Nemrég házat vásároltunk. Egy régi épület, van vagy 100 éves. A napokban a párom felment szétnézni a padlásra és talált valami oda nem illőt. Mégpedig egy festékesdobozban egy tyúktojást. Nagyon régen ott lehet, már sulya sincs, ki van száradva. Én kidobtam volna, de a párom nem engedte, hogy hozzáérjünk. Szerinte ez babonaságból van ott. Valaki valamikor szándékosan tehette oda. Elvégre a tyúkok nem járnak a padlásra tojni, különösen nem egy szűk festékesdobozba pottyantanak bele. A ház régi tulajdonosai már régen elhaltak, ez a ház évekig üresen állt már. Az az érdekes, hogy akinek eddig elmeséltük, mindenki hasonló véleményen volt, biztos valami rontás vagy védelem! Csak épp senki sem tudta megmondani pontosan mi. Valaki tudja itt véletlen???? Én nem hiszek ebben olyan nagyon, de a férjem komolyan aggódik. Csak olyan írjon, aki nem viccelődni akar rajtunk!
Ha a párod ragaszkodik hozzá, neked ugyan miért olyan fontos kidobni? Lehet, hogy ha beleegyezel, békességet hoz nektek az a tojás. Amúgy meg elképzelhető szerintem, hogy egy réges-régi tyúk tojta oda, mert néha a tyúkok szertik olyan helyre rakni a tojást, ahol nem keresi a gazda.
2009. nov. 17. 22:06
12/30 anonim válasza:
ne vegyünk viccelődés alá??
ember! ha nem vetted volna észre, a XXI. században járunk, lassan már a mars utazást készítik elő és akkor te ilyen marhasággal jössz?
kérlek szépen a kérdésed maga vicc, de az, hogy ezt láthatóan még komolyan is veszed, az már röhej...
2009. nov. 17. 22:10
13/30 anonim válasza:
nem, nem röhej - siralmas...
(és a kérdezőnek is van szavazati joga... lehet ezután bármin csodálkozni..?)
2009. nov. 17. 22:25
14/30 anonim válasza:
Szia!
Lehet, hogy csak én vagyok túl "realista", de szerintem ez nem babona. Valószínűleg nyest vagy görény esetleg patkány járt-kelt a padláson és ez valamilyen csapda volt neki, pl méreg volt benne, vagy ragacs a festékesdobozban, ilyesmi:-)))
2009. nov. 17. 22:36
15/30 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, nagyon köszönöm! Lehetséges, hogy igazad van!
2009. nov. 18. 07:26
16/30 anonim válasza:
szerintem is valami menyétféle ragadozó tosáslopó állatka vihette oda anno.nekem nem 100 éve, csak pár éve a cicám lopkodta a húsvéti tojásokat.saját szememmel láttam ahogy a szajaban vitte,toszogatta erre arra,aztán
újra a szájába vette és belerakta a férjem cipőjébe.ezt nem egyszer megcsinálta.szóval lehet,hogy egy kis padláslakó tojástolvaj volt.ne félj a házvásárlástól, vágjatok bele.
2009. nov. 18. 10:57
17/30 anonim válasza:
a takiritos vagyok...en hiszek az ilyenekben, es ismertem olyanokat akire igy tettek rontast.
2009. nov. 19. 21:33
18/30 anonim válasza:
Szerintem nagyon emberi, hogy így álltok a dologhoz, nekem szimpatikus.
A nyestes elmélet egészen hihető, a nyestek valóban szeretik a tojást és padlásokat.
A lényeg, hogy megnyugtasd magad: a helyedben én mindenképpen védelemnek venném és nem nyúlnék hozzá (max. ha furcsaságok sorozata kezdődne a ház körül :)
2009. nov. 20. 12:46
19/30 anonim válasza:
Biztos hogy valami nyest vagy más állatka lehetett. Én multkor a kertben, egy teljesen üres hordó legalljában találtam egy teljesen ép tojást. Ugyebár döglött tyúk nem volt mellette, kimászni meg biztos h nem tudottt, szal valami kis álaltka lehetett, ami gondolom van elég ügyes és ki tudott mászni belőle. Egyébként ha jól emlékszem a padláson is találtam már tojást, de nem vettem észre h akármulyen rontás lenne rajtam vagy a házon!:D
Amúgy se hiszek a babonákban...
2009. nov. 20. 13:16
20/30 anonim válasza:
A takarítósnak üzenem:Tojással a rontást levenni szokták, nem pedig rátenni.Nekem legalábbis volt egyszer részem rontás levételben és azt tojással csinálták.Régen egyébként sok helyen a padláson volt a tyúkól, lehet, hogy abból maradt ott valami.A babonás jelentőségre visszatérve pedig a tojás a termékenység szimbóluma, próbáld meg megtudni, hogy előtte akié volt a ház, azoknak volt e gyerekük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!