Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kutya vagy élettárs?

Kutya vagy élettárs?

Figyelt kérdés

Panelházban lakunk a párommal (3 éve költöztünk össze).

Rajongok az állatokért, ezért is volt mindig kutyám. A párom nem rajong értük, de úgy ahogy elfogadta a kis keverékemet.

De már öreg, és sajnos, előfordul, hogy itt-ott elhagyja a kis piszkát a lakásban. (Van neki kutyapelenka letéve,de az orvos szerint már nem várható el tőle, hogy mindig időben odaérjen). Ez kiverte a biztosítékot a páromnál.

Egy nap nekem szegezte a kérdést: vagy ő vagy a kutya... Én az utóbbit választottam, mert képtelen lennék arra hogy elaltassák, mert nem beteg, csak öreg.

A családom azt mondja, hogy választhattam egy "kutyát" a párom helyett....?

Biztos van itt kutyás köztetek, ti mit tettetek volna?

2013. nov. 2. 17:37
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
27%
20: +1
2013. nov. 2. 18:32
 22/57 A kérdező kommentje:

Nem várok megerősítést, mert már döntöttem. Ergo akármit is írnak itt nekem ez már nem befolyásol semmit. Nem a gyerekemről volt szó, nem az anyukámról, hanem egy élettársról, aki olyan döntés elé állított, ami nem fair.

Ha lesz gyermekem az életem is adnám érte feltehetően.

Mindig vannak kirívó dolgok az életben, vannak sarkítások. Ezeket sohasem szabad szó szerint venni...lsd. Hitler és kutyája... nem mennék ilyen messzire, nem is ez volt a cél. A lelkiismeretem tiszta, nem vívódok, mert akkor képtelen lettem volna dönteni, és a válaszoktól tettem volna függővé. Inkább csak arra voltam kíváncsi, hogy más hogyan döntött volna. A kettő nem ugyanaz.

De köszönöm válaszod, biztosan sokan értenek veled egyet, bocsáss meg én nem tudok.

2013. nov. 2. 18:36
 23/57 anonim ***** válasza:
92%
Jól döntöttél! Az ember ne játsszon Istent, hogy csak úgy elaltatja az egészséges háziállatát, mert erre valaki megkérte!
2013. nov. 2. 18:37
 24/57 anonim ***** válasza:
84%

A kutyát választanám gondolkodás nélkül:

- Egy kutya soha nem állítana választás elé-

- Lehet, hogy egyeseknek képtelenség felfogni, mert élik az átlagos kis felszínes életüket, de egy állatot legalább annyira lehet szeretni mint egy embert, ha nem jobban.

- Olyan emberrel alapjáraton nem kezdenék, akinek problémája lenne az állatommal.

- Ha eljutnánk az összeköltözésig, akkor elvárható tőle, hogy feltakarítsa a kutyapiszkot, ha éppen az ő jelenlétében történik baleset.

- Ha valakinek gyereke van, és ő piszkít be, akkor ugyanezt csinálná? Ott hagyná a picit is a sz@rban-húgyban, mert neki nem tetszik?

Isten ments! Soha nem kéne olyan partner, aki ennyire szívtelen!

2013. nov. 2. 18:40
 25/57 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem itt a kérdés igazából nem az volt, hogy a kutyát, vagy az embert válassza. A párja nem értette meg, hogy neki fontos a kutya. Ha igazán szeretné, akkor egy kis kutya piszkot el tudna viselni, azért, mert szereti a párját. Itt már mindegy volt a kutya, előbb utóbb úgy is vége lett volna ennek a kapcsolatnak.
2013. nov. 2. 18:41
 26/57 anonim ***** válasza:
91%

Ez "pár"? Na ne vicceljünk már!

Kutya marad!

27/57 anonim ***** válasza:
38%

Alapból a férfiak és a nők teljesen máshogy állnak a témához.

A nők sokkal érzelmesebbek, a férfiak inkább racionálisabbak.

Én ha szenvedne az idős kutyám, akkor inkább elaltatnám. Fájna, de neki is jobb lenne. A feleségem meg ha egyedül dönthetne, gondolom még életben tartatná, amíg lehet, sőt még lehet többet költene a kezelésére mint amennyit egy emberére szoktak. Az embereknél is létezhet eutanázia, az állatoknál akkor miért ne?

Kérdező:

" Igen, nem tud emberi szavakkal szólni ez tény, de nem is ver át, nem csap be, és elvisel akkor is, amikor még néha magamat is nehéz. Szerinted akad olyan emberi lény, aki a teljes lényedet az összes rossz tulajdonságoddal együtt elfogad egy életen át? Ha találtál ilyet szerencsés vagy."

Miért kellene ilyen ember? Ezt úgy mondtad mintha valamilyen mesevilágban élnél. A kutya persze hogy nem teszi ezeket, mert fel sem fogja ép ésszel. Mint ahogy egy szobanövény sem verét, nem csap be és elvisel téged. A kutya csak annyit észlel, hogy kap enni, inni, üríthet és ezen túl még a 100 000 év alatt amit az emberrel töltött, nagyon idomult hozzá. Ezt amit te gondolom az irántad érzett szeretetének hívsz én inkább egyfajta hűségnek, ami kialakult, miután a kutyák töltötték a legtöbb időt az emberrel (mondom, 100 ezer év) és ez alatt egyfajta társakká váltak (ahogy a madarak is leeszik az orrszarvú hátáról a legyeket Afrikában). Ez a fajta hűség tényleg egy fontos dolog, amit én is nagyra értékelek a kutyámban és viszonzom.

"Szeretnék társat én is, de CSAKIS olyat, aki van olyan állatbolond mint én."

Tehát olyan embert szeretnél magad mellé, aki előbbre helyezi a kutyáját, mint téged? Biztos vagy te ebben?

28/57 anonim ***** válasza:
24%

24:

"- Egy kutya soha nem állítana választás elé- "

Ja, mert csak egy állat és fel sem fogja ezeket a dolgokat. Az ösztönei vezérlik teljes mértékben.

"- Lehet, hogy egyeseknek képtelenség felfogni, mert élik az átlagos kis felszínes életüket, de egy állatot legalább annyira lehet szeretni mint egy embert, ha nem jobban. "

Ömm, remélem ezt csak én értettem félre. Ahogy másodjára értettem, aszerint igazad van: Jobban szeretem a kutyámat, mint a postást, a szomszédot, meg a sarki bolti eladót. De elsőre meg úgy értettem, hogy van olyan ember, aki jobban szereti az állatát, mint bármilyen embert. Ez már inkább beteg.

"- Ha valakinek gyereke van, és ő piszkít be, akkor ugyanezt csinálná? Ott hagyná a picit is a sz@rban-húgyban, mert neki nem tetszik? "

Nem, mert ez egy állat, az meg a saját gyereke, utóda, aki még mellékesen ember is.

A többit elmondtam a 20-as és 27-es válaszaimban.

2013. nov. 2. 18:46
 29/57 A kérdező kommentje:

Nem szeretném, ha ez elfajulna. Ismétlem, nem ez volt a cél. A kérdés nem arról szól, hogy kit helyeznék a kutya el és mögé...és hogy engem ki tenne lé és mögé.

Arról szólt, hogy döntött volna-e még más is hasonlóképpen.

2013. nov. 2. 18:47
 30/57 anonim ***** válasza:
92%
Jól döntöttél. Az, hogy a párod fontosabb-e és ez a döntés két teljesen külön dolog. A párom nekem is fontosabb, mint a kutya. Például, ha választanom kéne, hogy melyikük életét mentem meg valami vészhelyzetben, akkor természetesen a párom lenne az, de ez más szitu. Ha elém állna a párom, hogy akkor vagy ő vagy a kutya, akkor úgy repülne a párom, hogy a lába sem érné a földet. Egyszerűen nincs joga ilyet kérni, a kutya hozzád tartozott, ő pedig azzal együtt fogadott el.
2013. nov. 2. 18:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!