Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Meg fogok bolondulni.

Mit tegyek? Meg fogok bolondulni.

Figyelt kérdés
Az anyosomekkal van a baj. 3 eve külföldön vagyunk a parommal, es a gyerekkel, mert a ferjem jo munkat kapott ott. Nem birjak elviselni a tavolsagot, ezt persze megertem, hiszen imadjak az unokajukat, de miert nem ertik meg, hogy mi csak igy boldogulunk?Eddig ket havonta hazajartunk, de mostmar nem tehetjük ezt meg, hiszen több mint 1500 km - re vagyunk, es rengeteg penzünk megy el az utazasra, es egyebkent is faraszto az ut, kocsival szoktuk megtenni.Masreszt nem akarjuk a gyerektöl elvenni a lehetöseget, hogy ket nyelvet beszeljen anyanyelvi szinten, mostmar itt jar kint oviba. Ez öket nem erdekli. Allandoan panaszkodna, mindenbe beleszolnak, az en anyukamat is többször felhivta anyosom zokogva, hogy hogy engedheti, hogy ilyen tavol legyen az unokaja. Ha hivjuk öket, nem akarnak jönni, monvan, hogy veszelyes az ut. N ekünk nem az pici gyerekkel? Anyosom fondorlatossagarol nem is beszelve.Eddig azzal zaklattak, hogy szüljek mar, legyek terhes, es akkor a terhesseg alatt ugyis otthon leszek, hogy ne legyek egyedül. Mostmar selytem, hogy a következö gond, ami idok lesz, az az üzletük lesz, monvan, hogy mar öregek, nem birjak vezetni, szükseg van a fiukra. Ja es hirtelen mindenki a halalan van, ha nem megyünk haza ket honapig. Elegem van. Mit tegyek? Kerlek titeket adjatok tanacsot. Mar ha vegig birjatok olvasni:-)
2009. nov. 14. 20:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne tegyél semmit. Úgyse lenne értelme. Hallgasd végig a telefont (ki lehet hangosítani és akkor nyugodtan takaríthatsz közben) végigmondja, elköszönsz és kész. Ne magyarázkodj, ne kérj bocsánatot és főleg ne érezd úgy, hogy rosszat csinálsz. Ha sírás van, hogy nem látják az unokát, akkor max. kérdezz rá, hogy akkor mikor jönnek megnézni.

Mást úgyse tehetsz.

2009. nov. 14. 20:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne menjetek haza,csak nagyünnepek idején,és nyáron,ha van szabadságotok.Ha nagyon kíváncsiak rátok,akkor ők is elmehetnek.Sem a vonat,sem busz vagy repülő nem elérhetetlen ma már.
2009. nov. 14. 20:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Jezusom! 2 havonta hazamentetek??? Mennyi penz, ido, energia ez! Ezt felejtsetek el surgosen!

En Angliabol egyszer egy evben nyogve-nyelosen (anyukam nem el, igy igazabol ninc miert hazamennem)szoktam hazamenni.

Ne foglalkozzatok vele, ha hiv benneteket, hangositsatok ki a telcsit, es had beszeljen csak, ne is foglalkozzatok vele. Igennel es nemmel valaszoljatok neki, ne magyarazkodjatok, nagyon erthetetlen szegenyke, nincs mit magyarazni neki. Ugysem erti meg, hogy mi a dorges nalatok!

A kicsit a nyari szunetre vigyetek nekik haza, had oruljenek, a kicsinek is jo lesz a mamanal, es neked is, hogy lesz felugyelet a nyaron. Amugy pedig ne foglalkozzatok vele! Ne beszeljetek neki sokat, mert minel tobbet beszeltek, annal inkabb o is mondja, mondja, mondja a magaet. Szornyu lehet!!

2009. nov. 14. 20:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Férjed hogy viszonyul mindehhez? Nála van a helyzet kulcsa. Ha ő nem akarja őket leépíteni, te eleszel a gonosz mumus, aki t le kell választaniuk szegény fiacskájukról. Ha rendesen elszakadt tőlük, ahogy kell, és tudja, hogy ti vagytok az elsők, ő építse le finoman a tolakodást.
2009. nov. 14. 21:09
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi tanacsokat, mar mi is ugy latjuk, hogy ez a megfelelö viselkedes velük szemben. A ferjem 92 ota csak megszakitasokkal elt Mo. - on, pontosan miattuk, mert soha nem hagytak beken. Jo pelda, hogy tizenevesen öltönybe akartak gimibe jaratni. Megbolondultam volna a helyeben mar regen. Ö az föleg, aki leepiti öket, ezert anyosom mindig engem füz. Egyebkent amig meg nem tudtak, hogy gyereket varok az elejen, hallami sem akartak rolam, ellenem füztek a parom, olyan dumaval, hogy pl.: Amit szakitassz, azt szagolod, meg ilyenek. Tultettem magam rajta, de mostmar szeretnek bekeben elni, nem mehet igy örökke.
2009. nov. 14. 21:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hm. nálun hasonló a helyzet, csak a pici unoka az 23/F, az én volnék... Édesanyám egy Krétai nyaraláson eset szerelembe édesapámmal aki szintén nyaralni volt ott, de kicsit közelebről, Athénból! 2-3 év után végül eldöntötték hogy összeházasodnak és édesanyámmal Athénba is laktak ahol én is "felnöttem" 13 éves koromig! No viszont anyira nem nyaggatták őket hogy menjenek haza(mármint édesanyámnak haza), viszont azt érezni lehetett hogy zavarta őket, főleg nagymamát aki viszont most egyedül van! Most már ugye 10 éve itt élünk egy ikerház szerüségben(egy nagyobb ház volt amit átalakítottunk) az anyukám bátyájával és a nagymamámmal aki mindig neki ad igazat, amikor egyszer leültem vele ezt megbeszélni akkor azt mondta nekem hogy hogy azért mert a nagybátyám mindig itt volt neki és anyukám pedig itt hagyta őket mert ők nagyon nem akarták hogy hozzá menjen édesapámhoz, de közben fel sem fogta hogy menyire bántó ez nekem, hiszen ha édesapámhoz nem ment volna hozzá akkor aztán magyarázhatná ezt nekem!

Én aztmondom próbáljatok nem törődni azzal amit akarnak, igyekezzetek megértetni velük hogy nektek és a kis unokájuknak az a legjobb! Persze tudom hogy ez nehéz, de valahogy azt kell felfogniuk szépen lassan hogy a szeretet unokájuknak akinek ugye ők is a legjobbat akarják hogy az a jó!

2009. nov. 14. 21:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Elsőnek és 21,09-nek tökéletesen igaza van.

Egyébként meg minek idegesíted magad miattuk feleslegesen?

Örülj annak az 1500km távolságnak,tönkre tennék az életeteket ha közelebb lennétek hozzájuk.Ha kifejezetten téged fűz anyós mert tudja,hogy a fiával nem megy semmire,akkor ne kertelj,mondd el neki egyszer amit gondolsz,hogy eszetekben nincs hazamenni,látogatóba is csak ritkán tudtok.Az anyukádat meg nem hívogassa,ennyi.

2009. nov. 14. 21:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nagyon hasznos tanacsokat adtatatok. Meg is fogadom. :-)
2009. nov. 14. 21:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Éld a saját életed ahogy neked jó!

Ne akarj megfeleni ne engedj az anyos által keltett bűntudatnak .Az ilynek erre apellálnak mert unatkoznak otthon nincs akit szeressenek meg szekáljanak.

Én 20 évig probáltam anyámmal jo kapcsolatot kialakitani mindent megprobáltam a végén letettem rola elengettem és azota sokkal jobb.

Ha talizunk köszönök és kész.

Légy boldog a családoddal ,felnőtt vagy éld az életed ahogy neked jó

2009. nov. 14. 22:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem se menjetek haza 2 havonta.Elég félévente is és meg kell, hogy értsék , hogy nektek ez egy nagy lehetőség.
2009. nov. 14. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!