Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hülye vagyok,...

Szerintetek hülye vagyok, hogy még mindik a páromat teszem felelőssé a kisfiam haláláért?

Figyelt kérdés

Négy évvel ezelőtt az akkor öt éves fiam vízbefulladt amit azóta sem tudok a páromnak megbocsájtani.

Soha nem felejtem el, December 7.-e volt. Aznap én dolgoztam és a párom volt itthon a fiammal. A kisfiút délután négy óra fele elengedte az "unokatestvéreivel" (párom bátyjának a fiaival 11, 13 évesek voltak akkor) anyósomékhoz akik nem messze laknak. A gyerekek egy úgynevezett csapáson mentek keresztül ahol egy kis kanális van, a fiam a sötétben belecsúszott a vízbe és megfulladt.

Annak ellenére mentek arra, hogy el lett nekik mondva, hogy nem mehetnek arra főleg nem sötétben.

A mai napig minden vita alkalmával felhánytorgatom ezt a páromnak, hogy tulajdonképpen miatta halt meg a fiam.

Anyámék azt mondják, hogy erről senki nem tehet, sajnos megtörtént és nyugodjak bele.

Szerintetek is én reagálom túl a dolgot?

(Bocs a helyesírási hibákért, telefonról írok.)

2013. nov. 14. 08:24
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
82%

Az agy és a szív nem mindig ért egyet, ez tipikus példája ennek.

Normális, hogy így érzel, ez rengetegszer így szokott lenni. Szigorúan véve nem tehet róla a párod, nyilván ő sem akarta, csak hibázott, megtörtént a dolog. Történhetett volna úgy is, hogy te engeded el őket (vagy a párod, mindegy), nem is ott mennek, de elüti egy autó... Sajnos megesik az ilyesmi, mondhatnánk, hogy felelőtlenség volt nem velük menni, de nem lehet az ember egész életében a gyerek mellett, ráadásul sokszor az sem ér semmit. Ezek balesetek.

Viszont a te álláspontod is érthető, igazából ilyenkor senki sem hibás. Ha nem tudtok túllépni a dolgon, akkor azt mindkettőtöknek meg kell értenie és egész egyszerűen elköszönni egymástól. Nem tehetsz róla, ha azt érzed ő a hibás, hiába is magyaráznád magadnak az eszeddel, hogy nem tehet róla, ha egyszer mást érzel... Ő sem tud mit tenni, nyilván elmondta már, hogy sajnálja, de valószínűleg kezdi unni is, hogy folyton felhozod, hiszen nem tud mit csinálni. Nyilván nem komolyan mondja, hogy örül a dolognak, csak szerinte nem viselkedsz ésszerűen ezért gúnyosan rávágja, hogy igen örül neki. Gondolom szerinte nonszensz a helyzet is, hogy ezt gondolod, azért válaszol így.

Szerintem terápiával próbálkozhattok, vagy ha azt nem akarjátok, akkor szakítsatok. Gyereket semmiképp se szülj neki így, mert belebolondulnál. Nem is értem, azt rá tudnád bízni valaha is nyugodt szívvel? Én azt mondom, hogy beszélgess egy szakemberrel, akkor majd jobban el tudod dönteni, hogy helyretudjátok-e még hozni a kapcsolatot, vagy inkább a szakítás mellett döntesz. Mert azt is lehet, hogy később még sikerül feldolgoznod a dolgot (már amennyire ezt lehet) és újra egymásra találtok, de a legtöbb esetben meg kell érteni, hogy ennek nincs jövője és új életet kell kezdeni mással.

2013. nov. 14. 09:19
 22/48 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem én ezt csak úgy tudnám feldolgozni, ha rögtön utána szültem volna kettőt. Vagy többet, hogy időm sem legyen gondolni rá. Utólag bárkit hibáztatni teljesen értelmetlen. Megtörtént, talán a sors így akarta, vagy így volt előre megírva valahol. Lehet, hogy ha ott nem hal meg akkor, akkor egy hét múlva elüti valami. Vagy 15 éves korában éri baleset, ki tudja. Ne hibáztass senkit, de szerintem szülj egy másikat, akiben benne lesz egy pici darabka az elhunyt kisfiadból is, biztosan fog rá hasonlítnai. És miért ne tudnád szeretni, hiszen ő ugyanúgy a tied lesz.
2013. nov. 14. 09:21
 23/48 A kérdező kommentje:
A fiam apja volt az első nagy szerelmem, a kicsi igazi szerelemgyerek volt. Annyira örűltem amikor kiderűlt, hogy terhes vagyok, hogy így legalább "kapok" egy darabot az apjából. Ezért is fáj annyira, hogy a fiam nincs többé.
2013. nov. 14. 09:28
 24/48 anonim ***** válasza:
98%

Nem tudom hibáztatni a párodat.Én már ötödikes koromban egyedül kísértem el a testvéreimet oviba és iskolába is buszozva a szomszédos városba.Simán rám merték bízni őket,mert tudták,hogy ha valamit elmondanak,például,hogy ne arra menjek,mert veszélyes,akkor nem is fogok.

Ez egy baleset volt.A tragédia feldolgozásának érdekében már az este után szakemberhez kellett volna fordulnod!

Ha eddig nem tetted meg,akkor éppen itt az ideje.

Őszinte leszek,a párod helyében már rég otthagytalak volna...4 éve folyamatosan ezt a vádaskodást hallgatni,biztosan iszonyatos bűntudata lehet és már vagy kismilliószor megbánta minden egyes mondatát aznapról.

Ha belegondolsz ez veled is előfordulhatott volna bármikor,még úgy is,hogy séta közben végig fogtad a kezét és csak egy pillanatra engeded el.

Ne szülj neki gyereket sem.Ha ennyi idő alatt nem sikerült feldolgoznod és folyton felhánytorgatod a fiad halálát,akkor a jövőben sem lesz nagyon másképp.Sosem fogsz tudni teljesen megbízni benne,hiszen a leírásod alapján már "gyilkosnak" látod.

Mihamarabb fordulj szakemberhez!

2013. nov. 14. 09:43
 25/48 A kérdező kommentje:
Akkor voltam orvosnál aki olyan gyógyszereket írt fel amiktől olyan voltam mint egy élő halott.
2013. nov. 14. 09:49
 26/48 anonim ***** válasza:
43%
A párod annyiban hibás, hogy nem volt annyi esze hogy egy 5 évest NEM bízunk rá két másik ennyire fiatal gyerekre. A haláláról nem tehet, viszont a két kölyköt én véresre vertem volna. 13 évesen az ember már érti, hogy mit nem kéne, én legalábbis nem voltam olyan retardált ennyi idősen, hogy veszélyes helyeken mászkáljak a sötétben, főleg nem egy ilyen kisgyerekkel akiért én tartozom arra az időre felelősséggel. Őket joggal hibáztatnád, és NEM mentség az, hogy gyerekek. Nem kéne felnőtt fejjel sem elfelejteni, hogy 13 évesen az ember már nem gügyörésző csecsemő.
2013. nov. 14. 10:00
 27/48 anonim ***** válasza:
86%

"Akkor voltam orvosnál aki olyan gyógyszereket írt fel amiktől olyan voltam mint egy élő halott."

Ne haragudj drága, de most nem olyan vagy? Folyton a múlton rágódsz, elvesztetted életed értelmét, nem tudod elképzelni a jövőt, nem telik úgy el nap, hogy ne gondolnál rá és a múltban élsz és szenvedsz, nem vagy önmagad.

Egyébként erre nem gyógyszer kell, hanem terápia és beszélgetés. Gyógyszer csak akkor kell, ha vannak olyan tüneteid, melyek igénylik. Létezik olyan pszichiáter, aki nem töm gyógyszerrel, hanem lényegében pszichológusként is funkcionál. De úgy is lehet, hogy pszichológushoz mész (ő ugye bölcsész, nem orvos, tehát ő nem írhat fel gyógyszert). A háziorvosod nyugtatót, altatót tud felírni, ha szükséged van rá. De ilyenkor elsősorban pszichológusra van szükség, vannak olyanok, akik direkt a gyászfeldolgozásra specializálódtak és segítenek neked ezt helyre tenni és tovább lépni. Tudom, hogy ez úgy hangozhat, mintha elhagynád a fiad, de nem, ez csak arról szól, hogy helyére teszed a benned lévő polcokon a dolgokat és feldolgozod. Az nem egyenlő a felejtéssel, és az ilyesmi egy kicsit mindig fog fájni, de lehet élni vele és lehet új életet kezdeni és új gyereket vállalni, ha már készen állsz rá. Attól még, hogy esetleg később lesznek gyerekeid a fiad emlékét is megőrzöd és őt is szeretheted, csak persze máshogy.

2013. nov. 14. 10:10
 28/48 anonim válasza:
26%

Mit tudna tenni egy orvos?

Ugyanazt elmondja neki a kérdező amit itt leír. Sokra nem fog vele menni.

2013. nov. 14. 10:25
 29/48 anonim ***** válasza:
94%
Az hogy te nem tudod mit tenne egy orvos nem azt jelenti hogy az orvos sem tudja. Ez csak arra válasz, miért nem te ülsz ott az orvosi rendelőben.
2013. nov. 14. 10:33
 30/48 anonim ***** válasza:
63%
26 te nem vagy normalis. Gyereket biztos nem láttál meg közelről.
2013. nov. 14. 10:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!