Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon összevesztünk a páromma...

Nagyon összevesztünk a párommal, ezért elment itthonról. Szeretném vele megbeszélni a dolgokat, de nem tudom hogyan kezdjek neki. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

A párommal fél éve vagyunk együtt, egy hónapja együtt is élünk. Egy előző kapcsolatából van egy 7 éves kisfia, aki borzalmasan hisztis és akaratos. A legszörnyűbb tulajdonsága az, hogy akkor hány, amikor csak akar. Ha valami nem tetszik neki és nem használ a hiszti sem, akkor elhányja magát és onnantól körülötte forog a világ.

Eddig még nem volt olyan nap, hogy végig iskolában lett volna, mert nincs kedve járni, egy kis színészkedés után jön a hányás és már hívják is a szüleit, hogy beteg.

Ezen a hétvégén velünk lett volna. Ma közösen pizzát csináltunk, de mikor készen volt, ő közölte, hogy neki rendelt kell és a házi rossz, ehetetlen. Én megmondtam, hogy vagy ez van vagy szendvics, de nem rendelünk semmit. Erre jött a hiszti, a földön fetrengős fajtából de mivel ez sem hatott meg, végighányta a nappalit. Az apja erre már ugrott is rendelt neki egy pizzát. Megpróbáltam vele megbeszélni, hogy ez a lehető legrosszabb amit csak csinálhat, de végül az lett az egészből, hogy egy kegyetlen dög vagyok, mert képes lennék szenvedni hagyni a fiát. Ezután összepakolta a fia cuccait, hazavitte az anyjához, ő pedig elment kiereszteni a gőzt a haverjaival.

Hogyan fogjak bele a beszélgetésbe? Tudom, hogy nem az én dolgom a fiuk megnevelése, de meg kellene értenie, hogy ezzel csak ártanak neki és ezzel a mi kapcsolatunkat is tönkre fogja tenni, mert én ezt nem fogom szó nélkül eltűrni.

2013. okt. 19. 21:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
93%
De eleve látszik is a rendelt-pizzás sztoriból is amit 18-19írt,meg amit a 15-ösben írtam abból is,hogy az Apa valószínűleg tudja,hogy ez hiszti,úgyhogy nagy gond itt nincs.:) Lehet,csak el akart menni szórakozni haverokkal azt csapott egy műbalhét (lehet a Fiának volt kitől örökölnie/tanulnia:)).Szóval szerintem tényleg ne aggódj Kedves Kérdező.
2013. okt. 19. 22:41
 22/31 anonim ***** válasza:
83%
nincs rendesen megnevelve. en egyszer vigyaztam ket gyerekre akik rosszak voltak, az anyjuk azzal hagyta öket ram, hogy sozzak oda nyugodtan....nem tettem. de probaltam nevelni rajtuk, ha mar az anyjuknak fontosabb volt a f....
2013. okt. 19. 22:45
 23/31 Csak Nyusziika válasza:
10%
Nekem az egyik barátnöm hányik idegalapon vele is ez van mint a kisfiuval de a barátnőmez nagyon keményen fogják a szülei. Szerintem nem vagy kegyetlen csak nem birod a hisztiket. Az én szüleim se birják. Mond el a párodnak mit érzel iránta ès a kisfiu iránt probáljátok megelölről kezdeni. Inditsatok tiszta lappal. Hidd el minden rendbe jőnnugy alakul ja.
2013. okt. 19. 22:51
 24/31 Csak Nyusziika válasza:
0%
Nekem az egyik barátnöm hányik idegalapon vele is ez van mint a kisfiuval de a barátnőmez nagyon keményen fogják a szülei. Szerintem nem vagy kegyetlen csak nem birod a hisztiket. Az én szüleim se birják. Mond el a párodnak mit érzel iránta ès a kisfiu iránt probáljátok megelölről kezdeni. Inditsatok tiszta lappal. Hidd el minden rendbe fog ha a sors egymásnak teremtett titeket. Néha kell engedni egy kicsit. :)
2013. okt. 19. 22:57
 25/31 anonim ***** válasza:
93%
Jézusom. Hát én a falra másznék ettől a gyerektől. Örülj neki, hogy csak kéthetente van nálatok.
2013. okt. 19. 23:48
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Hű, ilyet még nem is hallottam, hogy valaki ennyire könnyen hányjon.

Az apuka helyében én magamban (meg az anyában) keresném a hibát, plusz nagyon aggódnék a fiamért, mert ennyi hányás a nyelőcsövének sem fog hosszú távon jót tenni (a rossz nevelésről már nem is beszélve).

Írd össze az itteni válaszok alapján az érveidet, aztán ha meg se hallgat, akkor lehet átgondolni hogyan tovább. Én nem vennék részt ilyen NEM NEVELÉS-ben.

2013. okt. 20. 11:40
 27/31 anonim ***** válasza:
88%
Ez egy sima hiszti a gyereknél. Én tuti, hogy kilépnék egy ilyen kapcsolatból, mert ahogy elnézem az apának úgyis a gyereke lesz az első (ami még önmagában nem gond), de mindig neki fog igazat adni veled szemben.
2013. okt. 20. 12:43
 28/31 anonim ***** válasza:

Szerintem jól látod a helyzetet. Egyáltalán nem normális, ha egy gyereknek minden megvan adva és mindig minden szavára ugranak a felnőttek. Szerintem apuka is látja, hogy nem normális amit a gyereke csinál de nyilván így próbálja kompenzálni neki a válás okozta sérelmeket.

Egyszerűen beszélj a pároddal. Hívd el egy semleges környezetbe, mondjuk egy kávézóba és ott beszéljétek meg. Nyilvános helyen nem fog vitába torkolni és jobb idegen helyen megbeszélni a gondokat. A lehető legegyszerűbb formában a legnyíltabban mond el neki, hogy te hogy látod a gyerek helyzetét, amiket nekünk is leírtál. Arról is biztosítsd, hogy érted a párodat, hogy miért akar neki engedni, de hogy ne tegye mert később egyre rosszabb lesz, kezelhetetlenné is válhat. A gyerekének árt ezzel, nem neked. Együtt dolgozzatok ki egy stratégiát, hogy hogyan fogtok fokozatosan nem tudomást venni ezekről a hisztikről, és akkor a gyerek is megtanulja, hogy nálatok ez nem jön be. Legalább adjon egy esélyt a dolognak a párod, próbáljátok ki egy időre, ha nem működik, akkor kitaláltok mást. De biztos, hogy működni fog.

Ha meg egyáltalán nem akar veled együttműködni, teljesen ki akar zárni téged ebből a döntésből, akkor el kell gondolkoznod azon, hogy jó helyen vagy-e.

2013. okt. 20. 15:58
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Le leszek pontozva.

Kérdező, nálunk hasonló a szitu, annyi különbséggel hogy a gyerek ilyenkor "csak" hisztizik és ha pl. utcán vagyunk elfut. Egyszer majdnem kifutott az autó elé, mert nem mentünk be a boltba. Játszótéren voltunk, 5 ft se volt nálunk, és ő azt mondta szomjas. 5 méterre volt a lépcsőházunk, de addig ő szomjan hal míg felérünk lifttel az emeletre, neki inni kell.

Szerencsére még az út szélén megfogtam a kezét, de nem sokon múlt hogy elüsse az autó.

Én többször mondtam a páromnak is, és a gyerek anyjának is hogy üljenek le a gyerekkel beszélni, mert ez nem állapot. Semmit nem sajnálok a gyerektől, de azért ne essen át a paci másik oldalára.

Páromra jobban hallgat mint rám, én ritkán vagyok a gyerekkel kettesben. Egyszer belenyúlt a táskámba, rácsaptam a kezére, mert a gyógyszert akarta megkóstolni. Hisztizni kezdett, a szemüvegemet a földre dobta, tépte a hajam, ütötte a netbookom valami játékával. Mondtam neki, szerencse hogy nem az én fiam, mert biztos kikapott volna.

Sajnos a gyerek anyja ráhagyja a dolgokat, ha hisztis a gyerek, még ő puncsol neki valami játékkal vagy édességgel.

Volt már olyan, hogy anyuéknál töltöttem a hétvégét, mert nem voltam hajlandó a gyerek viselkedése miatt idegeskedni sem veszekedni. Mikor a párom azon a hétvégén kettesbe volt a gyerekkel megértette mi a problémám, bocsánatot kért és azóta mindig mellém áll.

2013. okt. 20. 18:40
 30/31 anonim ***** válasza:
68%

Meglepődtem, hogy milyen sok anyuka rögtön letámadta a kérdezőt, hogy egy lelketlen, gonosz mostoha, biztosan beteg a gyerek. Ha egy még gyermektelen ember szóvá meri tenni finoman és jóindulatúan, segítő szándékkal, hogy talán nem a helyes úton járnak a nevelés terén, akkor az lesz a vége, hogy hülye vagy, mert mit tudhatsz te a gyereknevelésről. Holott egy kívülálló sokszor tisztábban látja a helyzetet, mint aki benne van.

Próbáld meg azt, hogy felveszed telóval amikor kettesben vagytok és tök normális és hogy lássa az apja, hogy az ő jelenlétében produkálja magát.

2013. okt. 21. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!