Az idősebb családtagjaid hogy boldogulnak a számítógéppel?
Ha nem tudja használni a gépet akkor igénybe szokta venni egy ahhoz értő családtagon keresztül vagy egyáltalán nem érdekli?
Mert nekem például a dédnagyapám ugyan nem ért hozzá, és tátott szájjal nézi,hogy mik vannak, de az utóbbi időben rákattant arra,hogy régi,többnyire katonadalokat kerestet velem, amiket CD-re is kiírok neki mert a CD-s magnót tudja kezelni és egész nap ezeket hallgatja, sőt még táncra emlékeztető mozdulatokat is produkál miközben széles mosoly ül az arcán , hogy újra hallhatja a régi kedvenceit.
Az egyik nap egy kisalakú füzetlapot telis-tele írt azon számok címeivel amiket hallani szeretne.
Engem jó érzéssel tölt el,hogy örömet szerzek neki ezzel.:)
Nálatok hogy vannak az öregebbek a számítógéppel?Akinél tudják kezelni ott mennyi idősek voltak amikor először géphez ültek?
Ezt most nekem célzod? :D
Ha igen, akkor, nem, én nem ő vagyok, s nem is ismerem. Csak egyetértettem vele abban, hogy csak nyitottság kérdése az egész. :)
Látom, mindenki jól lepontozott, pedig igyekeztem jól válaszolni. Örülök, hogy legalább valakinek örömöt okozhattam. :D
No de szerintem nem erről kéne szólnia itt a válaszoknak, jó lenne erről leakadni végre. Ez egy jó kérdés, ami ellenségeskedéssel, lepontozásokkal, és nem ide tartozó válaszokkal/személyeskedéssel el lett rontva.
Tehát, hogy ne csak offoljak:
Annó még az első pentiumok idején volt egy könyvelő asszony ismerősöm 50-60-as éveiben. Fiától kapott egy gépet, hogy majd szövegszerkesztőben biztos megtanul írni, meg táblázatokat szerkeszteni, ezzel megkönnyítve saját munkáját.
Történt egy nap, hogy felhívott a nő engem, hogy nem tud lejátszani cd-t, segítsek már neki, mert már mindent megtett amit mondtak neki, de sehogy sem megy.
Átmentem, betettem a cd-t, de a cd olvasó meg se mukkant. Mivel egy majdnem új gépről volt szó amiben elég fura volt, hogy ilyen gyorsan elromlik valami amit eddig nem is használtak, megkértem, hogy mutassa meg, hogy mit csinált egész pontosan.
A nőci egész pontosan megmutatta, hogy mit csinált, és kiderült, hogy fordítva tette bele a cd-t, mert meg volt győződve róla, hogy ahol a felirat van, ott van az adat is. :))
No de ez még mindig nem adott magyarázatot arra, hogy miért romlott el, ezért tovább faggattam.
Miután a cd-t nem tudta sehogy használni, megkérdezte egy szintén idősebb kollégáját, akiről tudta, hogy van gépe, hogy mi lehet a gond. A kedves kolléga meg azt javasolta, hogy pucolja ki a cd olvasót, mert biztos poros az olvasófej. Nem is kellett több a takarításban jártas nőnek, egyből nekikezdett.
Először vizes vegyszeres ronggyal jó alaposan átmosta a tálcát, majd mivel tudta, hogy az olvasófej belül van nyitott tálca, és bekapcsolt gép mellett egy ceruzára rátekert vizesvegyszeres zsebkendőt bedugva, és összevissza mozgatva próbálta megtisztítani az olvasót. :D
Szegényt nagyon sajnáltam, de aranyos volt ahogy meglepődött amikor elmondtam, hogy hát ezt nem kellett volna.
Mivel akkoriban nem volt olcsó a cd olvasó, alaposan megtanulta a leckéjét. :)
Persze próbálkoztam a megjavításával, de esélytelen volt. Szétszedés után látszott, hogy nemcsak, hogy valószínűleg zárlatos lett minden, de tele volt az egész apró zsebkendőcafatokkal.
Amúgy ő is szépen belejött azért később a dolgokba, bár akkoriban még nem volt internet, ezért tényleg csak szövegszerkesztésre használta. :)
"De egyébként minden elektronikus eszközre kiterjedően írhattok történeteket azzal kapcsolatosan,hogy az idősebb családtagok hogy boldogulnak azokkal."
Ez már önmagában sértő kérdés.
AZ IQ nem korfüggő, rengeteg buta és sötét ember van a tizen- és huszonéves korosztályban is.
Azért, mert valaki idősebb, nem debil.
Annó dolgoztam programozóként egy szerviz mellett, és ne tudjátok meg, milyen sztorik voltak ott. Csak egy példa, szerencsétlen user szétkapta a winchestert, az rémlett neki, hogy "tiszta" helyen kell, így a fürdőkádat megfelelőnek találta :D
"Annó még az első pentiumok"
Ez semmit nem mond az önbizalommal igen, de tudással kevésbé ellátott tizenéves korosztálynak.
Egy viszonylag friss történet, huszonéves hölgyemény Exel-be még beírta a számokat az irodában, viszont zsebszámológépen adta össze XD
Én csak néztem, mint hülyegyerek LOL
Nembaj, a lényeget így is értik. :)
Amúgy alapvetően a kérdés sztem nem hülyeség, és sehol nem feltételezi, hogy debilek. Egyszerűen csak arról van szó, hogy más világban nőttek fel, és ez az egész nekik teljesen idegen. Tehát a jelenség valós, kérdés, hogy az adott idősebb egyén hogyan áll hozzá.
A Windows 3.0-át 1990-ben bocsájtották ki, tehát, 23 éve.
És előtte is voltak számítógépek, DOS-al, illteve volt az Apple. Tehát ez nem új dolog. A DOS-os időben még kellett hozzá érteni, ma már nem, mert hülye biztosra csinálták :)
Én emlékszem rá, amikor a 90-es években az irodában, ahol informatikus voltam, milyen határtalan öröm volt az 50-es hölgy arcán, mikor rájött arra, ha e-mail-t ír, a másik rögtön megkapja, és válaszol rá :)
Levelezett is szorgosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!