A tesóm nem meri elmondani a szüleinknek, hogy transzszexuális. Mivel segíthetnék neki?
A tesóm transzszexuális. Azért nem meri elmondani, mert fél a következményektől, és hogy nem tudják feldolgozni, elfogadni. Segíthetek neki valamivel, hogy el merje mondani?
Előre köszönöm az értelmes válaszokat!
Ő 14 Én 16.
Városban élünk.
Női ruhákat nem hord (mivel FtM)
Amúgy ő biszexuális.
De miért borulnának ki, ha elfogadják az ilyesmit?
Szerintem egyszer üljetek le velük, vagy csak külön-külön a szülőkkel ha szerinted negatívan befolyásolnák egymás reakcióját és úgy mondjátok el. Az szerintem megbízhatóbbnak tüntet fel, ha el tudjátok nekik mondani mik a tesód jövőbeni tervei a nemváltással, illetve hogy Magyarországon mik a lehetőségek. Az mutatja, hogy átgondolta a dolgokat, lehetséges jövőbeni lépéseket, kimeneteleket és tisztában van a realitásokkal. Meg valszeg tele lesznek a szülők kérdéssel, szóval az segíthet ha esetleg nyomtattok cikkeket az internetről a témában (pl. [link] hogy a szülők lássák, hogy ezek létező dolgok, mivel FtM-ekről még bulvármédiában se nagyon esik szó. (Bár ez talán még jó is tekintve azok színvonalát..)
És legyél mellette, mikor elmondja, mert sok szülő megkérdőjelezi a gyerekét, vagy elutasítóan reagál, szóval jól jöhet a támogatásod a testvérednek. Valószínűleg kiborulnak majd valamennyire - még ha el is fogadják az ilyesmit elméletben, más látni, hogy a saját gyerekük életének ez egy nagyon is valós része. Aggódhatnak, hogy vajon lehet e majd boldog transzneműként, a társadalomból "kilógva". (Ilyenkor fel lehet világosítani őket, h persze, simán.) Vagy azon is szoktak gyakran izgulni, hogy mit szólnak majd rokonok, ismerősök, esélyes, hogy megkérik majd tesód, hogy tartsa titokban mindenki előtt. Szóval próbáljatok felkészülni a lehetséges reakciókra. A lényeg hogy tényleg támogasd a tesód, mert ez egy elég nehéz időszak lesz az egész család számára. A szülőknek valamilyen szinten meg kell birkózniuk az eddigi gyerekük (illetve aminek a gyerekük hitték) "elvesztésével", még a legelfogadóbb szülőknek akiket ismerek is voltak gyászhoz hasonló érzelmei és reakciói ebben az időszakban. Egy időbe telik, míg érzelmileg is rájönnek, hogy a gyerekük igazából ugyanaz, csak ezentúl egy őszintébb, igazibb énjét mutatja feléjük.
Személyes példa: Az én szüleim rögtön biztosítottak a szeretetükről és támogatásukról mikor coming outoltam feléjük, aztán jó pár hónapon keresztül próbáltak meggyőzni, hogy szerintük miért _nem_ vagyok transz, és miért életem legnagyobb baklövését követem el a nemi átmenettel... Szóval ilyen is van.
- MoonEyes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!