Nagyon összevesztünk a párommal, ezért elment itthonról. Szeretném vele megbeszélni a dolgokat, de nem tudom hogyan kezdjek neki. Tudnátok segíteni?
A párommal fél éve vagyunk együtt, egy hónapja együtt is élünk. Egy előző kapcsolatából van egy 7 éves kisfia, aki borzalmasan hisztis és akaratos. A legszörnyűbb tulajdonsága az, hogy akkor hány, amikor csak akar. Ha valami nem tetszik neki és nem használ a hiszti sem, akkor elhányja magát és onnantól körülötte forog a világ.
Eddig még nem volt olyan nap, hogy végig iskolában lett volna, mert nincs kedve járni, egy kis színészkedés után jön a hányás és már hívják is a szüleit, hogy beteg.
Ezen a hétvégén velünk lett volna. Ma közösen pizzát csináltunk, de mikor készen volt, ő közölte, hogy neki rendelt kell és a házi rossz, ehetetlen. Én megmondtam, hogy vagy ez van vagy szendvics, de nem rendelünk semmit. Erre jött a hiszti, a földön fetrengős fajtából de mivel ez sem hatott meg, végighányta a nappalit. Az apja erre már ugrott is rendelt neki egy pizzát. Megpróbáltam vele megbeszélni, hogy ez a lehető legrosszabb amit csak csinálhat, de végül az lett az egészből, hogy egy kegyetlen dög vagyok, mert képes lennék szenvedni hagyni a fiát. Ezután összepakolta a fia cuccait, hazavitte az anyjához, ő pedig elment kiereszteni a gőzt a haverjaival.
Hogyan fogjak bele a beszélgetésbe? Tudom, hogy nem az én dolgom a fiuk megnevelése, de meg kellene értenie, hogy ezzel csak ártanak neki és ezzel a mi kapcsolatunkat is tönkre fogja tenni, mert én ezt nem fogom szó nélkül eltűrni.
Ha hány (és az apja azt hiszi, hogy beteg), akkor pizzával kell ettni? Megmondanám neki, hogy amíg hány, addig főtt krumplin és párolt zöldségen él.
Hamar meggyógyulna. Vagy vele kell feltakaríttatni a hányását.
Hiszti -> hányás. Ez mindenkinél így van. Semmilyen szinten sem különleges ez a gyerek.
A jól bevált pohár vizet próbáltátok már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!