Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kutya vagy élettárs?

Kutya vagy élettárs?

Figyelt kérdés

Panelházban lakunk a párommal (3 éve költöztünk össze).

Rajongok az állatokért, ezért is volt mindig kutyám. A párom nem rajong értük, de úgy ahogy elfogadta a kis keverékemet.

De már öreg, és sajnos, előfordul, hogy itt-ott elhagyja a kis piszkát a lakásban. (Van neki kutyapelenka letéve,de az orvos szerint már nem várható el tőle, hogy mindig időben odaérjen). Ez kiverte a biztosítékot a páromnál.

Egy nap nekem szegezte a kérdést: vagy ő vagy a kutya... Én az utóbbit választottam, mert képtelen lennék arra hogy elaltassák, mert nem beteg, csak öreg.

A családom azt mondja, hogy választhattam egy "kutyát" a párom helyett....?

Biztos van itt kutyás köztetek, ti mit tettetek volna?

2013. nov. 2. 17:37
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
87%

"Ja, mert a kutya nem tud beszélni. "

Nem, valóban nem tud beszélni. De mégis az életét adja a gazdájáért, ha arról van szó. Amíg az ember kizárólag egóból cselekszik, addig az állatok képesek a puszta ragaszkodás és szeretett miatt feláldozni magukat a "teremtés koronájáért", aki pedig pusztán egy eltaposni való csótánynak tekinti.

"Nem, mert az egy ember, a kutya pedig egy állat. Nagyon helyesen eljutott oda a világ, hogy az embereknek egyenlő jogaik vannak, de nem kellene túlzásba esni és az állatokat is emberi jogokkal felruházni. "

Áruld már el nekem, hogy egyrészt az ember milyen jogon ítélkezik más életek felett, mi teszi jobbá más élőlényeknél? Másrészt az embernél nagyobb fertő nincsen. Elpusztít maga körül mindent, és ezek után képes többnek tartani magát bármely más élőlénynél? Te tényleg elhiszed azt, amit leírsz?

Én vállalom, hogy ha kitörne a háború, ha éheznék vagy akármi történne velem, akkor bizony nem a kutyámat enném meg először.

2013. nov. 2. 18:49
 32/57 anonim ***** válasza:
56%

""- Ha valakinek gyereke van, és ő piszkít be, akkor ugyanezt csinálná? Ott hagyná a picit is a sz@rban-húgyban, mert neki nem tetszik? "

Nem, mert ez egy állat, az meg a saját gyereke, utóda, aki még mellékesen ember is."

de a szar az szar mindegy mi rakta oda!

de ahogy irták már hogy jobb a srácnak nálküled: mintahogy neked nélküle. egyszerűen nem illetettek össze, és ez a kutya miatt derült ki... először csak az jött volna, hogy válasz a kutya vagy én, aztán jön a többi: hobbi vagy én, barátok vagy én, család vagy én... és már csak azt veszed észre hogy te mindent feladsz ő érte... akkor már inkább ő mint az elveim... bár én ezt már a kapcsolat elején elmondom a jelöltnek..

2013. nov. 2. 18:54
 33/57 anonim ***** válasza:
91%

"Ömm, remélem ezt csak én értettem félre. Ahogy másodjára értettem, aszerint igazad van: Jobban szeretem a kutyámat, mint a postást, a szomszédot, meg a sarki bolti eladót. De elsőre meg úgy értettem, hogy van olyan ember, aki jobban szereti az állatát, mint bármilyen embert. Ez már inkább beteg. "

Miért is lenne beteg? Mert nem vagyok kíváncsi az átlag ember által kiokádott ocsmányságokra? Szerintem inkább az beteg, hogy az ember alanyi jogának tekinti, hogy ítéletet mondjon más élete felett.

"Nem, mert ez egy állat, az meg a saját gyereke, utóda, aki még mellékesen ember is. "

Aki még mellékesen ember is. Ezen most hangosan felröhögtem. Egyébként egy állat ugyanúgy ki van szolgáltatva az ember kényére-kedvére mint a gyerekek.

2013. nov. 2. 18:56
 34/57 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként nyugodtan le lehet pontozni, a tényen akkor sem változtat, hogy az átlag elképesztően felszínes.
2013. nov. 2. 19:03
 35/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, de azt nagyon nem szeretném, ha személyeskedéssé fajulnának a dolgok, még névtelenül sem.

Én tiszteletben tartom mindenki értékrendjét, felfogását függetlenül attól, hogy én hogyan látom a dolgokat. Egyet érteni nem muszáj.

Az viszont nagy öröm volt számomra, hogy sokan szeretitek az állatokat, legyen az nyuszi, kutya, cica....

2013. nov. 2. 19:05
 36/57 anonim ***** válasza:
8%

"Én vállalom, hogy ha kitörne a háború, ha éheznék vagy akármi történne velem, akkor bizony nem a kutyámat enném meg először."

Csak remélni merem, hogy azért nem is a postást, vagy egy ismeretlen embert...

2013. nov. 2. 19:08
 37/57 anonim ***** válasza:
22%

31:

Látom, hogy legalább egy nem racionális lénnyel is beszélgetek. De nem csak fröcsögök, ki is fejtem miért gondolom hogy a kutyákról érzelmi és nem logikai alapon beszélsz.

Az állatokban nincs szeretet! Ők nem intelligens, gondolkodó lények, mint az ember. A kutyákban 100 ezer év alatt, egy evolúciós fejlődés során kialakult viselkedésformát hívsz szeretetnek, ami inkább a hűséggel egyenlő. Ellátod őt -eteted, tisztán tartod, stb-, ezért cserébe hűséges társad, mert a felmenői tízezer generációra visszamenőleg mind ebben nőttek fel.

"Én vállalom, hogy ha kitörne a háború, ha éheznék vagy akármi történne velem, akkor bizony nem a kutyámat enném meg először."

Először én sem enném meg a kutyámat, csak miután már minden más étel elfogyott.

De ezt mindenkitől kérdezem: Megennétek a kutyátokat ha csak az ő elfogyasztásával tudnátok életben maradni?

Gondolom tudjátok hogy miután éhenhaltatok, csak mert nem akartátok megenni, a kutya enné meg a holttesteteket, hogy életben maradjon. Nem érdekelné hogy "szerettétek egymást", meg legjobb barátok voltatok. Mert benne erősebbek az ösztönök -ez alapján-, mint bennetek.

"aki pedig pusztán egy eltaposni való csótánynak tekinti"

Már meg így nézzük a kutyákat? Ki? Te? Én? A kérdező? Aki így néz rájuk, az nem is tart állatot.

"Áruld már el nekem, hogy egyrészt az ember milyen jogon ítélkezik más életek felett, mi teszi jobbá más élőlényeknél?"

Miért esszük meg a többi állatot? Mi alapján ítélkezünk a csirkék, kacsák, pulykák, disznók, marhák, halak élete felett?

"Másrészt az embernél nagyobb fertő nincsen. Elpusztít maga körül mindent, és ezek után képes többnek tartani magát bármely más élőlénynél? Te tényleg elhiszed azt, amit leírsz? "

Ahhoz képest jól felépült a civilizáció. Nem tökéletes közel sem, de szerintem szívesebben élsz itt, minthogy egy barlangban élj. Ha 100 évet küldenénk vissza a legtöbb embert az időben, abba is belepusztulna (nincs tv, internet, napi fürdés, bármilyen létező étel, stb.), nemhogy a civilizáció előtti időkbe, egy barlangba túlélni, hogy jó esetben szaporodhass és megéld a 40 éves kort.

32:

"de a szar az szar mindegy mi rakta oda! "

Tehát ha én tojok oda az előszobád közepére, ugyanolyan elnéző leszel velem, mintha a kutyád vagy a gyereked tette volna?

33:

"Miért is lenne beteg? Mert nem vagyok kíváncsi az átlag ember által kiokádott ocsmányságokra? Szerintem inkább az beteg, hogy az ember alanyi jogának tekinti, hogy ítéletet mondjon más élete felett."

Mert az embert, akit a legjobban szeretek, hozzá szexuálisan is vonzódom. Fontos része a kapcsolatunknak és az életünknek is a szexualitás. Ezt egy állattal kevésbé tartom elképzelhetőnek finoman szólva.

Mindenkinek:

Amikre nem reagáltam válaszrészek tőletek, azokkal egyetértek.

2013. nov. 2. 19:09
 38/57 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy olyan kapcsolat, ahol pl ekkora ellentét van, hogy az egyik szereti és akar kutyát, macskát, akármilyen állatot, a másik meg kizárt dolognak tartja nem tud működni hosszútávon, mert az egyik fél érzései igenis el lesznek nyomva...Utólag visszagondolva mi sem alkottunk túl jó párost az exemmel, és nem csak a nyuszi létében/nem létében volt konfliktusunk...Elvégre egy kisállat nem olyan kaliberű kérdés(akkor meg főleg nem, ha előbb volt az állatka, szóval kész csomagként, egyben érkezett velünk), mint pl, hogy melyik TV-t vesszük meg, vagy milyen lesz az ágyneműnk...

Érdekes, hogy a férjemmel sokkal kevesebb a feszkó, hiszen a nagy dolgokban teljesen egyetértünk, megegyezik a véleményünk, míg az exszel már abból háború volt, hogy mit nézünk este, vagy milyen üdítőt vegyünk...

Szóval egy szónak is száz a vége: ebből hosszútávon semmi jó nem sült volna ki, előbb-utóbb biztosan kibukott volna a dolog. Nem mondom, hogy a tükörképünkkel kell randizni, de azért a főbb kérdésekben nem árt egyezni(állat, gyerektéma, házasságtéma, ki mit akar elérni az életben, stb)

A nyuszis, lepontozott válaszoló :D

2013. nov. 2. 19:25
 39/57 anonim ***** válasza:
91%

37# "Az állatokban nincs szeretet!"

Na ez kiveri a biztosítékot! Google a barátod, használd arra, hogy megtaláld a kutatásokat amik arról szólnak, hogy próbáljuk meg az ÁLLATOK ÉRZELMEIT emberi nyelvre lefordítani!

Volt valaha kutyád, macskád, bármid, amiről gondoskodni kellett, és figyeltél rá annyira, hogy szavak nélkül lefordítsd mire gondol, vagy mit szeretne tőled, vagy mint mond neked? Mert szerintem nem. A többiekben fölöslegesnek látom bármit írni neked. Nem vagy érdemes rá!

2013. nov. 2. 19:30
 40/57 A kérdező kommentje:
Igen, nyuszis válaszoló, én is úgy gondolom,hogy itt nem is igazán a kutyusomon volt a hangsúly... Ez a kapcsolat előbb vagy utóbb zátonyra futott volna. Ha nincs a kutyus, talán sokkal később derült volna ki, hogy nem illünk össze. Erre mondják, hogy minden rosszban van valami jó?:)
2013. nov. 2. 19:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!