Nemrég házat vásároltunk. Egy régi épület, van vagy 100 éves. A napokban a párom felment szétnézni a padlásra és talált valami oda nem illőt. Mégpedig egy festékesdobozban egy tyúktojást. Nagyon régen ott lehet, már sulya sincs, ki van száradva. Én kidobtam volna, de a párom nem engedte, hogy hozzáérjünk. Szerinte ez babonaságból van ott. Valaki valamikor szándékosan tehette oda. Elvégre a tyúkok nem járnak a padlásra tojni, különösen nem egy szűk festékesdobozba pottyantanak bele. A ház régi tulajdonosai már régen elhaltak, ez a ház évekig üresen állt már. Az az érdekes, hogy akinek eddig elmeséltük, mindenki hasonló véleményen volt, biztos valami rontás vagy védelem! Csak épp senki sem tudta megmondani pontosan mi. Valaki tudja itt véletlen???? Én nem hiszek ebben olyan nagyon, de a férjem komolyan aggódik. Csak olyan írjon, aki nem viccelődni akar rajtunk!
Van egy könyvem a babonákról,de ilyenról a tojással kapcsolatban nincs szó.Nem is hallottam még ilyenről,pedig vidéken élek és elég sok babonát hallottam az öregektől.
2009. nov. 17. 19:43
2/30 anonim válasza:
Nézd meg a Skeleton Key c. filmet , nekem tetszett, lényeg annyi hogy ha nem hiszel az átkokban akkor nincs mitöl félned. Ha hiszel benne hogy lehet valami bajod , mert valós és igaz akkor van a baj.
2009. nov. 17. 20:00
3/30 anonim válasza:
Ismered az INGA mukodési elvét, ha nem akkor probálj utána olvasni. Aztán készíts magadnak egy ingát,(már ha fogod tudni használni), tedd a tojásos doboz folé, és kérdezd meg, van-e valami értelme, hogy a doboz a padláson legyen, vagy kérdezd meg az ingátol kidobhatod e a dobozt. A kérdést mindig úgy kell feltenni, hogy igennel vagy nemmel lehessen rá válaszolni. Az inga majd megmutatja neked a kilengése irányával mi a helyes teendo.
Mielott ezt elvégeznéd,tobb tárgyal probálkozz kisérletezni, hogy tudd mikor igennel és mikor nemmel válaszol az inga. Mindez csak gyakorlat kérdése, hogy lehetoleg a legpontosabb válszt kapjál a feltett kérdésre.
2009. nov. 17. 20:08
4/30 anonim válasza:
az igásnak:
a te agyad felett kellene ingát lengetni és megkérdezni tőle, hogy lát- e itt valami agyszerűséget - tuti, hogy a nem irányába lengene ki...
a kérdezőnek:
ha akarod dobd ki, ha akarod tartsd meg - semmi jelentősége.
2009. nov. 17. 20:18
5/30 anonim válasza:
Altalaban rontast jelent! Ki kell dobni, es a hazat alaposan kitakaritani!
2009. nov. 17. 20:21
6/30 anonim válasza:
Nem kellene a babonákkal foglalkozni - és főleg nem kellene terjeszteni!
Ne írjon senki ide babonákat.
2009. nov. 17. 20:32
7/30 A kérdező kommentje:
20.21-est kérdezném, a válaszát csak úgy megérzésből írta vagy van tapasztalata is efféle dolgokban? Fontos lenne, hogy csak egy vélemény vagy pedig biztos a válasza. Köszönöm előre is !
2009. nov. 17. 20:42
8/30 anonim válasza:
halálbiztos!
egy megszorítás azonban van:
csak akkor hatásos a kitakarítás, ha azt a defragment tipusú űberhatékony_de_ragyamentesítő folyékony mosószerrel végzed, és a takarítás közben 3 percenként a fekete kakas kukorékolásád utánzod!
2009. nov. 17. 21:01
9/30 anonim válasza:
kukorékolását
2009. nov. 17. 21:01
10/30 A kérdező kommentje:
Kértem, hogy ne vegyetek viccelődés alá. Köszönöm.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!