Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisbabám első születésnapját...

Kisbabám első születésnapját hogyan ünnepeljük?

Figyelt kérdés
December 16, szerda. Kb 15 fő. Kaposvár. A lehető legalacsonyabb költségvetésű party. Itthon nem lehet, mert a nagyszülőkkel élünk egy panel egyik kis szobájában. Segítségeteket köszönöm: Dia
2009. nov. 16. 13:09
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Az egy éves szülinapon megünnepli a család, hogy egy éve velük van a kismanójuk. Ő erre valóban nem fog emlékezni, de a fényképeket látni fogja! Szerintem teljesen normális dolog, ha egy családi összejövetellel ünnepeltek.

Olcsón sajnos 15 fővel nem lehet megúszni! Keress egy hangulatos kisvendéglőt. Kérj árajánlatot a kajára. Az italt korlátozva rendeld (tegyék ki az asztalra a fogyaszthatót előre), aprósütit, sós rágcsit otthonról vidd, a tortát cukrászdából (ne az étterem rendelje).

Boldog szülinapot kívánok a babádnak!

2009. nov. 16. 22:22
 22/47 A kérdező kommentje:

Aki nem hurrogott le, annak köszönöm a válaszokat.

A lakásra gyűjtögetős egyénnek üzenem, hogy épülőben van a házunk, ezért lakunk a nygyszülőknél, és azért szeretnék alacsony költségvetésűt, mert a házra sok pénz elmegy, plusz karácsony is itt van. Hármasban NEM tudjuk ünnepelni, mert a férjem katona és jelenleg külszolgálati misszióban van. :(

2009. nov. 19. 08:51
 23/47 anonim ***** válasza:
42%
TLDR, az egész azon múlik, milyen fotókkal szeretnéd elkápráztatni később, azaz még kamaszkorában is... A party szót nem használnám, de tetszőleges valósághack megengedhető persze, mert ha rendesen sikerül, akármilyen hamis fotót be fog szopni élete végéig. Oké, a sörvedelős fetrengőset talán nem... Szal hajrá, a fotóról szól és a későbbi önmagáról, teljesen nyilvánvaló.
2009. nov. 19. 09:24
 24/47 anonim ***** válasza:
77%

Tapasztalatból mondom: inkább hagyd a babazsúr ötletét. Először is: a gyereknek minden hiányzik, csak az nem, hogy vagy 15-20 idegen/félig idegen/rokon ott hemzsegjen körülötte. Meg fog ijedni a tömegtől, nem fogja érteni a dolgot, hogy miért akarja mindenki felvenni, miért vannak olyan sokan, miért a szokottnál nagyobb hangzavar. Teljesen fölösleges az első szülinapot ilyen nagy volumenben megtartani. Elég lenne ti hárman és a nagyszülők. A barátnőméknél is a keresztlányomnak megtartották a szülinapot (csak az apuka ragaszkodott hozzá, az anyuka nem akarta), a kislány teljesen be volt pánikolva. Az anya nem tudott vele foglalkozni, mert felszolgált, az apuka a vendégekkel volt, utánuk pedig engem ismert a legjobban a pici, mint keresztanyját. Képzelheted, hogy másnak nyűgös volt, senkivel nem volt el.

Szóval, a baba érdekében, inkább hagyd az egészet. A másodiknál már lehet ilyen felhajtást csinálni, hiszen akkor már érti is valamelyest és már jóval közvetlenebbek a kevésbé ismert emberekhez is.

2009. nov. 19. 09:40
 25/47 anonim ***** válasza:
36%

Oh, na itt meg lehetett tapasztalni a tipikus magyar hozzáállást. Ha én nem tehetem meg akkor te sem. Megdöglött a lovam és dögöljön a szomszédé is. Remek!

Olyan szülinapot csinálsz amilyet csak akarsz, tudsz. Milyen jó lesz a fotóalbumot fellapozni néhány év múlva! Ez nem csak a babáról szól, hanem egy család (baba, mama, papa stb) összetartozásáról. Sok év külföldön eltöltött év után -mennyire hihetetlen, de igaz- merem mondani, hogy ez a hozzáállás CSAK magyarokra jellemző.

Hajrá! Csinálj partit úgy ahogy elképzelted!

2009. nov. 19. 09:53
 26/47 anonim ***** válasza:
100%

9:40-es vagyok:

Én nem azért írtam, hogy "inkább ne", mert nem tehetem meg, és akkor már másnak se legyen jó. Aki elolvasta a hozzászólásom, az érti, hogy én a baba szempontjából néztem a dolgot. Tapasztalatból írtam. Szerintem pedig ha a Kedves Kérdező zsúrt akar rendezni, akkor nem a mi véleményünk lesz a mérvadó.

2009. nov. 19. 10:03
 27/47 anonim ***** válasza:
100%
9:40 nem rád írtam. Te korrekt választ adtál, saját tapasztalatodból merítettél. Viszont néhány 'válasz' borzasztó.
2009. nov. 19. 10:05
 28/47 anonim ***** válasza:
38%

Megint egy anyuka, aki nem a gyerek érdekét és életkori sajátosságait nézi, hanem hogy neki jó legyen. Általában az ilyen anyukák szokták benevezni a gyereküket különböző szépségversenyekre, viszik castingokra, nyomják a modell- színészi- vagy filmes karriert, mert azt gondolják, hogyha ők nem lehettek sztárok, akkor a gyereknek okvetlenül annak kell lennie... Valami ilyesmit érzek itt is. Ne a gyerekedben próbáld kiélni magad! Vagy te és van ő, két külön ember vagytok. Nem biztos, hogy ő is azt akarja, amit te, nem biztos, hogy az tetszene neki, ami neked. Ha te arra vágysz, hogy legyen egy igazi szülinapi partid, szervezd meg a barátaiddal a saját születésnepodon!

Őszintén: minek a felhajtás? A gyerek semmit nem fog belőle felfogni. Bulizni akarsz? Akkor miért nem mész el valahová? A kérdés alapján "a lehetőlegalacsonyabb költségvetésű party", illetve hogy szülpknél laktok - pénzetek sincs erre. Akkor meg mégis miért?

2009. nov. 19. 15:36
 29/47 A kérdező kommentje:
Kedves idióta utolsó hozzászóló! Olvasd már el a válaszok közbeni kommentjeimet!
2009. nov. 19. 16:01
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

nálunk szűk családi ünneplés volt első szülinapkor. vettünk egy szép tortát, ott volt a két nagyi meg mi. ugyanúgy vannak képek róla, ahogy elfújja a tortát, ajándékot bontogat, ilyenek. szerintem ennyi bőven elég ahhoz, hogy később fel lehessen idézni, meg lehessen mutatni neki. legalábbis nekünk elég volt. 15fő nem lesz alacsony költségvetésű, az biztos, mire vendéglőt találsz, italok, kaja, torta. ráadásul nem is lehet egy ekkora összejövetelt hamar lezavarni, egy 1éves pici pedig elég hamar elfárad, nyüszög, legalábbis a kisfiam ilyen volt, hangzavarban meg babakocsiban nem is aludt jól idegen helyen.

vendéglőben nem lehet a vendégek elé hidegtálat tenni, az csak otthon és állófogadáson jó szerintem. akkor fejenként kell melegétel, ital, plusz szeszesitalokat is szokás, szülinapkor pezsgő, illetve a desszert. mi olcsóbb éttermekben kb tízezret szoktunk fizetni szeszesital és desszert nélkül, 4 főre. szóval legalább 3.000-3.500fejenként. persze ez csak durva becslés, de tényleg nem lesz olcsó.

2009. nov. 19. 19:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!