Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az idősebb családtagjaid hogy...

Az idősebb családtagjaid hogy boldogulnak a számítógéppel?

Figyelt kérdés

Ha nem tudja használni a gépet akkor igénybe szokta venni egy ahhoz értő családtagon keresztül vagy egyáltalán nem érdekli?

Mert nekem például a dédnagyapám ugyan nem ért hozzá, és tátott szájjal nézi,hogy mik vannak, de az utóbbi időben rákattant arra,hogy régi,többnyire katonadalokat kerestet velem, amiket CD-re is kiírok neki mert a CD-s magnót tudja kezelni és egész nap ezeket hallgatja, sőt még táncra emlékeztető mozdulatokat is produkál miközben széles mosoly ül az arcán , hogy újra hallhatja a régi kedvenceit.

Az egyik nap egy kisalakú füzetlapot telis-tele írt azon számok címeivel amiket hallani szeretne.

Engem jó érzéssel tölt el,hogy örömet szerzek neki ezzel.:)

Nálatok hogy vannak az öregebbek a számítógéppel?Akinél tudják kezelni ott mennyi idősek voltak amikor először géphez ültek?

2013. nov. 13. 19:46
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
89%

Kedves 45 éves programozó N.

Én meg az ön kioktató stílusától leszek ideges. Valaki kiírt egy kérdést csupán kíváncsiságból, nem kéne leszólni, azért mert ön 7 évig tanult informatikát, ezzel nem kéne annyira felvágni. Egy kis alázat nem ártana a fene nagy tudománya mellé asszonyom.

2013. nov. 13. 20:56
 22/62 walk w1th mee ***** válasza:
89%

Apukámat valamennyire megtanitottam:D tud facebookozni youtube megminden ilyen bizbasz,annyi elég is amikor úton van tudjunk beszélni..

anyukám meg nem ül ide,munkahelyén elszámoláskor gépezik és annyi

2013. nov. 13. 20:58
 23/62 anonim ***** válasza:
13%

Eszem ágában sem állt az, hogy magamat fényezzem, csak nem szeretem, ha az idősebbeket hülyének nézik a koruk miatt. És sajnos mindig reagálok, ha a gyengébbeket akarják bántani, a vélt fizikai, vagy a szellemi képességük miatt.

Én csak azt akartam mondani, hogy mert valaki "idős", és eddig távol állt tőle, az is meg tudja tanulni, és nem kell csodabogárnak tekinteni, mert tudja. A tudás mindenkié, és mindenki előtt nyitott az út. Nem kell kategóriába rakni az embereket, mert idős, mert ilyen, vagy olyan.

Tudom, túl mentem a témán, de le kellett írnom.

2013. nov. 13. 21:03
 24/62 anonim ***** válasza:
4%
Ja, és nem érzem magamat Asszonynak, ezzel a kitétellel nem tudok mit kezdeni. Én nő vagyok, hölgy, akármi, de nem asszony. Az asszony szó nekem egy kövérkés, szigorú, életet nem élvező hölgyet juttat eszembe, legalább is a te szóhasználatodban. Én pont nem ilyen vagyok.
2013. nov. 13. 21:06
 25/62 anonim ***** válasza:
89%

Kedves 77%-os válaszoló én ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet..:

Felhasználói szinten a hülye gyerek is tudja használni a gépet, aki nem totál hülye.

Nem is értem a kérdést. Felhasználói szinten csak olvasni kell tudni és értelmezni.

mert ez egyáltalán nem igaz...

mert ahoz hogy felhasználói szinten értsen valaki hozzá elég sok dolgot kell megtanulni... hogy mi micsoda, m mit csinál mit hol, hogyan kell beállítani, böngészők használata... szövegszerkesztő alapszintű használata, billentyűzeten melyik gomb mit jelent, csinál mint pl: Caps Lock, Num Lock, Shift új mappa létrehozása stb... ezeket mind meg kell tanulni...

Kérdezőnek...:

Anyukám 47 éves, és eléggé jól kezeli már a számítógépet... neten bármit megtalál amit szeretne... képek, zenék videók stb.. facebookozik... websopokból rendel... letölt, feltölt... ha belassul, fagy a gép és nem vagyok itthon akkor letudja tisztítani, töredezettségmentesíteni... amit kell hogy felgyorsuljon vissza... igaz még a telepítés nem megy neki de ami késik, nem múlik...:)

2013. nov. 13. 21:09
 26/62 anonim ***** válasza:
74%

Diploma értő olvasás nélkül:

Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!

2013. nov. 13. 21:10
 27/62 anonim ***** válasza:
20%

@7: te még soha nem tévesztettél el ragozást gépelés közben, mikor nem arra figyelsz?

"Mi az a "Levezel"?"

"Levelezik", ha netán komoly gondot okozott volna a megértés.

Bár nem hiszem, csak kötözködni akartál.

Nem vagyok tökéletes helyesírásból, de az enyém legyen a legrosszabb ezen az oldalon :)

2013. nov. 13. 21:15
 28/62 anonim ***** válasza:
13%

"mert ahoz hogy felhasználói szinten értsen valaki hozzá elég sok dolgot kell megtanulni... hogy mi micsoda, m mit csinál mit hol, hogyan kell beállítani, böngészők használata... szövegszerkesztő alapszintű használata, billentyűzeten melyik gomb mit jelent, csinál mint pl: Caps Lock, Num Lock, Shift új mappa létrehozása stb... ezeket mind meg kell tanulni... "

Na pont ez az, ami alap felhasználó szint, és nem informatikai tudás :)

2013. nov. 13. 21:16
 29/62 anonim ***** válasza:
23%

@26

Anyukádnak nem ez a szakmája, míg nekem igen, bár csak pár évvel idősebb nálam. Én nem vagyok asztalos, nem tudok bútort csinálni, míg más tud. Lehet, Anyukád jobban ért számítógéphez, mint amilyen asztalos én vagyok :)

Bár én könnyen tanulok, és garantáltan nem ijednék meg, ha egy fűrészt adnának a kezembe, hanem megköszönném, hogy valami újat fogok tanulni :)

2013. nov. 13. 21:26
 30/62 anonim ***** válasza:
90%
77%-os, légyszíves húzz innen, és ne rontsd tovább a levegőt egy amúgy nagyon aranyos kérdésnél.
2013. nov. 13. 21:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!