Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisbabám első születésnapját...

Kisbabám első születésnapját hogyan ünnepeljük?

Figyelt kérdés
December 16, szerda. Kb 15 fő. Kaposvár. A lehető legalacsonyabb költségvetésű party. Itthon nem lehet, mert a nagyszülőkkel élünk egy panel egyik kis szobájában. Segítségeteket köszönöm: Dia
2009. nov. 16. 13:09
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
30%
Én nem értek egyet azokkal a válszolókkal akik amellett voksolnak hogy ne legyen nagy felhajtás, ne legyen megünnepelve kellőképp. Hisz ez az ELSő!!Az én picim dec.26.-án lesz 1 éves. Megpróbálom teljesen elkülöníteni azt a napot a karácsonytól. Nálunk is kb.15-en lesznek, eszembe nem jutna ezt kihagyni. Feldíszítem a lakást, lufikkal, szalagokkal, sütök 2 tortát (egyiket a vendégeknek, egyiket neki), már letöltöttem Halász Judittól a Boldog Születésnapot dalt, és nagy buli lesz. Lehet hogy nem fogja még fel, de azt érezni fogja, hogy ez a nap más mint a többi! Érzi majd azt a bizsergést, azt a nyüzsit, hogy minen körülötte forog. A torta még kérdés hogy milyet sütök neki, de készítek sok sok szendvicset, és kéznél lesz a fényképező, hisz a babaalbumba kellenek a fotók!!:) Egyébként nekünk is kicsi a lakás, de mi úgy oldjuk meg, hogy a nagyik ülnek a kanapéra, nagyszülők a székekre, és a testvérekkel együtt mi a földre egy párnára. A szendvicseket lehet a legolcsóbban kihozni szerintem. Kensz vajas kifli vagy bagett karikákat rá valami olcsóbb sonka, zöldség és kalap kabát. Veszel olcsóbb üdítőket, ezeket akár kancsóba is öntheted vagy készítesz szörpöt több ízben. Az még olcsóbb. Illetve a tortán kívül készíthetsz még kókusz golyót, az hamar megvan. De a helyet tekintve hol tartjátok meg ha otthon nem lehet?
2009. nov. 20. 08:39
 32/47 anonim ***** válasza:
0%

szia!!

Ne hallgass senkire,csinálj akkora bulit,amekkorát csak bírsz!

Az én kislányomnak most volt a 2. szülinapja és ezen is volt lufi színes szalagok és 4 torta....és sok vendég.

Nem számoltam mennyiben volt,mert nem az a lényeg.

Lehet lepontozni,nem érdekel,de igenis adjunk meg a gyerekünknek mindent,amit tudunk!

Ja és az első szülinapján mi még fényképészhez is elvittük a legcsinibb ruhájában!!

Kedves ismerős volt a fotós,a kislányom imádja,így a fotózás is gyorsan és könnyen ment. :)

Nagyon boldog szülinapot a babádnak!!!

És remélem apa haza tud jönni a szülinapjára!

Sok boldogságot nektek!

2009. nov. 20. 09:19
 33/47 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat számít, hogy azért vannak, akik nem egyből lehurrognak, ezt köszönöm Nektek. Van kaposvár mellett egy kis parkerdő és egy kis ház, amit bérelni lehet, arra gondoltam, hogy talán ott tartom. Még a végén az is lehet, hogy a nagyszülőknél, csak elférünk valahogy. Apa sajnos nem tud haza jönni, márciusban jön haza, de akkor már végleg.
2009. nov. 20. 11:07
 34/47 A kérdező kommentje:
A szendvicses ötlet nagyon tetszik, egyszerű, mégis jó. Nem a kajának kell a főszerepben lennie. :) Ez is lesz! Köszönöm Neked! És mindenkinek, aki segített.
2009. nov. 20. 11:08
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Akkor leírnám az én tapasztalatomat. Nekem és az egyik barátnőmnek közel egyidős a gyerekünk. 2 hónap a különbség. Barátnőmék étteremben ünnepelték az első szülinapot, kb. 20 vendéggel, két tortával, ebéddel, pezsgővel, mindennel. A gyerek kb. az első fél órában elég jól elvolt, de fél óra elteltével igencsak megelégelte, hogy öt percenként másvalaki ölében kell lennie, hogy hangzavar van, és hogy az anyja, nagyanyja folyamatosan intézkedik, szaladgál, az apja pedig a vendégeket szórakoztatja. Ez csak a felnőtteknek volt szórakozás.

Nálunk úgy zajlott az első szülinap, hogy anyukáméknál voltunk, tehát a nagyszülők voltak ott, mi szülők, testvérem és persze a fiacskám. Volt egy torta és innivaló. És MINDENKI jól érezte magát. Nálunk is sok kép készült, amiket pont olyan jó nézegetni, mintha nagyon sokan lettünk volna. A távolabbi rokonok, ismerősök, barátok pedig a hét folyamán ugrottak csak be felköszönteni a gyereket, maradtak egy fél órát, vagy egy órát, és ennyi. Szerintem egy gyereknek nem szórakozás ilyen kicsi korban, hogy ennyien zsonganak körülötte. Majd ha nagyobb lesz, ovis, iskolás, akkor lesz neki is zsúrja, ahova majd a barátait hívjuk meg. Mert az ő szülinapja szerintem róla szól, nem a felnőttekről.

2009. nov. 20. 11:22
 36/47 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig az összes kommentet, elnézést tőlük és mindenkitől, ha ismétlés lesz.

Szerintem aranyos az ötleted, a körítés mindegy, a dolog lényege az, hogy a pici érezze, egy közösség része, ráadásul a középpontja. Ma inkább elkülöníteni szokták a piciket, mert jaj, fertőzést kap, jaj, mi lesz, ha elfárad, sírós lesz, stb. Pedig a gyerekek örülnek a társaságnak, kevésbé érzik magukat magányosnak, ha mindenki szeretettel fordul feléje, akkor azt megérzi, plusz fejlődnek a szociális készségei. Ha sokat van társaságban, akkor később nem fog úgy idegenkedni a többi embertől, meg tudja majd szólítani őket, magabiztosabb lesz, stb.

Megkérdezted már a nagyszüleidet, hogy mi lenne, ha otthon tartanátok? Lehet, hogy ők is örülnének egy kis változatosságnak.

2009. nov. 20. 13:17
 37/47 anonim ***** válasza:
Szerintem is csinálj a babádnak szülinapi bulit! :) Nincsen abba semmi rossz. Boldog szülinapot neki! :)
2009. nov. 20. 17:19
 38/47 anonim ***** válasza:
0%
Ellen válaszadók! Vegyétek már észre, hogy hiába is írjátok hogy felesleges megtartani, meg minek, a kérdező úgyis megtartja! Azt kérdezte, hogy hogyan lehetne kihozni, vannak-e ötletek! Tök szánalmas, hogy ha ti nem tarjátok meg, akkor azt szajkózzátok hogy más se tegye. Nagyon jól teszi, hogy nem hagyja figyelmen kívül az ELSŐ szülinapot mint már írtam is. Mi az első névnapján a picinek ugyancsak 10-15-en voltunk, és imádta hogy ennyien vannak körülötte! Álljatok már le a parás hozzászólásoktól! Egyébként tényleg nem a kaja számít. Olyan szép és mutatós szendvicseket készíthetsz kevés anyagból is! Főleg ha minél színesebb zöldségeket választasz!
2009. nov. 21. 07:47
 39/47 anonim ***** válasza:
Szerintem akik nem hívják meg a fél világot és nm csapnak hatalmas partit, azok is megtartják a gyerekük születésnapját. Ami a GYEREKRŐL kéne hogy szóljon, nem a szülőkről, hogy jaj milyen ügyesek. Ezek a partik viszont általában arról szólnak, hogy anyu (és néha apu) milyen ügyi volt egy évvel ezelőtt.
2009. nov. 21. 08:11
 40/47 anonim ***** válasza:
0%
Jól értem ezek szerint utolsó válaszoló, hogy akkor szól a születésnap a gyerekről, ha nem hívjuk meg a családot, sőt meg sem tartjuk a születésnapját? Ez igen! És szerinted ha nagyobb lesz nem lesz kívácsi a fényképekre? Tudod, nekem is megvannak a fotók arról a napról mikor nekem volt az első. És akkor lettem volna szomorú, ha a szüleim nem tartják meg! Olyan jó érzés látni, hogy a család körbeülte az asztalt, láttam hogy a tortámon 3 marcipánfigura van, és egyáltalán hogy a szüleim együtt voltak még. Ne rontsd már el mások hangulatát a hülye felfogásoddal. Ez igenis nagy dolog!
2009. nov. 21. 08:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!