Valóban gyerek vagyok? Mikor növök fel?
24 éves lány vagyok, szüleim elváltak. Én anyunál nőttem fel, és a mai napig ő tart el, mert még most csinálom a diplomáimat (egyszerre többet), ami mellett teljes munkaidős állást nem tudok vállalni, de sima érettségivel nem is kapok sehol (már próbáltam, ez nem Pest). Emiatt nagyon hálás vagyok az édesanyámnak, hogy ezt lehetővé teszi nekem, mivel kb 30 éves leszek, mire mindennel végzek, de ő ezt vállalta, azt mondta, addig eltart, csak nyugodtan legyek, aztán keresek egy állást, és arra is hagy majd időt (tehát nem egyből a diplomaosztón vonja vissza a támogatását). Nagyon-nagyon hálás vagyok ezért.
Viszont ma hívott az édesapám, akivel egy családi ügyet próbáltam megbeszélni. Szó szerint azt mondta, hogy hagyjam ezt a felnőttekre, az én dolgom csak a tanulás. Ez megütötte a fülemet, hogy milyen felnőttek meg tanulás, ilyen szöveget anyu is csak utoljára 12 éves koromban mondott nekem. Kérdeztem tőle, hogy tudja-e, hogy 24 vagyok, nem 14, mert ő ilyen idős korában házasodott meg anyuval. Azt mondta erre, hogy hoppá lányom, de én ekkor már magamat tartottam el, te meg nem, ezért gyerek vagy. Mondom, akkor érdekes lesz még 30 évesen is gyereknek lenni. Szóval a pénz határozza meg nála azt is, hogy mikortól mondhatják el nekem a család dolgait? Olyan hangon beszélt velem ezután is, mint egy sz.ros gyerekkel se szoktak már manapság, teljesen lekezelően. Azt is mondta még, hogy pont ezzel a tiltakozásommal, hogy nem vagyok gyerek, váltam teljesen gyerekké, épp csak azt nem mondta, hogy menjek vissza szépen babázni, de ez volt a hangjában. Akármit mondtam, nem lehetett igazam, mert mindent arra fordított, hogy mennyire gyerek vagyok.
Letettem neki a telefont, mielőtt elsírtam volna magam, mert akkor végképp gyerek maradtam volna.
Ő nem vett részt a nevelésemben, már születésemkor elváltak a szüleim. Új családja egyiküknek sincs. Amikor elmondtam ezt anyunak, felháborodva felhívta apámat, hogy mennyit segítek a családi dolgokban (a mi oldalunkról), tehát ne kezeljen le, mert meg lehet velem beszélni a dolgokat.
Annyit olvasom, hogy más 24 évesen mekkora tekintéllyel rendelkezik az emberek előtt, nekem meg ezt a maradék kis semmi tekintélyemet is elvette ma apám. Tudtam, hogy előtte nekem nincs sok, de az a baj, hogy ezt így már az egész család megtudja, akik ezek miatt eddig se néztek sokra. Tudom, hogy többet kellene felmutatnom, de nem k.rválkodom, nem váltogatom a pasikat, igyekszem mindent megcsinálni a bővebb családnak is, nemcsak a szüleimnek, tudják, hogy csak fütyülni kell egyet, és én rohanok, akár éjszaka is. Van egy 30 éves unokabátyám, akit sokszor szedtem már össze részegen éjszaka az édesanyja kérésére, a 3 gyerekét elhagyta, mégis ő a "nagy felnőtt", neki olyan tekintélye van a családban, hogy csak lesek, és miért? Mert ő dolgozik (ha éppen nem iszik be). Nem vagyok rá féltékeny, mert nagyon szeretjük egymást, én is nagyon szeretem őt, együtt nőttünk fel, mert egyikünknek sincs tesója. De ahogy írom ezeket, szinte már azt érzem, hogy ez is csak kamaszos "lázadás" részemről, és már hallom is apám hangját, ahogy mondja, hogy hova akarok még felnőni, leszek még eleget felnőtt. És ilyenkor olyan, mintha tényleg lázadnék, csak közben 24 éves vagyok. Mondjuk csak a koromat tudom felhozni érvként... Ennyit számít a pénz? Ha kerestem is a nappali meg a levelező egyetem mellett egy kis pénzt diákmunkában, az max a tankönyveimre, vagy a befizetnivalókra volt elég, magamat ezzel a diákmunkával így se, úgy se tudom eltartani (rezsi, esetleg albérlet, kaja-ruha, egyszerűen nem megy diákmunkából, lassan már rendes 8 órás fizetésből sem).
Mikor növök fel?
Hat igen, eleg gyerekes vagy, hogy mikor fogsz felnoni nem tudom. Talan majd akkor, ha megeddz az elet! Amig nincs gondod, addig nem is tudod, hogy mi is az elet igazabol. Errol nem te, hanem anyukad tehet. O nevelt ilyen gyerekesen teged. Ennek az a rossz oldala van, hogy nem tudom, hogy hogyan tudsz majd egyedul megallni.
De az igazsag, hogy te sajat magad is erzed, hogy anyukad gyerekesen nevelt teged, es meg most is gyerekes vagy, hiszen feltetted ezt a kerdest. Ha nem erezned gyerekesnek magadat, nem irtal volna ide.
Anyukad ugy gondolja, hogy jot tesz veled, neked, pedig legalabb annyira art is ez a nevelesi modszer, mint amennyira hasznodra valik.
Tudod nagyon sokszor nem az a lenyeg, hogy kinek milyen diplomaja van, hanem az a fontosabb, hogy mennyire tud megallni a sajat laban, mennyire kemeny, ugyes. Az eletben hogy allja meg valaki a helyet! A nagybetus eletben.
Második, remélem, most jól érzed magad. Anyu nem "nevel" még most is, de ha így gondolod... Jobb neked, ha még mélyebbre döngölsz? Ha jobb, akkor hajrá.
A többieknek köszönöm.
Gyerek már nem vagy, de felnőtt sem. Fiatal.
Tényleg akkor leszel felnőtt, ha felelősséget vállalsz a dolgaidért, ha eltartod magad, ha önálló vagy. Majd ha eljön ez az idő, akkor meglátod mennyire más.
Eszem agaba sincs meg melyebbre dongolni teged! Miert is lenne ez nekem jo? Kerdeztel, az volt a kerdesed, hogy gyerekes vagy-e? Nem tudtam, hogy csak kedves, simogato valaszokat akarsz hallani! Bocsika.
Latod, erzekeny vagy te nagyon, lesz bajod meg az eletedben epp eleg! Mondom, nem a te hibad, sokkal inkabb anyukade.
Hogy az igazsag faj neked, arrol en nem tehetek!
Nem tudom, mire gondoltál, mikor azt írtad, hogy más 24 éveseknek már milyen tekintélyük van az emberek előtt. Olyan nagyon nagy tekintélye nem hiszem, hogy lenne, ugyanis 24 évesen még nem feltétlen tud olyan nagyon-nagy dolgot felmutatni valaki. (Kivéve persze az élsportolókat.)
Viszont az igaz, hogy ha valaki saját magát tartja el, más megvilágításba helyezi az illetőt. Nem tudom, milyen anyagi körülmények között éltek anyukáddal, és nyilván rátok tartozik a megállapodásotok is, de mégiscsak furcsa, hogy 24 évesen - ha esetleg el akarsz menni szórakozni, akkor anyukádtól kérsz pénzt? Vagy ruhára, tankönyvre, bérletre, cipőre? Ajándékot miből veszel, arra is anyukádtól kérsz pénzt? Nem könnyű elhelyezkedni, az egészen biztos. Későn kezdtél el tanulni, hogy 24 évesen még nincs diplomád és most akarod bepótolni az időt, hogy egyszerre többet csinálsz? Mi lenne, ha az egyiket befejeznéd, a másikra halasztást kérsz és munka mellett fejezed be a másik diplomádat?
Egyébként a kérdésedre válaszolva igen, én azt gondolom, hogy amíg valaki nem ízleli meg a való életet és nincs önálló keresete, amíg a szülei tartják el, addig az gyerek.
Szia!
A Valódi élet még csak most következik. A jó értelembe vett naiv, egyszerű gyerekség és a kiváncsi, felfedezni vágyó felnőttség határán állsz... Bármennyire is furcsa lesz olvasnod, de néhány órára szívesen elcserélném a 28 éves koromat. Mostmár olyan döntésekkel kell néha szembenéznem, hogy csak kapkodom a fejemet. Anya vagyok pluszban, ez még inkább felelősség. Nem vagy már gyerek, nyugi. a tipikusan vett gyerekkort már "kinőtted". De ne siess felnőttnek se lenni, van még min ábrándoznod, vágyódnod!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!