Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az idősebb családtagjaid hogy...

Az idősebb családtagjaid hogy boldogulnak a számítógéppel?

Figyelt kérdés

Ha nem tudja használni a gépet akkor igénybe szokta venni egy ahhoz értő családtagon keresztül vagy egyáltalán nem érdekli?

Mert nekem például a dédnagyapám ugyan nem ért hozzá, és tátott szájjal nézi,hogy mik vannak, de az utóbbi időben rákattant arra,hogy régi,többnyire katonadalokat kerestet velem, amiket CD-re is kiírok neki mert a CD-s magnót tudja kezelni és egész nap ezeket hallgatja, sőt még táncra emlékeztető mozdulatokat is produkál miközben széles mosoly ül az arcán , hogy újra hallhatja a régi kedvenceit.

Az egyik nap egy kisalakú füzetlapot telis-tele írt azon számok címeivel amiket hallani szeretne.

Engem jó érzéssel tölt el,hogy örömet szerzek neki ezzel.:)

Nálatok hogy vannak az öregebbek a számítógéppel?Akinél tudják kezelni ott mennyi idősek voltak amikor először géphez ültek?

2013. nov. 13. 19:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
23%

Köszönöm a kioktatást, tanultam belőle. Komolyan mondom.

Akkor többet kéne foglalkozni a Nagypapával, mert én Anyukámmal viszonylag komoly sikereket értem el, mindazt tudja, amit te hiányolsz a nagypapádnál. Nem volt könnyű, sok türelem kellett hozzá, de meghozta az eredményt.

Türelem kell, és sokszor elmondani. Ha értelmi képességei rendben vannak, akkor meg fogja tanulni, ki előbb, ki később.

Nem akartam arrogáns lenni, de nem szeretem, ha valaki azt hiszi, hogy a számítógép és az internet az idei század találmánya. Lassan nyugdíj közelbe kerül az a korosztály, akik már eleve ebbe nőttek bele.

2013. nov. 13. 20:36
 12/62 anonim ***** válasza:
31%
Ja, és nem kell Asszonyozni :) Azért annyira öreg nem vagyok, remélem :)
2013. nov. 13. 20:37
 13/62 anonim ***** válasza:
93%

A szüleim lassan megtanulgatták a fontosabb dolgokat, bár először elég idegen volt nekik, meg nem is nagyon érdekelte őket, csak muszájból ültek le mellé, de aztán megszokták.

A nagymamám 85 éves, ő már valószínűleg nem fogja megtanulni a számítógép kezelését, de szerintem nem is nagyon vágyik rá. Mikor meglátogatom megmutatom a laptop-on a képeket a családról, vagy a távolabbi rokonokról valamelyik közösségi oldalon kb. ennyi ami érdekli az egészből.

Igazából én sem értem a 77%-os válaszoló hozzászólását, hiszen sok idős ember nem igazán érzi szükségét, hogy megtanulja a számítógép használatát. Nekem vannak olyan nagyon idős rokonaim, akiknek már tényleg nem is olyan a memóriájuk, meg amúgy is csak addig érdekli őket az egész, amíg én megmutatok nekik néhány képet, zenét, videót. Persze, amelyik néninek bácsinak kedve és affinitása van hozzá, az tanulgassa, de ha valaki nem teszi, vagy nem úgy boldogul vele, az még nem biztos, hogy kretén.

2013. nov. 13. 20:42
 14/62 anonim ***** válasza:
26%

Én meg megkérdezem, mi az a T34? Valami repülőgép? Csak tippelek, vagy tank? Nem tudom?

Kicsit szakbarbár vagyok :)

Nem akartam a Nagypapád leszólni, és senkit sem, csak a kérdés zavart, mert bármilyen korban meg lehet tanulni felhasználói szinten, ha valakit egy kicsit is érdekel.

És az érdekel, egy fontos dolog, mert ha nem érdekli az illeőt, akkor felesleges erőltetni.

2013. nov. 13. 20:42
 15/62 anonim ***** válasza:
92%
én javítom a gépeket de egyre több idős ember keres fel. 50-60 évesek közt. és meg lepőmódon elég sok mindent tudnak, telepítés meg ilyenek..
2013. nov. 13. 20:44
 16/62 anonim ***** válasza:
29%

Látom, mindenki engem ostoroz :)

Anyukám 70 évesen a nyugdíjas klub "fiataljaihoz" tartozik, de interneten tartják a kapcsolatot egymással. FB, Skype, levelezés. Tehát semmi nem reménytelen.

2013. nov. 13. 20:44
 17/62 anonim ***** válasza:
35%

16: Miért lepődsz meg?

Az a korosztály bőven élt akkor, amikor a számítógép elterjedt. Igaz, először csak munkahelyeken.

Mint már itt tudjátok, Anyukám 70 éves, és évfolyamtársnője informatikus és programozó volt, amikor még fél szobát foglalt el egy gép. Nme kell ezen csodálkozni.

Én inkább azon csodálkozom, hogy sokan azt hiszik, hogy ez egy új dolog :)

2013. nov. 13. 20:48
 18/62 anonim ***** válasza:
86%

Olyan aranyos ez a kérdés,ne trollkodjátok el:)

Nekem a 83 éves nagyapám a maga szintjén nagyon szereti a kütyüket. Internetezik, számítógépen könyvel, kártyázik a barátaival a neten:)Mobiltelefonja van, filmeket, zenéket gyűjt. Egy időben még táblagépet is szeretett volna :)

2013. nov. 13. 20:52
 19/62 anonim ***** válasza:
83%
Kedves 77%-os te ilyen minden lében két kanál, irritáló nagytudásu csontkeretes frigid vagy ?
2013. nov. 13. 20:53
 20/62 anonim ***** válasza:
14%

Nem, én a való életben egy nagyon aranyos, kedves, és bűbájos nő vagyok.

Vicc nélkül. Ha ismernél, véletlenül sem írnál ilyent.

Csak van egy gyenge pontom :)

2013. nov. 13. 20:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!