Az idősebb családtagjaid hogy boldogulnak a számítógéppel?
Ha nem tudja használni a gépet akkor igénybe szokta venni egy ahhoz értő családtagon keresztül vagy egyáltalán nem érdekli?
Mert nekem például a dédnagyapám ugyan nem ért hozzá, és tátott szájjal nézi,hogy mik vannak, de az utóbbi időben rákattant arra,hogy régi,többnyire katonadalokat kerestet velem, amiket CD-re is kiírok neki mert a CD-s magnót tudja kezelni és egész nap ezeket hallgatja, sőt még táncra emlékeztető mozdulatokat is produkál miközben széles mosoly ül az arcán , hogy újra hallhatja a régi kedvenceit.
Az egyik nap egy kisalakú füzetlapot telis-tele írt azon számok címeivel amiket hallani szeretne.
Engem jó érzéssel tölt el,hogy örömet szerzek neki ezzel.:)
Nálatok hogy vannak az öregebbek a számítógéppel?Akinél tudják kezelni ott mennyi idősek voltak amikor először géphez ültek?
Kedves 45 éves programozó N.
Én meg az ön kioktató stílusától leszek ideges. Valaki kiírt egy kérdést csupán kíváncsiságból, nem kéne leszólni, azért mert ön 7 évig tanult informatikát, ezzel nem kéne annyira felvágni. Egy kis alázat nem ártana a fene nagy tudománya mellé asszonyom.
Apukámat valamennyire megtanitottam:D tud facebookozni youtube megminden ilyen bizbasz,annyi elég is amikor úton van tudjunk beszélni..
anyukám meg nem ül ide,munkahelyén elszámoláskor gépezik és annyi
Eszem ágában sem állt az, hogy magamat fényezzem, csak nem szeretem, ha az idősebbeket hülyének nézik a koruk miatt. És sajnos mindig reagálok, ha a gyengébbeket akarják bántani, a vélt fizikai, vagy a szellemi képességük miatt.
Én csak azt akartam mondani, hogy mert valaki "idős", és eddig távol állt tőle, az is meg tudja tanulni, és nem kell csodabogárnak tekinteni, mert tudja. A tudás mindenkié, és mindenki előtt nyitott az út. Nem kell kategóriába rakni az embereket, mert idős, mert ilyen, vagy olyan.
Tudom, túl mentem a témán, de le kellett írnom.
Kedves 77%-os válaszoló én ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet..:
Felhasználói szinten a hülye gyerek is tudja használni a gépet, aki nem totál hülye.
Nem is értem a kérdést. Felhasználói szinten csak olvasni kell tudni és értelmezni.
mert ez egyáltalán nem igaz...
mert ahoz hogy felhasználói szinten értsen valaki hozzá elég sok dolgot kell megtanulni... hogy mi micsoda, m mit csinál mit hol, hogyan kell beállítani, böngészők használata... szövegszerkesztő alapszintű használata, billentyűzeten melyik gomb mit jelent, csinál mint pl: Caps Lock, Num Lock, Shift új mappa létrehozása stb... ezeket mind meg kell tanulni...
Kérdezőnek...:
Anyukám 47 éves, és eléggé jól kezeli már a számítógépet... neten bármit megtalál amit szeretne... képek, zenék videók stb.. facebookozik... websopokból rendel... letölt, feltölt... ha belassul, fagy a gép és nem vagyok itthon akkor letudja tisztítani, töredezettségmentesíteni... amit kell hogy felgyorsuljon vissza... igaz még a telepítés nem megy neki de ami késik, nem múlik...:)
Diploma értő olvasás nélkül:
Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!
@7: te még soha nem tévesztettél el ragozást gépelés közben, mikor nem arra figyelsz?
"Mi az a "Levezel"?"
"Levelezik", ha netán komoly gondot okozott volna a megértés.
Bár nem hiszem, csak kötözködni akartál.
Nem vagyok tökéletes helyesírásból, de az enyém legyen a legrosszabb ezen az oldalon :)
"mert ahoz hogy felhasználói szinten értsen valaki hozzá elég sok dolgot kell megtanulni... hogy mi micsoda, m mit csinál mit hol, hogyan kell beállítani, böngészők használata... szövegszerkesztő alapszintű használata, billentyűzeten melyik gomb mit jelent, csinál mint pl: Caps Lock, Num Lock, Shift új mappa létrehozása stb... ezeket mind meg kell tanulni... "
Na pont ez az, ami alap felhasználó szint, és nem informatikai tudás :)
@26
Anyukádnak nem ez a szakmája, míg nekem igen, bár csak pár évvel idősebb nálam. Én nem vagyok asztalos, nem tudok bútort csinálni, míg más tud. Lehet, Anyukád jobban ért számítógéphez, mint amilyen asztalos én vagyok :)
Bár én könnyen tanulok, és garantáltan nem ijednék meg, ha egy fűrészt adnának a kezembe, hanem megköszönném, hogy valami újat fogok tanulni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!