Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisbabám első születésnapját...

Kisbabám első születésnapját hogyan ünnepeljük?

Figyelt kérdés
December 16, szerda. Kb 15 fő. Kaposvár. A lehető legalacsonyabb költségvetésű party. Itthon nem lehet, mert a nagyszülőkkel élünk egy panel egyik kis szobájában. Segítségeteket köszönöm: Dia
2009. nov. 16. 13:09
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

"sőt meg sem tartjuk a születésnapját?" Te nem tudsz olvasni??? Pont azt írtam, hogy akik nem hívják össze a fél világot, azok is megtartják a születésnapot, csak éppen egy egy éves gyerek semmit nem fog fel abból, hogy mi az a születésnap. Az én gyerekem első születésnapján az volt a fontos, hogy ő jól érezze magát, nem az, hogy mi felnőttek! Miért gondolod, hogy nálunk nem készültek fényképek? Olyan hihetetlenül sarkítva gondolkodsz, hogy az már fáj. Természetesen volt neki tortája, kapott ajándékot, sokat mókáztunk, nagyon jól érezte magát. De nem láttam értelmét annak, hogy az egész rokonságot odacsődítem, és majd akkor körbeállja mindenki és kétpercenként másnak az ölében van. Mint írtam, ismerősömék így csinálták, fél óra múlva a gyereknek volt belőle leginkább elege. Az enyém meg egész nap jól érezte magát. Ha nagyobb lesz, úgyis lesz neki szülinapi bulija, mint ahogy azt is írtam már, majd akkor, amikor már lesznek kis barátai, akiket meg lehet hívni. De egy egyéves még nem is tud más gyerekekkel játszani, ez tény.

A szülinapját megünnepeltük úgy, hogy a szüleivel, nagyszüleivel és ennyi. Nem tudom minek kellett volna oda még több ember. Csupa csupa felnőtt. Azok egy idő után úgyis csak egymással beszélgetnek. Na, marha nagy szórakozás a gyereknek. Ha meg egy rakás ember próbálna vele egyszerre foglalkozni, az meg szintén nem sülne el jól, mert totál lefárasztaná. Gondolj már bele, nem egy 4-5 évesről van szó, hanem egy egyévesről.

2009. nov. 21. 11:21
 42/47 anonim ***** válasza:
28%
Tudod nálunk a család van annyira intelligens hogy nem taperolják egyfolytában a gyereket, és így nem jár kézről kézre főképp pedig nem állják körbe. Mi nem állatok vagyunk. A gyerek nagyon jól érzi magát nagy társaságban, soha nem volt divat az, hogy mindenki üssze-vissza hurcolja, ölelgeti és ki tudja még mi. Lehet a te babád pont azért nem szereti az ilyen nagyszabású dolgokat, mert nem hagy neki senki levegőt. Meg is értem. Így énsem szeretném. És különben is. Az miért baj, ha a nap vége felnőttek beszélgetésében ér véget? Semmi probléma nincs azzal, ha ő eljátszik magában szépen, a felnőttek meg dumálnak egy kicsit. Büszke vagyok arra, hogy a 11 hónapos fiam ennyire társaságkedvelő, bárkinél ott lehet hagyni, és miért ne hívnék meg 15 főt ha a gyerek élvezi a társaságot? Sokkal könnyebb dolgom lesz így például bölcsibe iratásnál is, mert nem csak én létezem neki, jobban megy majd a beszoktatás. Én így gondolom, te úgy, ebben nincs semmi rossz csak ne akarj már másokat is megtéríteni mert szerencsére nem vagyunk egyformák!
2009. nov. 21. 11:51
 43/47 anonim ***** válasza:
58%
Jó, oké, te tudod. Amúgy az én gyerekem is szereti a társaságot, csak nekem ebből a szülinapi partizásból az jön le, hogy akkor mindenki vagy a gyereket nyúzza, hiszen szülinap, és mindenki vele akar foglalkozni, vagy pedig az egész a felnőttek szórakoztatásába csap át. Amúgy az én gyerekem már bölcsis, és egyetlen egyszer sem sírt, nagyon szereti. És őt is rá lehet bízni másra, már kicsi kora óta. De azt nagyon nem akartam, hogy az első szülinapja az én éltetésemről szóljon, mert az ismerősömnél egyértelműen erről szólt az egész, mintha nem is születésnapot tartottak volna, hanem az ő szülésének az évfordulóját.
2009. nov. 21. 11:58
 44/47 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy van egy határ amit a család is ismer. Mindenki tudja miért gyűlünk össze, szóval nem azért hogy itt meséljük el az életünk eddig elmeséletlen dolgait. Nálunk ilyenkor a család úgy foglalkozik a gyerekkel, hogy amíg én például a nagyiknak előadom hogy mi újat tud már az unoka, addig például a nagypapa autókázik vele. Tehát róla szól, de nem rajta lógunk. Megmutogatom az új fotókat, eszegetünk, tortázunk, szól a zene, és jól érezzük magunkat. Szóval ez nem gyerek nyúzás. Ha elálmosodik, akkor pedig elviszem lefektetni. Ilyen egyszerű. Senki nem akar a babájának rosszat ezt elhiheted. Szép napot és jó babázást!:)
2009. nov. 21. 12:09
 45/47 anonim ***** válasza:
45%

Azért pontoztatok le,mert le mertem írni a véleményem?!

Miért baj,ha azt tanácsolom,hogy bulizzanak??

Mindegy,ilyenek az emberek,minek bulizni,nem? Minek megünnepelni,hogy egy éve velük van egy csodás kis emberke......

2009. nov. 22. 20:45
 46/47 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ma volt a kislányom egy éves szülinapi "bulija". Főztünk egy jó ebédet, a mama sütött aprósütit, vettünk egy tortát. Eljöttek a nagyszülők,és a párom tesója a két gyerekével. A gyerekek 6 és 4 évesek. Összesen kilencen voltunk. Az egész baromi jól sikerült. A gyerekek, és a nagyszülők hatalmasat játszottak. Mindenki jól érezte magát. Ebéd után a nagy játékban jól kifáradt a picim, letettem aludni. Addig mi felnőttek dumcsiztuk. Kb egy órát aludt, utána újra játék. Nagyon klassz volt, örülök hogy így csináltuk. A fentiek alapján szerintem mindenképpen érdemes megtartani az első szülinapot is!

2009. nov. 22. 21:39
 47/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Aki azt írta, hogy tény, hogy az egy évesek nem tudnak más babákkal együtt játszani, annak azt üzenem, hogy a barátnőm kislánya és a kisfiam között kereken egy hónap a külömbség és gyönyörűen eljátszanak, szeretgetik egymást, guritják a labdát, pakolnak, rámolnak. Ő a mondhatni legjobb barátja. Van még egy 1,5 hónappal idősebb kislány, egy 10 nappal idősebb kislány és egy egy hónappal fiatalabb kisfiú-kislány ikerpár, akikkel szintén szeret játszani. Imádom, ahogyan egymásnak gügyögnek és mutogatják a játékaikat. Szóval ilyen korban is tudnak együtt játszani, ha társasághoz van szoktatva a baba.

A ,,party" pedig mint már írtam nem én miattam lenne, hanem gondoltam így, hogy egyszerre letudjuk az egészet nem olyan megterhelő, mintha egy héten keresztül minden nap jönne valaki.

2009. nov. 23. 09:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!