Miért van az hogy akik élettársi (törvénytelen) kapcsolatban élnek egymással azok nem mernek olyan"jóízűen"veszekedni egymással úgy mint azok akik házasságban élnek?
Hol élsz te bogaram?
Nem olvasol újságot...nem nézel televíziót?
Az alaptörvényben is konkrétan megvan fogalmazva hogy...MI A CSALÁD.
Az élettársi kapcsolat N E M .
Stb...stb...
Ébredj már fel-légyszives...
A (teljes) család attól család, hogy van egy pár és van legalább 1 gyerek, csonka családban meg van 1 felnőtt és van legalább 1 gyereke.
Az, hogy a narancskomcsi vezéred és haverjaid mit írtak az alaptörvénybe, az teljesen irreleváns ebből a szempontból. Vagy ha törvényt hoznak, hogy aki a gyakorikerdesek.hu-n a 4970285-es kérdést tette fel, az nem ember, akkor mostantól nem vagy ember?
1. A bogarazást hanyagold kérlek, nem szeretem, ha vadidegenek becézgetnek. Köszönöm.
2. Az újságban nem mások élettársi kapcsolatairól olvasok, mert nem érdekel. Televíziót valóban nem nézek.
3. Senkit nem érdekel, hogy mi a család, eddig szó sem volt családról. De ha már ezt is belevetted, tessék:
"Az Alkotmánybíróság leszögezte, hogy a családokat megillető alaptörvényi védelem kiterjed azokra a tartós jellegű társkapcsolatokra is, amelyekből közös gyermek származik. Ebben az esetben az állam intézményvédelmi kötelezettségének az a vonása került előtérbe, amely a keletkezett új életet hivatott oltalmazni - attól függetlenül, hogy az a jogalkotó által milyen szinten szabályozott vagy esetleg nem szabályozott együttélési formából származik."
Emellett az előző kérdésem (amire nyilvánvalóan azért nem válaszoltál, mert azzal beismernéd, hogy nincs igazad) még mindig fennáll:
Melyik törvény ellen vétenek azok, akik élettársi kapcsolatban élnek?
Szerintem fogalomzavarban szenvedsz. A törvénytelen az, amit törvényileg tiltanak. Az élettársi viszony nem ilyen.
Én élettársi viszonyban élek és van két közös gyerek is, lakás, autó. Semmivel sem érzem magunkat kevesebbnek, mint a házasságban élők.
Lassan 10 éve vagyunk együtt, szeretjük egymást. Veszekedések voltak, mégsem mentünk külön.
A különválás nem attól függ, hogy van e papír vagy nincs. Aki menni akar az így is úgy is megteszi. Én inkább azt látom, hogy a papír miatt maradnak együtt, pedig akkor már semmi értelme a dolognak.
Bejegyeztetheti magát két ember élettársként hivatalosan, így ugyanúgy pl. örökölnek egymás után, és szétválni is könnyebb. Tehát NEM törvénytelen.
Tessék forgatni az új PTK-t!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!