Kisbabám első születésnapját hogyan ünnepeljük?
szia!!
Ne hallgass senkire,csinálj akkora bulit,amekkorát csak bírsz!
Az én kislányomnak most volt a 2. szülinapja és ezen is volt lufi színes szalagok és 4 torta....és sok vendég.
Nem számoltam mennyiben volt,mert nem az a lényeg.
Lehet lepontozni,nem érdekel,de igenis adjunk meg a gyerekünknek mindent,amit tudunk!
Ja és az első szülinapján mi még fényképészhez is elvittük a legcsinibb ruhájában!!
Kedves ismerős volt a fotós,a kislányom imádja,így a fotózás is gyorsan és könnyen ment. :)
Nagyon boldog szülinapot a babádnak!!!
És remélem apa haza tud jönni a szülinapjára!
Sok boldogságot nektek!
Akkor leírnám az én tapasztalatomat. Nekem és az egyik barátnőmnek közel egyidős a gyerekünk. 2 hónap a különbség. Barátnőmék étteremben ünnepelték az első szülinapot, kb. 20 vendéggel, két tortával, ebéddel, pezsgővel, mindennel. A gyerek kb. az első fél órában elég jól elvolt, de fél óra elteltével igencsak megelégelte, hogy öt percenként másvalaki ölében kell lennie, hogy hangzavar van, és hogy az anyja, nagyanyja folyamatosan intézkedik, szaladgál, az apja pedig a vendégeket szórakoztatja. Ez csak a felnőtteknek volt szórakozás.
Nálunk úgy zajlott az első szülinap, hogy anyukáméknál voltunk, tehát a nagyszülők voltak ott, mi szülők, testvérem és persze a fiacskám. Volt egy torta és innivaló. És MINDENKI jól érezte magát. Nálunk is sok kép készült, amiket pont olyan jó nézegetni, mintha nagyon sokan lettünk volna. A távolabbi rokonok, ismerősök, barátok pedig a hét folyamán ugrottak csak be felköszönteni a gyereket, maradtak egy fél órát, vagy egy órát, és ennyi. Szerintem egy gyereknek nem szórakozás ilyen kicsi korban, hogy ennyien zsonganak körülötte. Majd ha nagyobb lesz, ovis, iskolás, akkor lesz neki is zsúrja, ahova majd a barátait hívjuk meg. Mert az ő szülinapja szerintem róla szól, nem a felnőttekről.
Nem olvastam végig az összes kommentet, elnézést tőlük és mindenkitől, ha ismétlés lesz.
Szerintem aranyos az ötleted, a körítés mindegy, a dolog lényege az, hogy a pici érezze, egy közösség része, ráadásul a középpontja. Ma inkább elkülöníteni szokták a piciket, mert jaj, fertőzést kap, jaj, mi lesz, ha elfárad, sírós lesz, stb. Pedig a gyerekek örülnek a társaságnak, kevésbé érzik magukat magányosnak, ha mindenki szeretettel fordul feléje, akkor azt megérzi, plusz fejlődnek a szociális készségei. Ha sokat van társaságban, akkor később nem fog úgy idegenkedni a többi embertől, meg tudja majd szólítani őket, magabiztosabb lesz, stb.
Megkérdezted már a nagyszüleidet, hogy mi lenne, ha otthon tartanátok? Lehet, hogy ők is örülnének egy kis változatosságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!