Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kutya vagy élettárs?

Kutya vagy élettárs?

Figyelt kérdés

Panelházban lakunk a párommal (3 éve költöztünk össze).

Rajongok az állatokért, ezért is volt mindig kutyám. A párom nem rajong értük, de úgy ahogy elfogadta a kis keverékemet.

De már öreg, és sajnos, előfordul, hogy itt-ott elhagyja a kis piszkát a lakásban. (Van neki kutyapelenka letéve,de az orvos szerint már nem várható el tőle, hogy mindig időben odaérjen). Ez kiverte a biztosítékot a páromnál.

Egy nap nekem szegezte a kérdést: vagy ő vagy a kutya... Én az utóbbit választottam, mert képtelen lennék arra hogy elaltassák, mert nem beteg, csak öreg.

A családom azt mondja, hogy választhattam egy "kutyát" a párom helyett....?

Biztos van itt kutyás köztetek, ti mit tettetek volna?

2013. nov. 2. 17:37
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
64%

Kutya pasiból találhatsz 1 milliárdot is, de nem nagy számok, mind csak szexre kellesz nekik.

Ők megrekedtek az őskorban.

A kutyák legalább nem, és hűséges,okos tárasak is a pasikkal ellentétben.

2013. nov. 2. 19:34
 42/57 A kérdező kommentje:
39: Erre mondják, hogy van egy olyan pont, amikor rá kell jönnünk arra, hogy mennyire keveset tudnak az állatokról azok, akik azt mondják hogy az állatoknak nincsenek érzelmeik, és intelligenciájuk. Nem minden fajnak egyformán persze. Ha a delfineknek lenne lehetőségük élni a víz közege nélkül, bajban lennénk:)))
2013. nov. 2. 19:38
 43/57 anonim ***** válasza:
95%

"Az állatokban nincs szeretet! Ők nem intelligens, gondolkodó lények, mint az ember. A kutyákban 100 ezer év alatt, egy evolúciós fejlődés során kialakult viselkedésformát hívsz szeretetnek, ami inkább a hűséggel egyenlő. Ellátod őt -eteted, tisztán tartod, stb-, ezért cserébe hűséges társad, mert a felmenői tízezer generációra visszamenőleg mind ebben nőttek fel. "

Nyilván állat és állat között is van különbség, de nem egy fajnál BEBIZONYÍTOTT tény, hogy igenis képesek gondolkodni . Egyébként ha már ennyire kifordítod magukból a dolgokat, és mindenképp tudományoskodni szeretnél, akkor remélem azzal is tisztában vagy, hogy az emberi érzelmekre ugyanúgy igaz, amit a kutyákról leírtál. Nálunk is ugyanúgy evolúciós folyamat. Szereted a gyerekedet, mert ha magára hagynád, megölnéd, kipusztulna az emberi faj. A családra is ugyanúgy igaz amit leírtál: Együtt élnek, mert érdekükben áll összetartani, hogy ne haljanak éhen. Persze manapság ez már nem törvényszerű, sokkal függetlenebbek vagyunk, mint akár már a múlt században és meg is lehet nézni a következményeket: egyre kevesebb gyerek, egyre több tönkrement kapcsolat, egyre gyengébb családi kötődések.

Azt már nem is fejtem ki, hogy milyen kémiai folyamatok játszódnak le a szervezetben.

"Megennétek a kutyátokat ha csak az ő elfogyasztásával tudnátok életben maradni? "

Erre azért elég kicsi az esély. Az például egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy bármelyik pillanatban beüt egy háború. Valószínűleg alapjáraton rengeteg holttest lenne mindenfelé. A halottat pedig előbb megenném, mint a társamat.

"Gondolom tudjátok hogy miután éhenhaltatok, csak mert nem akartátok megenni, a kutya enné meg a holttesteteket, hogy életben maradjon."

Ha meghaltam, már nem mindegy nekem, hogy ki eszi a holttestemet? Ahhoz viszont nem kell meghalnom, hogy az általam barátnak gondolt személyek hátba szúrjanak, hogy a legjobb barátnőnek gondolt személy kikezdjen életem szerelmével, hogy elhagyjanak terhesen, vagy akkor amikor otthon vagyok 3 gyerekkel..és még sorolhatnám. Félreértés ne essék, nem vagyok rossz helyzetben, de pont ebben a rovatban tesznek föl napi 50 kérdést az általam említett témákkal kapcsolatban.

"Miért esszük meg a többi állatot? Mi alapján ítélkezünk a csirkék, kacsák, pulykák, disznók, marhák, halak élete felett? "

A ragadozó is megeszi az antilopot vagy a kecskét. Eddig ezzel semmi gond nincs. Az értelmetlen öldöklés elítélendő. Illetve az ember is fogadja el, hogy ha ő teszi be a lábát az állat területére, akkor lehet ő fog áldozat szerepben tetszelegni.

2013. nov. 2. 19:38
 44/57 anonim ***** válasza:
83%

Igen, kérdező, én is erre gondoltam :) Mi lett volna, ha már gyerek is van, és akkor döbbensz csak rá erre? Vajon a család pl hogy reagált volna akkor?

És, nekem pl sokat elmond valakiről, hogy hogyan bánik az elesett, nála gyengébb lényekkel...

Szerintem a lehető legjobban döntöttél! Tanulj ebből a kapcsolatból, és próbálj olyan férfival ismerkedni, aki ugyanúgy tud imádni egy betegeskedő, öregecske, de imádni való barna szempárral megáldott öregurat/öreglányt, mint Te :) Nekem leírhatatlan érzés, amikor együtt játszanak, vagy csak simogatja őket, közben meg "beszélgetnek", vagy nevetve mondja, hogy ma ő a soros, ő "fekteti" le a gyerekeket(éjszakára ketrecben vannak), vagy amikor a szabály ellenére felcsempészi az ágyba őket, és együtt ébresztenek :D

2013. nov. 2. 19:41
 45/57 anonim ***** válasza:
17%

39, meg úgy általában is mindenki:

Köszi, nem akarom megváltoztatni a véleményedet, csak elmondtam a sajátomat.

Te is beláthatod, hogyha téged nem lehet egyik pillanatról a másikra átállítani arról, hogy az állatoknak nincsenek emberi érzelmeik, ez fordítva sem fog működni.

Írtam hogy a családomnak van egy kutyája, ezen kívül nekem is volt szinte egész életemben folyamatosan. A gyerekkori kapcsolatom a kutyámmal nagyon emlékezetes számomra. Írtam, hogy szeretem a mostanit és a család részének tekintem.

De tudom hogy egy állat, akinek nem érzelmei, hanem ösztönei vannak. Szerintem a gondolatai akörül forognak, hogy köszi hogy adtál kaját, cserébe most idebújok.

Figyelek arra, hogy mit szeretne: Kaját, üríteni, stb. Még szukához is elszoktam vinni néha, amikor kanos, hagy élvezze. Pedig semmi okom nem lenne rá amúgy, ilyet szinte senki nem csinál. De együtt tudok érezni vele -még úgy is, hogy tudom ő nem érez: Tudom hogy nekem is milyen szar lenne punci nélkül. Nagyon is együtt érzek vele.

2013. nov. 2. 19:44
 46/57 anonim ***** válasza:
77%
hátha választanom kéne hogy megmentsem egy kutyám vagy egy ember életét igencsak megnézném ki az az ember...
2013. nov. 2. 20:23
 47/57 anonim ***** válasza:
81%
Egyértelmű, hogy a kutyát választanám. Egyáltalán hogy állíthat valaki ilyen választás elé? Ez nagyon nem fair...
2013. nov. 2. 20:56
 48/57 anonim ***** válasza:
76%

Hát ez egyértelmű, hogy igazad volt. De azért eltudom képzelni a drága párodnak milyen feje volt, amikor a kutya mellett álltál ki:DD

Nekem van párom is, macskám is, és egy laza 50 kilós kutyám is. Ha egyszer újra eljutnék oda, hogy párkeresés, olyannal szóba sem állnék, aki nem fogadja el őket.

Rosszul választottál.

2013. nov. 2. 21:22
 49/57 anonim ***** válasza:
90%

44/49

áruld már el miért nem való panelba kutya?

jah mert egy panel kutya többször van kint a szabadban (nem, a kert nem szabad) mint egy kerti kutya? vagy mert a panel ember valószínűleg többet foglalkozik a kutyájával, mint az aki kibsza a kertbe házőrzőnek?

ez egy nagyon begyepesedett buta felfogás... az én kutyám pl alig várja hogy hazamenjünk ismerősőméktől, ahol kint van a többi kutyával, mert oké, haver meg játék, de mégis csak a gazdival jobb bent lenni a kényelmes meleg lakásban mint az udvaron...

szóval: magyarázd el nekem miért nem való kutya a panelba? és a csak mert az nem válasz...

2013. nov. 2. 21:46
 50/57 anonim ***** válasza:

Múltkor még a feleséged volt a hölgy nem az élettársad. Csak nem váltatok el azóta....

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2013. nov. 2. 22:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!