Kutya vagy élettárs?
Panelházban lakunk a párommal (3 éve költöztünk össze).
Rajongok az állatokért, ezért is volt mindig kutyám. A párom nem rajong értük, de úgy ahogy elfogadta a kis keverékemet.
De már öreg, és sajnos, előfordul, hogy itt-ott elhagyja a kis piszkát a lakásban. (Van neki kutyapelenka letéve,de az orvos szerint már nem várható el tőle, hogy mindig időben odaérjen). Ez kiverte a biztosítékot a páromnál.
Egy nap nekem szegezte a kérdést: vagy ő vagy a kutya... Én az utóbbit választottam, mert képtelen lennék arra hogy elaltassák, mert nem beteg, csak öreg.
A családom azt mondja, hogy választhattam egy "kutyát" a párom helyett....?
Biztos van itt kutyás köztetek, ti mit tettetek volna?
51/51
persze mert csak egy embernél lehet olyan hogy a párja választás elé állítja?
Akik itt azzal érvelnek, hogy az állatokat jobban lehet szeretni, mint az embert, és egyenlő jogaik is vannak, ugye mind vegák? Vagy vannak "egyenlőbb" állatok a szemetekben?
Félreértés ne essék, én nem eszem húst, éppen lelkiismereti okokból, de tudom, mennyire kevesen vagyunk így. Csak nekem tűnik álszent dolognak, hogy az egyik állatot a párunk helyett is választjuk, a másikat meg igényeinknek megfelelően lemészároltatjuk ebédre?
Bízom benne, hogy egyre több ember gondolkodik el ezen...
# 52/52
én meg ilyenkor mindig az indiánokat hozom fel példaként: a legnagyobb összhangban éltek a természettel mégis ettek húst... ám amikor leölték az állatot megköszönték hogy az életét adja értük, amit ők azzal háláltak meg hogy minden porcikáját felhasználták. (kivéve két szervét, amit felajánlottak a szellemeknek)
09:37
Tökéletesen megfogalmaztad, amit le szerettem volna írni!
Már fentebb leírtam, hogy az állatok között is vannak ragadozók, de semmivel sem esznek több húst, mint amennyire szükségük van. Az emberrel elszaladt a ló. Húst, hússal zabál. Ez nyilván nem normális. A szervezetünk viszont nem véletlenül alakult ki úgy, ahogy: mindenevők vagyunk, ergo szükségünk van a húsra is. Ennek ellenére szerintem lehet tisztelni a környezetünket, semmivel sem kell többet fogyasztani, mint amennyire szükségünk van.
Egyébként ha már ebbe is bele van kötve, én személy szerint arra lennék kíváncsi, hogy ezek a marha tudatos emberek vajon hordanak-e bőr cipőt, használnak-e egyéb bőrből készült dolgokat? Esznek-e gumicukrot, vagy kapszulás vitaminokat, gyógyszereket? Úgy általánosságban véve minden terméket leellenőriznek, hogy tartalmaznak-e állati eredetű dolgot? Milyen mosogatószert, mosóport, olajat, (satöbbi) használnak? Hova dobják az elemet, a műszaki cikkeket, amikor már nincsen rájuk szükségük? A fáradt olaj vajon hová kerül? Használnak autót? Milyen sűrűn vesznek új ruhát? Mennyire pazarolják a vizet, áramot?
A tudatos élet nem ott kezdődik, hogy divatból nem eszünk húst, hanem azzal, hogy minden apróságra odafigyelünk, hogy ne nyírjuk ki magunk körül a természetet.
52-es vagyok. Igen, odafigyelünk mindenre, bármilyen furcsán is hangzik. Pl. elemes dolgokat nem is használunk, ami mégis szükséges, abba újratölthető akkumulátort veszünk. Szelektíven gyűjtünk minden hulladékot, olajat nem használok szinte, pl. rántott dolgokhoz, hanem mindent tepsiben sütök, így az a minimális használt olaj, ami keletkezik simán tárolható a következő lomtalanításig, amikor begyűjtik. Ez miért olyan elképzelhetetlen? Sőt, képzeld azt a gyümölcsjughurtot sem veszem meg, amiben zselatin van. :) Oda lehet rá figyelni, megszokás kérdése, ahogy a cukorbeteg vagy laktózérzékeny is megnézi előbb, mit eszik meg.
Az indiánokhoz: igen, ők így éltek. De itt most elsősorban nem ez volt a kérdés, hanem az állatok vs. családtag! A modern idők kultusza az állatot gyermekekhez hasonlóan dédelgetni, 50 évvel ezelőtt falun a kutya teljesen más szerepet töltött be. Én nem azt mondom, senki ne egyen állatot, hanem azt, hogy álszent dolog az állatok jogaiért kiáltani, meg hogy idő előtt egy kutyát elaltatni bűn, majd két pofára zabálni a nyulat vagy borjút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!