Miért kell szeparálni a szennyesem?
Nem vagyok lusta, és mindig kimosom a szennyesemet, de nincs is más választásom. Az alsóneműimet nem dobhatom a szennyesbe, hanem egy külön vödörbe kell raknom, majd kézzel kimosni, sosem mosógépben, meg esetleg a többi alsóneművel. A felsőimmel is ez a helyzet, nagyon nagyon ritka az, ha nem én mosom ki a felsőimet kézzel, hanem valahogy belekavarodik a többi szennyeshez és így géppel lesz kimosva. Mint mondtam nem vagyok lusta, mindig kimosok mindent, csak valahogy nem érzem igazságosnak, hogy hiába van mosógépünk, nekem mindent kézzel kell mosnom. Mintha valami fertőző lennék vagy nem tudom, hogy anyumék cucca mehet a saját szennyesükbe, az enyém meg nem. Mit gondoltok?
(l)
Én csak azt mosom kézzel, ami nagyon kényes anyagból van, ezért nem lehet géppel mosni.
Egyébként csak színek szerint szoktam szeparálni, és hőfok alapján.
És anyukád mit mondd, miért kell a te alsóneműdet külön mosni? Az ő alsóneműje mehet a gépbe vagy ő is kézzel mossa?
" Mintha valami fertőző lennék" -arra nem gondoltál, esetleg ők érzik úgy, hogy megfertőznek valamivel?
De gyűjtsd össze - külön a fehéret - és mosd ki a sajátot géppel. Megfelelő hőfokon, gyapjút meg jobb kézzel, 30°és ne hirtelen hűtsd le.
Hát már egy pár éve így van, mostanság már a felsőimmel is. A mosógépet meg nem használtam, mert egyszer mikor használtam akkor lecseszett, hogy ha nincs teljesen telepakolva akkor ne menjen. Meg hogy én nem is értek hozzá, béna vagyok.
Ők nem fertőznek meg semmivel, semmi betegségük nincs, főleg nem évek óta. Ezért is nem értem.
Az ő alsóneműjük géppel mosódik leginkább. De az enyémet még ha bele is rakom a többi szennyes közé, akkor azt másnap reggel már a vödörbe találom...
Azt mondja, hogy a színes felsőket nem rakja mosógépbe, mert azokat kézzel kell mosni. Néha ha csak egy-két felső van akkor kiöblíti ő is kézzel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!