Az idősebb családtagjaid hogy boldogulnak a számítógéppel?
Ha nem tudja használni a gépet akkor igénybe szokta venni egy ahhoz értő családtagon keresztül vagy egyáltalán nem érdekli?
Mert nekem például a dédnagyapám ugyan nem ért hozzá, és tátott szájjal nézi,hogy mik vannak, de az utóbbi időben rákattant arra,hogy régi,többnyire katonadalokat kerestet velem, amiket CD-re is kiírok neki mert a CD-s magnót tudja kezelni és egész nap ezeket hallgatja, sőt még táncra emlékeztető mozdulatokat is produkál miközben széles mosoly ül az arcán , hogy újra hallhatja a régi kedvenceit.
Az egyik nap egy kisalakú füzetlapot telis-tele írt azon számok címeivel amiket hallani szeretne.
Engem jó érzéssel tölt el,hogy örömet szerzek neki ezzel.:)
Nálatok hogy vannak az öregebbek a számítógéppel?Akinél tudják kezelni ott mennyi idősek voltak amikor először géphez ültek?
Anyu 48 éves, felhasználói szinten elvan, FB, Skype, stb. Netezget, olvasgat, a már mások által is említett - számomra - gagyi játékokat is játssza néha, e-mailezik a rokonokkal stb.
Apu 58 lesz márciusban, gépb*zi, elég magas szinten tolja,karbantartja a gépeket (több számítógép, plusz a laptopja), ért a videóvágáshoz is, saját házi stúdiója van, ott zenél, ezeket rögzíti és hangszereli is. Több rendszerrel is boldogul, stb. Szóval ő elég durva, engem ő képzett ki az alapokra gyerekkoromtól, ergo én a sima felhasználói ismereteken túl vagyok, de közel sem profi szintem tolom, viszont könnyebben oldok meg bizonyos dolgokat.
24/L
Az én nagymamáim (a papák már nem élnek) abszolút nem értenek a számítógéphez. Az egyiknek (80 éves) van mobilja, tudja is használni, mármint fel tud róla hívni és fel is veszi, ha hívják, de az sms az a mumus. Nem tudja sem elolvasni, sem megírni. A másik mamámnak (88 éves), bárhogy próbálkoztunk, nem sikerült megtanítani, hogy kell használni a mobilt. De ő tudja kezelni pl. a dvd lejátszót. :D
A szüleim (mindketten 58 évesek) nem igazán szoktak gépezni. Persze tudják, hogy a billentyűzettel lehet írni, egérrel odamenni, apa talán ki is tudná kapcsolni. :D De nem nagyon. Egyszer találtam egy Legyen ön is milliomos forma játékot a neten. Anya akkor pár hétig óránként jött, hogy 'NAAA, játszhatok mááár?" :D Azt megmutattuk neki, hogy kell és az ment. Nyilván így a többit is meg tudná tanulni. Csak egyelőre nincs rászorulva. Volt, hogy fb-n jött egy üzenetem, tesóm profiljával, hogy "Milyen napod volt? Egyedül pötyögtem be az előbb!!!!! Anya voltam" Na ilyet is tud, de nem csinálja.
Iwiwet csináltunk nekik még anno, de mi kerestük az ismerőseiket.
Jövőre tesóm is elköltözik, mondtuk addigra megtanítjuk nekik a skype-t használni meg veszünk webkamot és akkor úgy tudunk beszélni, ne legyenek egyedül annyira.
**
Én is informatikusnak tanulok, de ha ilyen szakbarbár gyökér leszek, mint a 77%-os, remélem vki fejbe csap egy lapáttal. Vele is azt kellene tenni....
Részemről feladom, ide az IQ light idióták írnak, tisztelet a kivételnek.
Nem vagyok szakbarbár, sok más dolog is érdekel, de az nem ehhez a kérdéshez kapcsolódik.Nem csak ebben élek.
Ez az oldal sikeresen összegyűjti az unatkozó, buta embereket. Ennyi. Utoljára léptem ide be. Van jobb dolgom is, mint 16 (22, tökmindegy) éves idióta suhancokkal vitatkozzak.
És lehet újból lepontozni a sok a hülyének. Szabad a vásár.
Csak Einsteint tudom idézni.
"Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos."
A második kitételt mindenki megtalálja itt a GYK-án és a való életben.
Sajnos a butaság lett manapság a nyerő.
Én csak téged tudlak idézni: " Utoljára léptem ide be"
De még írsz 3 kommentet, pedig látod hogy senkit nem érdekel az okoskodásod.
Hagyjátok már szerencsétlent. Igaza van!
Ez nem egy ördöngös bonyolult dolog, teljesen megtanulható. :)
Szüleim 70év körüliek, anyámat érdekelte a dolog, nyitott volt, és hajlandó volt tanulni. Eleinte csak pasziánszozott, aztán később jöttek a flashjátékok, meg az alapvető információkeresés, guglizás...
A végén már excelben tartott nyilván mindent amire szüksége volt, diagrammokat szerkesztett, sőt, videókat SZERKESZTETT, töltött fel, stb.. Ma már saját weboldala van. :D
Apám meg totálisan az ellentéte. Ő eleve úgy áll, hozzá, hogy az egész informatika egy idegesítő hatalmas szarság.
Ha a géphez ül, minden második szava trágárság, és olyan szinten képes magát felidegesíteni, hogy az szinte elképzelhetetlen. :D Egyszer hozzádobta az egeret a falhoz pl..
Apám már tudat alatt ösztönösen ellenkezik, és utálja az egészet, és így hiába akar valamit megoldani, és hiába segítek neki, meg magyarázok, hiába tanítom.. Nem marad meg neki semmi. 5 év alatt nem volt képes megtanulni még a böngésző, startmenü, és weboldalak fogalmát sem. Neki a böngésző = internet.. Levelezőkliens? = internet... Google? = internet.... :D
Szóval tényleg csak hozzáállás kérdése az egész. Aki alapvetően nem komolyan érdeklődik a téma iránt, és felidegesíti magát rajta, az soha nem fogja megtanulni, még csak felhasználói szinten sem, mert elzárkózik tőle. Aki viszont nyitott, az bármit elérhet, és megtanulhat. Ez nem kor függvénye. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!