Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kutya vagy élettárs?

Kutya vagy élettárs?

Figyelt kérdés

Panelházban lakunk a párommal (3 éve költöztünk össze).

Rajongok az állatokért, ezért is volt mindig kutyám. A párom nem rajong értük, de úgy ahogy elfogadta a kis keverékemet.

De már öreg, és sajnos, előfordul, hogy itt-ott elhagyja a kis piszkát a lakásban. (Van neki kutyapelenka letéve,de az orvos szerint már nem várható el tőle, hogy mindig időben odaérjen). Ez kiverte a biztosítékot a páromnál.

Egy nap nekem szegezte a kérdést: vagy ő vagy a kutya... Én az utóbbit választottam, mert képtelen lennék arra hogy elaltassák, mert nem beteg, csak öreg.

A családom azt mondja, hogy választhattam egy "kutyát" a párom helyett....?

Biztos van itt kutyás köztetek, ti mit tettetek volna?

2013. nov. 2. 17:37
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
52%
esetleg probáld azt meg hogy sűrűbben viszed le a kutyust. ha nem megy a hasa nekem kicsit fura dolog az a nem ér oda időben a pelusra dolog... lehet csak nincs rendesen rászoktatva
2013. nov. 2. 18:13
 12/57 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező!

Mindenkinek így kellene az állatokhoz állni, mint ahogyan te is teszed.

Örülök, hogy vannak itt sokan, akiknek a kutya (vagy bármilyen más állat) családtag.

2013. nov. 2. 18:14
 13/57 A kérdező kommentje:

Pedig sajnos, nem ér oda... kutyáknál is van ez a vizelettartási probléma, mint embernél... sajnos. Legalábbis ezt mondta az orvos.

3x tudom őt levinni, ill. napközben van a házban egy hölgy, aki leviszi, mert dolgoznom is kell.

2013. nov. 2. 18:17
 14/57 anonim ***** válasza:
79%
Nekem nyuszim van, de az ex szerint idióta dolog törpenyuszival élni, vagy ő vagy a nyúl...Mondanom se kell, a nyuszi maradt, ő meg kapott egy ex előtagot :) Aki ilyet kíván tőled, az nem ember...Főleg, hogy szerencsétlen kutya nem direkt csinálja, hanem beteg :( Majd a párod az édesanyját is kiteszi, vagy nem cserél a gyereken pelenkát, mert miért nem a wcben intézi el??? Abszurd ez az egész :( Szerintem is a megoldás egy állatbarát pár, aki nem ennyire érzéketlen tuskó. Nincs is annál jobb látvány, amikor a férjem játszik a nyuszival, és látom, hogy mekkora a "szerelem" köztük is :)
2013. nov. 2. 18:19
 15/57 anonim ***** válasza:
89%
Idős kutyusnál, bármennyiszer viszed le, bárhogy tanítod, már előfordulnak balesetek sajnos...
2013. nov. 2. 18:20
 16/57 anonim ***** válasza:
31%

És te a kutyát választottad? Pffff... Vicc,

Panelben nem tartunk kutyát, nyilván ha egy kertes házban lett volna,akkor nem állít választás elé. Jobban járt, hogy nélküled folytatja. Ez nem érzéketlenség, lehet itt okoskodni, hogy a kutya az ember legjobb barátja, meg jaj de cuki, de egy kva szót nem tudsz vele beszélni, nem társ, a szó legszorosabb értelmében. De ha neked egy kutya fontosabb, hát nosza,

2013. nov. 2. 18:22
 17/57 anonim ***** válasza:
75%
jah hogy bepisil.. én azt hittem a kakival vannak gondok, bocsánat.. akkor meg pláne nem értem "párodat' hiszen azt csak feltörlöd azt kész...
2013. nov. 2. 18:23
 18/57 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk egyformák. És ez így van jól. Igen, nem tud emberi szavakkal szólni ez tény, de nem is ver át, nem csap be, és elvisel akkor is, amikor még néha magamat is nehéz. Szerinted akad olyan emberi lény, aki a teljes lényedet az összes rossz tulajdonságoddal együtt elfogad egy életen át? Ha találtál ilyet szerencsés vagy.

Szeretnék társat én is, de CSAKIS olyat, aki van olyan állatbolond mint én.

2013. nov. 2. 18:26
 19/57 anonim ***** válasza:
89%
sosem kezdenék olyannal, aki nem imádja a kutyámat. egy idős kutyát hogy lett volna szíve elaltatni(ha nem beteg) vagy kidobni? én fognám és mehetne a pasi amerre lát.
2013. nov. 2. 18:28
 20/57 anonim ***** válasza:
27%

Nekem is családtag a kutyám, de a valódi családtag még inkább csalátag. Tudod, aki nem állat, hanem ember.

Bevallom ha mondjuk egy szülőmről, a páromról vagy a gyerekemről lenne szó, hiába vagyok állatbarát és szeretem a kutyámat, az embert választanám.

Az állatoknak körülöttünk most csak azért van ilyen jó dolguk, mert nekünk is az van. Az utóbbi 100 ezer évből 99 ezer évben a kutya az ember vadásztársa és házőrzője volt, végső esetben pedig hústartaléka.

" én is a kutyát választottam volna... már csak azért is mert a kutya nem tenne fel ilyen kérdést... "

Ja, mert a kutya nem tud beszélni.

"És aki az állatot szereti az rossz ember nem lehet, aki meg nem szereti"

Aki nem szereti az állatokat, az rossz ember akkor?

Adolf Hitler imádta a kutyáját. Annyira, mint te a magadét, én a sajátomat vagy a kérdező az övét. Gyakran felbukkanó vicces internetes mém is, hogy aki szereti az állatokat az rossz ember nem lehet. Aztán bevágják a képet, amin Adolf a kutyáját szeretgeti. Akkor "talán" mégsem teljesen függ össze a két dolog.

"A beteg anyukáját is elhajítaná, ha ne adj isten maga alá csinálna?"

Nem, mert az egy ember, a kutya pedig egy állat. Nagyon helyesen eljutott oda a világ, hogy az embereknek egyenlő jogaik vannak, de nem kellene túlzásba esni és az állatokat is emberi jogokkal felruházni.

A kutya nálunk is családtag, része az életünknek de nem helyezném egyik ember családtagom elé sem.

Kérdező, te pedig csak keresed a megerősítést, hogy jól döntöttél-e. Most is őrlődsz hogy valóban jó döntést hoztál-e, azért tetted fel ide egyáltalán a kérdést, hogy megnyugtató válaszokat kapj arról, hogy természetesen te nem vagy hibás. A párod is biztos megkérdezi magát, hogy mennyire szerethetted, ha az állatot választottad helyette. Ez is kétjátékos dolog.

2013. nov. 2. 18:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!