Kutya vagy élettárs?
Panelházban lakunk a párommal (3 éve költöztünk össze).
Rajongok az állatokért, ezért is volt mindig kutyám. A párom nem rajong értük, de úgy ahogy elfogadta a kis keverékemet.
De már öreg, és sajnos, előfordul, hogy itt-ott elhagyja a kis piszkát a lakásban. (Van neki kutyapelenka letéve,de az orvos szerint már nem várható el tőle, hogy mindig időben odaérjen). Ez kiverte a biztosítékot a páromnál.
Egy nap nekem szegezte a kérdést: vagy ő vagy a kutya... Én az utóbbit választottam, mert képtelen lennék arra hogy elaltassák, mert nem beteg, csak öreg.
A családom azt mondja, hogy választhattam egy "kutyát" a párom helyett....?
Biztos van itt kutyás köztetek, ti mit tettetek volna?
Hat a kutyara lehetne adni pelenkat is.
Nagy szerelem nem lehetett a paroddal, ha a kutyat valasztottad....
én is a kutyát választottam volna... már csak azért is mert a kutya nem tenne fel ilyen kérdést...
a családodnak meg mond meg, hogy a kutya több ideje van veled mint a párod, és ő is családtag már.. vagy választottad volna a barátod, aki arra kényszerít hogy válasz?
Azon már én is elgondolkodtam, hogy vajon mennyire szerethet, ha ilyet kérdez...
A kutyapelust letépi, ill. addig nem nyugszik, amíg le nem szedi.. próbáltam.
Igen, családtag, és ő mindig ott volt nekem, és tényleg elfogad olyannak amilyen vagyok.
Köszi a hozzászólásokat, azért jó érzés, hogy ezzel a döntéssel nem lennék egyedül.
Szép estét Mindenkinek!!!
Nem élnék együtt egy érzéketlen farokkal, jól döntöttél.
A beteg anyukáját is elhajítaná, ha ne adj isten maga alá csinálna? Na ugye, hogy nem...
Jó tudni, hogy vannak még érző emberek, akik nem dobják csak úgy ki az utcára a kutyájukat, a TÁRSUKAT, aki valószínűleg mellettük öregedett meg.
Te vagy annak a kutyának a családja, ő biztos nem kérné, hogy a pasidat tedd ki az utcára, mert mondjuk büdös a bagótól :D
Nekünk is öregszik a kutyusunk, akit mindketten imádunk (szerencsére). Ha ne adj isten ilyen állapotba kerülne, akkor együtt villámgyorsan takarítanánk utána, de nem bántanánk ezért.
Ráadásul a "kedves" párod elfogadta a kutyust, milyen jogon mondja neked, hogy válassz?! Ez szívtelen, nagyon is.
Én is azt választanám aki már 9 éve velem van. Tiszta szívvel és lélekkel szeret úgy ahogy vagyok. Ha ez a másiknak nem tetszik? Egyértelmű, hogy nem ő szeret tiszta szívvel és lélekkel, hiszen akkor a másikat is elfogadná az összes hibájával együtt.
Lehet ragozni. Lehet mondani, hogy a kutya nem olyan mint egy ember, nem kell úgy szeretni. Azt is hallottam már, hogy a kutya csak egy dolog-tárgy a magyar jog szerint, úgy is kell viselkedni vele, de köszönöm, ezekből a hozzáállásokból nem kérek. Családtag. Kutya marad. A pasi pedig nem szeretett téged. Ha valaki szeret, a hozzád tartozó dolgokat is elfogadja. A kutyád pedig ha normális gazdi vagy maradéktalanul hozzád tartozik...
A kutyust örökbefogadtam annak idején, megmentettem. Milyen ember lennék, ha most megszabadulnék tőle? Nem ment. És amíg ő él, nem is költözök össze senkivel, csak tényleg olyan emberrel, aki szintén szereti az állatokat, nem csak ímmel-ámmal elfogadja.
Amikor rámnéz a meleg barna szemeivel...abban minden benne van. Nagyon köszönöm nektek a támogatást!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!