében még azt is megcsinálta, (amikor 18 lett), hogy egy másik város tescojába ment éjjelre raktárba, majd reggel 6 kor az első busszal az iskolába jött be, és ülte végig az órákat. Ennek ellenére jó jegyei voltak, mindent megtett, tovább is tanult egy messzebb városban, ahol szerencsére kapott kollégiumot és szociális ellátást, de még mindig diákmunkázott. Azóta megtalálta a párját, együtt élnek, befejezte az iskolát, teljes munkaidőben dolgozik és tisztességesen élnek. (Ja, és amúgy előtte míg élt az apja, ő is alkolhoista volt, az is vitte el, tehát nagyon nem számíthatott akkor sem senkire!)
2013. nov. 20. 12:05
 19/36 anonim ***** válasza:
62%
Kedves utolsó, pár éve még talán meg lehetett tenni, hogy valaki 16 évesen dolgozik, ma már szinte mindenhol 18 éves kortól várják a diákmunkásokat is. Igen, a Tescoban is.
2013. nov. 20. 12:07
 20/36 anonim ***** válasza:
58%

Tescoban csak 18 felett lehet pénztáros, de mindegy.

Az én lányom is dolgozik, 16 múlt tavasszal, mázlija volt, megcsípett egy helyet egy írószerboltban, a sulihoz közel, a tulaj heti háromszor iskolába jár, akkor a lányom van ott, elég jó pénzért. Akkor forgalom nincs, hogy megszakadjon, ott olvassa el pl a kötelezőket, megírja az írásbeli házit. De tény, szerencse kell hozzá, hogy ennyi idősen jó helyet találjon valaki.

2013. nov. 20. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!