Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hülye vagyok,...

Szerintetek hülye vagyok, hogy még mindik a páromat teszem felelőssé a kisfiam haláláért?

Figyelt kérdés

Négy évvel ezelőtt az akkor öt éves fiam vízbefulladt amit azóta sem tudok a páromnak megbocsájtani.

Soha nem felejtem el, December 7.-e volt. Aznap én dolgoztam és a párom volt itthon a fiammal. A kisfiút délután négy óra fele elengedte az "unokatestvéreivel" (párom bátyjának a fiaival 11, 13 évesek voltak akkor) anyósomékhoz akik nem messze laknak. A gyerekek egy úgynevezett csapáson mentek keresztül ahol egy kis kanális van, a fiam a sötétben belecsúszott a vízbe és megfulladt.

Annak ellenére mentek arra, hogy el lett nekik mondva, hogy nem mehetnek arra főleg nem sötétben.

A mai napig minden vita alkalmával felhánytorgatom ezt a páromnak, hogy tulajdonképpen miatta halt meg a fiam.

Anyámék azt mondják, hogy erről senki nem tehet, sajnos megtörtént és nyugodjak bele.

Szerintetek is én reagálom túl a dolgot?

(Bocs a helyesírási hibákért, telefonról írok.)

2013. nov. 14. 08:24
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
57%
Normális és tudatában van mit mond. Miután véresre verte a két gyereket le kellene sittelni két nehézfiú közé. Ott tőlük megkapná azt ami jár.
2013. nov. 14. 10:54
 32/48 anonim ***** válasza:
29%
Minden reakciód érthető,viszont nem helyes,és persze nem normális.Egy alapos beszélgetés egy olyan szakemberrel,aki ért is az emberi lélekhez,és aki az embert látja benned,nem a pácienst.Pár nap külön a párodtól,hogy átgondold a dolgaidat.Pár kicsi lépés az elengedés útján.Erre volna szükséged.
2013. nov. 14. 10:59
 33/48 anonim válasza:
87%
Igaz amit az egyik válaszoló írt,hogy ebben az esetben bármi normális és megengedett De,NEM 4 év múltán is!!! Egyértelmű hogy nem dolgoztad fel és "nem engedted el" a fiad még!Nem véletlenül mondják az egy év-gyászévet,mert ez az idő sorsfordító egy kicsit,ebben az első évben a gyászmunka része hogy megjárod a poklok poklát,aztán fokozatosan megtanulsz együtt élni ezzel a fájdalommal,de nem mindenki képes ezzel megbírkózni egyedül-szerintem Te sem.Nem feltétlenül csak szakembertől lehet segítséget kérni.Lehet alternatív gyógyászat pl.:akupunktúra,kineziológus...Én is 4 éve veszítettem el a kisbabámat aki halva született(tudom a kettőt nem lehet összehasonlítani)nekem akkor sokat segített itt az interneten egy csoport ahol gyermeküket elvesztő szülők beszélhettek egymással.Egyébként jó kérdés,hogy akkor miért vagy mégis a pároddal? Gondolj néha bele a fiad így szeretne látni téged?Vádaskodva,megkeseredve? Szerintem a párod eleget marcangolja magát a történtek miatt,szörnyű lehet hogy még Te is bántod ezzel nap,mint nap.És szerintem sem hibás.Bár tény gyerekre gyereket nem bízunk,ebben hibás a balesetben nem.
2013. nov. 14. 11:22
 34/48 A kérdező kommentje:
A kisfiamat úgysem kapom már vissza...
2013. nov. 14. 11:22
 35/48 anonim ***** válasza:
23%

hmm

a TE fiad így a TE fiad úgy, öt hibáztatod .....

és mi van az Ő fiával vagy a TI fiatokkal ?????

szerinted öt nem bántja a dolog ????

persze h bántja

szerinted nem neki is a fia volt ?

dehogy nem !!! csak erről persze megfelejtkezel..

de ezt minden egyes alkalommal a szemébe mondani hát finoman fogalmazva : nem szép tőled ......

2013. nov. 14. 11:46
 36/48 A kérdező kommentje:
Nem ő volt az apja! Csak fél ève voltunk együtt mikor a baleset történt.
2013. nov. 14. 11:59
 37/48 anonim válasza:
50%
Írta,hogy nevelt fia volt.Nem az édesapa a párja aki elengedte.
2013. nov. 14. 12:00
 38/48 anonim ***** válasza:
39%

Biztosan le fogtok pontozni, de azért leírom a véleményem.

Nem tudom, voltak-e nálatok szabályok amit megbeszéltetek a pároddal, ilyenekre gondolok:mikor mit ehet, vacsi előtt édességet ne, és hogy sötétben nem mehet már sehová, pláne nem gyerekekkel együtt. Jó azzal takarózni, hogy nem hibás és ennek így kellett lennie, de ezt olyankor lehet elhinteni magunkban, ha 100%-os felügyelettel és gondossággal járt el valaki, ennek ellenére történik a baleset. (gondolok egy járdára felhajtó autóra, aki elüt egy anyukával sétáló kisgyereket) Ez az eset teljesen más. Kimondva-komondatlanul igazad van. Valóban ennek a tragédiának nem kellett volna megtörténnie, mert nem a megfelelő gondossággal járt el a párod, nem kellett volna elengedni egy ötévest két másik gyerekkel. Mert a 13 éves is gyerek, mindig a felnőttnek kell észnél lenni. Sem fényes nappal, sem sötétben. Azt nem értem, hogy tudtál a pároddal maradni, ha ilyen vádak fogalmazódnak meg benned. Ha meg szülsz másik gyermeket, az nem fogja soha pótolni a kisfiad, ez nem kiskutya, hogy a másik elfeledteti.

2013. nov. 14. 12:11
 39/48 anonim ***** válasza:
25%

Most ezt egy ilyen fórumon kell megkérdezni, hogy hülye vagy e? Nem hülye, csak elmeháborodott és ezt bántás nélkül mondom.

Én sem tudnám feldolgozni a gyerekem elvesztését, ezt senki sem tudja feldolgozni, orvosi segítségre van szükséged, mert az összes embert el fogod marni magad mellől, aki szeret téged.

2013. nov. 14. 12:24
 40/48 anonim ***** válasza:
42%
Tragédiák balesetek sajnos történnek. Bárcsak ne történnének bárcsak senkinek ne kellene megtapasztalnia ezt a fájdalmat. De sajnos az élet kegyetlen és ilyesmik történnek. Egy ekkora tragédiát soha nem lehet teljesen feldolgozni elfelejteni. S persze hogy könnyebb ha másokat okolsz, ha másra fogod rá hogy ő volt a felelős. Mert ha valakit lehet hibáztatni akkor talán könnyebb mint abba bele törödni hogy baleset volt. Pedig az volt ezt te is tudod. A kisfiad egy szerencsétlen baleset áldozata lett. Egy baleseté amiről senki se tehet.
2013. nov. 14. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!