Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hülye vagyok,...

Szerintetek hülye vagyok, hogy még mindik a páromat teszem felelőssé a kisfiam haláláért?

Figyelt kérdés

Négy évvel ezelőtt az akkor öt éves fiam vízbefulladt amit azóta sem tudok a páromnak megbocsájtani.

Soha nem felejtem el, December 7.-e volt. Aznap én dolgoztam és a párom volt itthon a fiammal. A kisfiút délután négy óra fele elengedte az "unokatestvéreivel" (párom bátyjának a fiaival 11, 13 évesek voltak akkor) anyósomékhoz akik nem messze laknak. A gyerekek egy úgynevezett csapáson mentek keresztül ahol egy kis kanális van, a fiam a sötétben belecsúszott a vízbe és megfulladt.

Annak ellenére mentek arra, hogy el lett nekik mondva, hogy nem mehetnek arra főleg nem sötétben.

A mai napig minden vita alkalmával felhánytorgatom ezt a páromnak, hogy tulajdonképpen miatta halt meg a fiam.

Anyámék azt mondják, hogy erről senki nem tehet, sajnos megtörtént és nyugodjak bele.

Szerintetek is én reagálom túl a dolgot?

(Bocs a helyesírási hibákért, telefonról írok.)

2013. nov. 14. 08:24
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
45%

Szóval itt inkább a két másik gyereket kéne véresre verni, mert nekik aztán tudni kellett volna mi a helyes, a kérdező párjának nem kellett volna tudnia, hogy ne engedje el a kicsit. Gratulálok.

Nagyon szép, hogy ilyen toleránsok vagytok, senki sem hibás. Na persze. Ha a ti gyerekeitek meghalna más felelőtlensége miatt, akkor is ilyen megbocsájtóak lennétek? A kérdező azért vádolja a párját, mert valóban emiatt halt meg a kisgyerek. Ennyi. Ezt lehet szépítgetni meg orvoshoz járni, de attól még ez tény. Egyébként megkérdezte az anyukát telefonon, hogy elengedheti-e?

2013. nov. 14. 13:54
 42/48 anonim ***** válasza:
92%

Kedves utolsó és kedves kérdező, nem nem hibás senki és valószínűleg, ha a mi gyerekünket érné hasonló baleset mi sem lennénk ennyire toleránsak, magamat ismerve pedig mindenkire rákenném a hibát, aki csak szembe jön velem. Igen, de a kérdező tőlünk, kívülállóktól kért tanácsot, és a legtöbb ember, reálisan, nem érzelmektől, fájdalomtól vezérelve, úgy véli a tragédiát baleset okozta...

Kérdező, ha a párod hátát karikás ostorral vered minden nap véresre, amiért szerinted ő a hibás, a gyereked akkor sem fog soha a büdös életben visszajönni. Lépj túl ezen, a gyász egy hosszú folyamat, olvastam, hogy vannak különböző stádiumai:

-sokk

-kontrollált szakasz

-Tudatosulás

-Átdolgozás

-Adaptáció.

Továbbá Wikipédiából,:

Hipertrofikus gyász

Általában hirtelen halál (gyilkosság, baleset) bekövetkezése után jelentkezik ez a túlzott mélységű, szokatlanul erőteljes gyász, ami nagyon gyakran sokáig elhúzódik.

2013. nov. 14. 15:05
 43/48 anonim ***** válasza:
59%

Először is őszinte részvétem kedves kérdező!Nagyon sajnálom, ami történt.

Elhiszem, hogy nagyon nehéz feldolgozni, viszont 4 év után is a párod hibáztatni nem szabad. Ez egy olyan baleset volt, ami bármikor bárkivel megtörténhet, akkor is, ha 1000%-osan figyelünk a gyerekre.

Mindenképp becsülendő, hogy a párod melletted volt folyamatosan, és nem engedte, hogy hülyeséget csinálj.

Viszont én önző dolognak tartom részedről, hogy te nem akarsz tőle gyereket, mert az nem lesz olyan, mint a fiad. Persze, hogy nem lesz, nem is kell, hogy olyan legyen. De születhetnének nagyon szép, aranyos gyerekeitek, akiket ugyanúgy szeretnél/szeretnétek. Miért akarod ezt a párodtól megvonni?

Nekem az elég furcsa felfogás, hogy azért fáj neked, hogy meghalt a fiad, mert az első nagy szerelmedtől van. Oké, hogy a gyerekben láttad a régi szerelmed,de a mostani párod, hol van a képben?

Mindenképp menjetek el szakemberhez, mert ez nem normális állapot.

Ne csak magadra gondolj, hogy neked mi a rossz, hanem a párodra is.Próbálj kilépni az önsajnáltatásból végre. Attól nem fog élni a kisfiad, hogy elmarod a szeretteid magad mellől, s boldogtalanná teszed azt, aki melletted volt végig.

2013. nov. 14. 15:27
 44/48 A kérdező kommentje:
41. Meg volt beszélve, hogy anyósoméknál alszik mert mi el akartunk menni a párommal valahová.
2013. nov. 14. 16:50
 45/48 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te ebbe (érthetően) beleőrültél. Menj orvoshoz és kezeltesd magad.. Jobb lesz mindenkinek.
2013. nov. 14. 16:59
 46/48 anonim ***** válasza:
12%
Én annó beleszálltam 80-al egy kanyarba s ki is szálltam belőle. Szerencsére csak anyagi kár keletkezett. Viszont nem én voltam a hibás. Egyértelműen a kanyar volt a hibás.
2013. nov. 14. 17:02
 47/48 anonim ***** válasza:
50%
Akár hibázott a párod akár nem akár ő a felelős akár nem. Bár a véleményem szerint nem, hiszen ő sem tudhatta hogy mi fog történni. Ez a tragédián még nem változtatt sajnos. De egy dolog biztos hogy neked segítség kell, méghozzá szakszerű segítség. Különben elveszíted a párod és saját magad is.
2013. nov. 14. 20:50
 48/48 anonim válasza:
78%
Én továbbra is azt mondom abban volt hibás,hogy gyereket gyerekre nem bízunk,de a többi baleset volt!Én azt mondom semmiképp ne szülj addig közös babát amíg a fiad el nem engedted,amíg a "normális" kereteken belül fel nem dolgoztad a történteket!Azt csak akkor szabad ha már gyógyult a lelked és tényleg őszintén tiszta szívből az új babára tudsz figyelni,szeretni... Őt várni,nem a múltban hibást keresni.
2013. nov. 15. 10:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!