Ismeri bárki a régi babonaságokat? Ez mit jelent?
Figyelt kérdés
Nemrég házat vásároltunk. Egy régi épület, van vagy 100 éves. A napokban a párom felment szétnézni a padlásra és talált valami oda nem illőt. Mégpedig egy festékesdobozban egy tyúktojást. Nagyon régen ott lehet, már sulya sincs, ki van száradva. Én kidobtam volna, de a párom nem engedte, hogy hozzáérjünk. Szerinte ez babonaságból van ott. Valaki valamikor szándékosan tehette oda. Elvégre a tyúkok nem járnak a padlásra tojni, különösen nem egy szűk festékesdobozba pottyantanak bele. A ház régi tulajdonosai már régen elhaltak, ez a ház évekig üresen állt már. Az az érdekes, hogy akinek eddig elmeséltük, mindenki hasonló véleményen volt, biztos valami rontás vagy védelem! Csak épp senki sem tudta megmondani pontosan mi. Valaki tudja itt véletlen???? Én nem hiszek ebben olyan nagyon, de a férjem komolyan aggódik. Csak olyan írjon, aki nem viccelődni akar rajtunk!2009. nov. 17. 19:31
21/30 anonim 

válasza:

De a csapda is nagyon valószínű.
22/30 anonim 

válasza:

Nincs ebben semmi babona... egyszerűen valamilyen állat (nyest,görény,bármilyen ilyesmi) vitte oda fel azt a tojást, mivel ezek az állatok az olyan helyeket kedvelik,ahol nem zavarják őket. (Írtad,hogy évekig üresen állt a ház) Szóval nincs itt semmiféle babonaság.
23/30 anonim 

válasza:

Hát akkor most lerántom a leplet nektek!
Ez nem babonaság csupán valamelyik nyestfélékhez vagy patkányfélékhez tartozó állatka télre való felkészülése, gyüjtögetése...
Megtaláltátok az egyik elfeledett éléskamráját, amit nem evett meg..
24/30 anonim 

válasza:

Nahh amint látom már mások is elárultáka titkot :D
25/30 anonim 

válasza:

Ez nem tűnik babonaságnak. Nyest nem tehette bele? Aztán ottfelejtette a ki buta? Mi jártunk így! Beletette egy lámpabúrába.
26/30 A kérdező kommentje:
A szűk városközpontban van ez a ház. Vajon itt is garázdálkodhatnak efféle állatkák?
2009. nov. 20. 21:02
27/30 anonim 

válasza:

28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2009. nov. 21. 19:21
29/30 rolland994 válasza:
Szerintem meg ez 1 eleg sulyos rontas...Mert velem is volt ien.Ez a dolog az egesz hazra szerencsetlenseget fog okozni+de legfokkepen aki a tojas allat (alszik).Par napja a testveremel is talatunk a padlason 2 torot tojast az en szobam es a testverem szobaja felett...
30/30 rolland994 válasza:
Hja es bocsi a hibakert..Nem Magyarorszagi vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!