Fiatalok, ha közös szobában laktok a testvéretekkel, hogy oldjátok meg az együttalvást vagy találkozókat?
Sajnos én közös szobában lakom a húgommal, aki egyszerűen nem hajlandó még egy éjszakát sem máshol tölteni, pedig az utcában laknak a nagyszüleink. Egyszer-kétszer meggyőztem, akkor előtte három napig minden konfliktusunkkor azt hallgattam, hogy "jó, akkor nem fogok mamáéknál aludni, tudjál rá", mintha 10 éves lenne, aki nem érti, hogy miből áll a párkapcsolat.
A család hozzállása is az, hogy nehogy szerencsétlen kirakjam már pár órára a szobából, csak mert jön hozzám a párom, ezért az elmúlt másfél évben, mióta együtt vagyunk, talán összesen 4-5 alkalommal volt nálunk. Annyira szégyellem, hogy ilyen a családom, és MINDIG én megyek hozzájuk, mert ugye neki különszobája van, nálunk a húgo képes volt beülni tanulni, amikor itt volt a párom.
Nálatok is ennyire gáz a helyzet? :/
Én egyébként 20, húgom 18 éve neki még sosem volt párja.
Vááá de kis érthetetlen a húgod !!
n a te helyedben kompromisszumot kötnék vele : pl te megígérsz neki valamit, s cserébe ő ad valamit (ez esetben kihúz a szobából egy pár órára pl) meg ő mikor kér szivességet te megteszed. Ez így lenne a korrekt :)
Vagy ha nem lehet beszélni vele, menjetek a párod lakására, vagy ott nem lehet ?
Te képtelen vagy túllátni saját magadon.
Még hányszor írod le, hogy dugni akarsz? Felfogtuk. Ha nem akarsz dugni, csak intimitást akarsz, azt is felfogtuk.
DE A TESTVÉRED NEM TEHET ARRÓL, hogy egy szobában vagytok. Erről csak a szüleitek vagy rajtatok kívül álló körülmények tehetnek. NEM RAKHATOD ki az életteréből a pasid miatt, értsd már meg. Neked hogy esne ez fordított esetben? Bocsi, itt a pasim, te csak meg egy kolonc vagy, húzzál innen...? Vagy hogy képzelted?
Miért esik nehezedre felvállalni a párod szülei előtt, hogy nincs külön szobát? Ütik a fejed érte, hogy mindig náluk vagytok, vagy mi van? Te szívesen összebújnál a pároddal úgy, hogy tudod, hogy a hugod ki lett túrva a szobájából...?
Drága, majd ha megteremted rá a lehetőséged te magad, akkor mehettek külön szobába...
14-es vagyok.
Az meg még úgy látom, eszedbe se jutott, hogy felajánlj a hugodnak valamit cserébe.
Mondjuk egy mozijegy egy neki tetsző filmre aznapra, cserébe utána a nagyinál alszik? Egy tábla a kedvenc csokijából? Egy könyv?
Az még valahogy nem jutott eszedbe, hogy fel is ajánlj valamit, csak követelőzöl. Borzalmas lehetsz.
Miért nem költöztök össze a pároddal, és akkor a húgod is fellélegezhet, hogy nincs az utadban. Mert most nagyjából ezt érezheti.
A családnak igaza van, miért a húgod alkalmazkodjon hozzád, amikor a pasidnak külön szobája van?
Bármilyen meglepő, ÉN SEM VÁLASZTHATTAM, most akkor ugyanilyen alapon miért nem lehet azt sem megérteni, hogy 20 éves létemre szeretnék időnként együtt lenni ( és sehol nem írtam, hogy mindig dugni) a párommal? Még ha együtt aludni nem is tudnánk náluk, de hogy pár órára (!) nem lehet néha egy-egy délután, mert bent ül a húgom a szobában, vagy ötpercenként bejön?
Más normális testvéreknél ez úgy működik, hogy megbeszélik egymással, és az egyik fél nem hal bele abba, hogy hetente-kéthetente egy éjszakát máshol tölt, mert képes megérteni azt, hogy egy kapcsolat mivel jár. Nem tehetek róla, hogy neki még sosem volt barátja, ezért elképzelni sem tudja, hogy egye embernek erre igénye legyen.
Ráadásul ki mondta, hogy csak úgy követelőzök a semmiért (mondjuk, itt mindenki olyan okos így ismeretlenül)? Próbáltam már többször megbeszélni, dehát nehogy már én kitúrjam a szobájából két hetente egyszer... egyáltalán miért kitúrás? Ha neki lenne valakije, akkor nyilván én is alkalmazkodnék a helyzethez, és nem halnék bele abba, ha néha nem a szobában tanulok, vagy nem otthon alszok.
És úgy gondolom, igenis jogos lenne a párom szüleinek részéről, ha egy idő múlva már sokallnák azt, hogy mindig én ülök ott náluk, vagy én alszok ott, én eszek ott... szerintem ezt mások is szégyellnék.
Ezt a "költözzetek össze 20 évesen a semmiből"-dolgot meg sosem értettem. Ismétlem: miből? Az a kevés pénz, amit megkeresek egyetem mellett diákmunkából, elmegy arra, hogy beleadjak az otthoni költségekbe, megvegyem a bérletet, és minden mást magamnak. Nyilván ok értelme lenne annak, hogy egy szobában éheznénk ketten bizonytalan, alkalmi keresetből.
Nincs pénzed elköltözni, akkor ez van. Alkalmazkodj a többiekhez, ahogy eddig is.
Ha nem a dugásról van szó, csak az együttlétről, nos, elég gáz, ha ezt te csak a 4 fal között tudod elképzelni. Tessék eljárkálni ide oda amoda, ingyen is lehet programokat csinálni kettesben. És akkor tán "anyósék" sem fognak berágni, hogy mindig ott lógsz.
"Nem tehetek róla, hogy neki még sosem volt barátja, ezért elképzelni sem tudja, hogy egye embernek erre igénye legyen.
"
Még mindig nem vagy képes túllátni magadon. Miért ne értené meg, hogy szeretnél kettesben lenni a barátoddal?
Biztos nem fogyatékos, hogy ne fogja fel, hiába próbálod annak beállítani.
Egyszerűen még nem ajánlottál neki semmit, amiért megérné kitenni a lábát abból a szobából, ami az övé is.
Egyébként most, hogy nem tudom hányadszor emeled ki a kérdést, úgy érzem, kezd hisztibe átcsapni ez a dolog a részedről.
Szerinted MÁSOK HOGY OLDJÁK MEG, ember???
Hát nem úgy, hogy folyton a magukét hajtogatják, mint te... Mondtam már, hogy ajánlj fel valamit a testvérednek cserébe. A testvéred NEM FOGYATÉKOS, ATTÓL HOGY NINCS BARÁTJA, értsd már meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!